3:33 μ.μ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΚ , ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΚ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ!
 
Ευφυέστατος ο σχεδιασμός για τη κυκλοφορία του κέντρου στη Φλώρινα! Χορτάρι μη φυτρώσει! Πολύ περισσότερο αυτοκίνητο παρανόμως παρκαρισμένο! Αυτό θα πει απόφαση! Και τι απόφαση! Αποτελεσματική!  Αν και θα μπορούσε το δημοτικό συμβούλιο και η επιτροπή ποιότητας ζωής, αφού επέλεξαν να μας κάνουν τον βίο αβίωτο, να ρίχνανε μία βόμβα στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να υλοποιήσουν με ταχείς ρυθμούς τα σχέδια της τετραετίας. Δηλαδή στάχτη και μπούρμπερη!  Και έτσι ούτε αυτοκίνητα, ούτε μαγαζιά δεν θα υπήρχαν! Και εμείς, επιτέλους θα αλλάζαμε και πόλη!
Το μέτρο με τους διαχωριστικούς κώνους, δεν ξέρω τι θα μας κοστίσει σε ευρώ. Αυτό είναι ένα θέμα που δεν το έχουμε σκεφτεί, ίσως επειδή ο λογαριασμός, πάντα έρχεται στο τέλος. Ξέρω και ξέρουμε όμως τι μας κοστίζει καθημερινά.                                                                                             Ο δρόμος της Μ. Αλεξάνδρου, καθημερινά αλλάζει χαρακτήρα, ώσπου σε λίγο θα είναι ένας δρόμος πέρασμα ή διέλευσης. Ροή δεν εξασφαλίζει διότι υπάρχουν μπλοκαρίσματα , ούτε και ασφάλεια διότι αναπτύσσεται ταχύτητα.   Η αλλαγή χρήσης του δρόμου, η οποία επέρχεται σταδιακά και ύπουλα, μας επιφυλλάσει κάτι χειρότερο! Την υποβάθμιση της εμπορικής αγοράς, η οποία για χρόνια ολόκληρα έχει αναπτυχθεί στα οικοδομικά  τετράγωνα γύρω από την οδό της 25ης Μαρτίου!  Το πρόβλημα αυτό, δεν αφορά μόνο τους εμπόρους αλλά και εμάς τους δημότες. Έμποροι και καταναλωτές, είναι απόλυτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους, και από κοινού αποτελούν τον οικονομικό πνεύμονα της πόλης. Τώρα αν ο δήμος έχει αποφασίσει να πάει την αγορά στου διαβόλου τη μάνα, αυτό θα φανεί, αλλά θα είναι αργά. Και ας το σκεφτούν οι νοικοκυρές, που θα χρειαστεί να διανύσουν χιλιόμετρο για να αγοράσουν μασουράκια!
Η λειτουργία της πόλης, τίθεται υπό αμφισβήτηση, για όσους μπορούνε να δούνε λίγο πιο μακριά από τη μύτη τους! Το δημοτικό συμβούλιο και  η επιτροπή ποιότητας ζωής, αμφιβάλλω αν μπορούν να δουν την μύτη τους! Και αυτό το λέω μετά βεβαιότητος, διότι μέχρι σήμερα, δεν μας έχουν πει πως πήραν αυτή την απόφαση, εκτός από το ότι εξυπηρετούν το αίτημα μερικών δημοτών , οι οποίοι παραπονέθηκαν για τα παρανόμως σταθμεύοντα αυτοκίνητα. Και αυτό το είπε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο!
Ο δήμαρχος φαίνεται πως έχει επιλεκτική ακοή, διότι ακούει μόνο ορισμένος δημότες και αγνοεί τη φωνή της αγοράς που σπαράζει. Και αν με βρίσκεται υπερβολική, είναι που προσπαθώ από την υπερβολή να αναδείξω το έλλειμμα!                                                                                                   Αναδημοσίευση από την εφημερίδα μας κρουα - κρουά "το κράξιμο" φύλλο 34-35

13 comments :

Hocus Pocus είπε...

Πεζοδρόμηση τώρα όλων των δρόμων γύρω από το κέντρο. ΑΛΛΑ: να προηγηθεί εξασφάλιση δωρεάν χώρων στάθμευσης για όσους κατοίκους δεν θα μπορούν πλέον να σταθμεύουν έξω από τα σπίτια τους, με έργα που θα κάνει ο Δήμος.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκατά εμπορική κίνηση μπορεί να είναι αυτή που συμβαίνει την ώρα που εκατοντάδες αυτοκίνητα ουρλιάζουν μπροστά από τα εμπορικά μαγαζιά, εκατοντάδες κόσμου μπαινοβγαίνουν βιαστικά από τα αυτοκίνητα στα μαγαζιά και αντίστροφα.

Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και όχι μιξοειδείς προτάσεις κολλημένες σε ανεπάρκειες του παρόντος.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Η αγορά σπαράζει λογώ της ακρίβειας,της συμπεριφοράς των καταστηματαρχών που προσπαθουν να σε εκμεταλευτούν και των ψεύτικων εκπτώσεων(μηδενικών).Σε όποια πόλη και να πάς καταλαβαίνεις την τεράστια διαφορά.Και δεν έχω καταλάβει γιατί αυτός που θέλει να ψωνίσει πρέπει να παρκάρει ακριβώς έξω απο το κατάστημα;;;Είναι πια τόσο μεγάλες οι αποστάσεις που διανύουμε στην Φλώρινα;;;Μην τρελαθούμε κιόλας.Αν σεβόμασταν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας θα αποφεύγαμε τα κωλωνάκια.Δεν γίνεται να παρκάρει ο καθένας όπου τον βολέψει χωρίς να νοιάζεται αν ενοχλεί ή αν θα προκαλέσει ατύχημα.Βέβαια δεν έχω καταλάβει ποίος ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας αφού αν κάνει σωστά τη δουλειά της και κωλωνάκια δεν θα χρειαζόμασταν καιο δήμος θα είχε έσοδα........!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξαφνικά όλοι γίναμε οιδήμονες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας του κέντρου! Όπως δηλαδή και το δημοτικό συμβούλιο! Χαμπάρι δεν παίρνουμε για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα ημίμετρα στη ζωή της πόλης! Αν μας εξυπηρετεί η εμπορική αγορά να είναι στην άλλη άκρη της πόλης, τότε ναι θα συμφωνήσουμε με το μέτρο του δήμου! Αν δεν θέλουμε καθόλου εμπορική αγορά και πάλι θα συμφωνήσω. Αν όμως θέλουμε και εμπορική αγορά και σωστή κυκλοφορία, τότε τα περίφημα κολωνάκια δεν μας εξυπηρετούν. Εν πάσει περιπτώσει αν ο δήμος ήθελε να λύσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης υπήρχαν και άλλοι τρόποι, και όχι εις βάρος της αγοράς και του καταναλωτή!

Ανώνυμος είπε...

κολωνάκια και πάλι κολωνάκια! Ομορφαίνουν τη πόλη, δείχνουν έναν δήμο ενεργό, βάζουν σε τάξη τους παράνομους οδηγούς, δημιουργούν "κινηση" στην αγορά! Τι άλλο θέλετε ρε παιδιά; Ρε αυτή η πόλη είναι για γκρέμισμα, δεν το καταλάβατε; Πέρασμα πάει να γίνει! Τι την θέλετε την αγορά; "Μεγαλέμποροι" θα γίνουμε όλοι!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ; ΤΟ ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; ΑΥΤΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ..ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Αύριο αν πάνε αυτόφωρο, ο δήμαρχος και οι συν αυτω έχουν σκεφτεί το πολιτικό και το κοινωνικό κόστος που θα επωμιστούν; Οι έμποροι τουλάχιστον φάνηκαν αποφασισμένοι να το αναλάβουν. Έ ρε τι έχει να γίνει!

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλεις εμπορική κίνηση στην πόλη σου (το ματαξαναλέω για χιλιοστή φορά), πρέπει να διευκολύνης με κάθε μέσο και τρόπο την πρόσβαση -και φυσικά την στάθμευση- των οχημάτων όσο πλησιέστερα γίνεται στα εμπορικά καταστήματα.
Δεν γίνεται αλλιώς. Οι πελάτες δεν θα έρθουν πετώνας, αλλά με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους.

Αρκεί να παρατηρήσει κανείς ότι οι μισοί τουλάχιστο από όσους κινούναι καθημερινώς στο κέντρο της πόλης δεν είναι κάτοικοί του, αλλά έρχοναια από τις γύρω περιοχές. Πώς θα έρθουν;;;

Τα LIDL, ΑΒ, κλπ που έχουν μεγάλες αλάνες δίπλα ακριβώς στα καταστήματά τους νομίζετε ότι είναι ηλίθιοι να πληρώνουν στρέμματα ολόκληρα για να έχουν άνετη πρόσβαση οι πελάτες τους;

Γ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

30ευρώ το ένα κοστίζουν τα κολονακια, χωρια οι βίδες και τα ούπα

Ανώνυμος είπε...

Tα παρκόμετρα από που θα τα προμηθευτούν; Πόσο θα κοστίσουν; Κι αν αρχίσει το βάλε - βγάλε θα τα πληρώσει ο δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Κρουά κρουα

Θεωρώ την παρουσία σου πραγματική όαση για την τοπική δημοσιογραφία! και αν τα καταφέρουμε να απαλλαγούμε απο το κατεστημένο θα το οφείλουμε εν πολλοίς στην πένα σου. Στο συγκεκριμένο όπως θέμα δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Δεν αλλάζει καμία χρήση της οδού με το να μη γίνεται της "τρελής" απο κάθε ανόητο που θελει να παρκάρει όπου του κατέβει.

Με πολλή εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

την βοήθεια του Θεού, τώρα, να την επικαλεστούν οι δήμαρχος και τα παλικάρια του. Ως εδώ. Αν είναι άξιοι, να λύσουν συνολικά το πρόβλημα της κυκλοφορίας και όχι με ημίμετρα. Σε άλλους δήμους έτσι κάνουν; Ο κοντός που πάει στον Βόλο, ρώτησε τι κάνουν ή πήγε κι εκεί χαζογελώντας και τους άρχισε στις ιστορίες με τις μοναδικές του ιδέες;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως που μενω σε χωριό και πρέπει να παίρνω ΙΧ, θα πηγαίνω LIDL, που έχουν και ΔΩΡΕΑΝ στάθμευση.
Εδώ το μόνο που δεν έκαναν είναι να βάλουν διόδια για την είσοδο στην πόλη, αλλά ας μην δίνω ιδεες.
Με τις ανοησίες του δήμου Φλώρινας, και την ανευθυνότητα του εμπορικού συλλόγου, το κέντρο της πόλης είναι χαμένη ιστορία. Λήξις!

Δημοσίευση σχολίου