9:31 π.μ.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ ΜΟΥ!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ ΜΟΥ! 



Αναρωτήθηκα πολλές φορές.. Ή  δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις, ή είναι απλά εκτελεστικά όργανα!  Γυρόφερναν που λέτε, πάνω κάτω.. Λίγο ως εξουσία, λίγο στο πλευρό των διαμαρτυρομένων Φλωρινιωτών δημοτών και εμπόρων για τα κολωνάκια, λίγο συνεντευξιαζόμενοι, λίγο από όλα!            Θα μου πείτε είναι πολυσχιδείς και πολύπλευροι . Δεν θα διαφωνήσω, διότι αν δεν είχαν τόοοσα χαρίσματα, σήμερα δεν θα ήταν αντιδήμαρχοι! Δεν θα τους εμπιστεύονταν ο δήμαρχος γι αυτά τα αξιώματα, αλλά και οι δημότες της Φλώρινας με την ψήφο τους!     Έχουνε να το λένε.. «Ξέρεις πόσοι με ψήφισαν εμένα». Προσωπικά έχω ξεχάσει το όνομά τους, τους ξέρω με τους αριθμούς των ψήφων που μάζεψαν! 
Ο κύριος λοιπόν 1232  με μπερδεύει. Τη μία φορά  είπε: "Κάντε ένσταση κατά της απόφασης για τα κολωνάκια" , αλλά δεν τον άκουγαν οι έμποροι! Την άλλη σαν να φάνηκε σε μερικούς πως δεν συμφωνούσε με το μέτρο.. Βέβαια ο ίδιος το ψήφισε το μέτρο στο δημοτικό συμβούλιο! 
Στο σημείο αυτό ο κύριος  1020, ήταν απολύτως διαφωτιστικός. «Στο δημοτικό συμβούλιο είναι καλό  να εμφανιζόμαστε ως ομάδα, άσχετα αν στις προσυνεδριάσεις διαφωνούμε!  Στις προσυνεδριάσεις φαίνεται η πυγμή μας!» Στον κόσμο δεν ξέρω τι λέει, αν συμφωνεί ή όχι με το μέτρο των διαχωριστικών κώνων.. Μπορεί όμως  και να συμφωνεί και να διαφωνεί, σκέφτηκα.  Ανάλογα. Αν εκφράζει την ομάδα ή τον εαυτό του! Γι αυτό, να ζητάτε διευκρινίσεις. 
Εγώ πάντως δεν τα βάζω με τους αντιδημάρχους! Τι να σου κάνουν βρε παιδί μου! Να βρεθούν εκτός ομάδας; Να χαθεί το πνεύμα της ομοψυχίας ; Να χάσουν τη θέση τους, που με τόσους ψήφους τη κατέκτησαν;  ΠΟΤΕ! 
Να φανταστείτε πως για χάρη της ομάδας, έσκυψαν ευλαβικά στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την εκτέλεσαν κατά γράμμα!  Και δεν έδωσαν καμία σημασία στην κινητοποίηση του κόσμου, ούτε στις φωνές ούτε στις διαμαρτυρίες!                                                                               «Θα μπουν τα κολωνάκια, κι αν αλλάξει η απόφαση θα βγουν»! Ήταν σαφείς! Και ας χτυπιόταν ηεμπόρισσα της Μεγ. Αλεξάνδρου, αυτοί τίποτα.. Εκεί, τι λέει απόφαση!  
Τέτοια βιασύνη να μπουν αυτά τα κολωνάκια! Λες και αν έμπαιναν μετά 10 ημέρες, ώσπου να ξανασυζητηθεί το θέμα, να ακουστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, λες και θα χάνονταν ο κόσμος! Αυτό το θέμα της βιασύνης,  μήπως μπορεί κανείς από εσάς,  να μου το εξηγήσει;
 
Αυτό που δεν κατάλαβα επίσης  στην αρχή, ήταν και η μεγάλη αστυνομική δύναμη, και τις δύο ημέρες, 1 & 2 Αυγούστου!  Τι θέλουν τόσοι πολλοί! Παρέλαση θα κάνουμε; Μετά όμως κατάλαβα.          Ήρθαν εκεί για να  προστατέψουν τους εμπόρους από τον κακό τους εαυτό!  «Να μας πάτε αυτόφωρο, να μας συλλάβετε» φώναζαν οι έμποροι, οι οποίοι προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν με νύχια και με δόντια την τοποθέτηση των κολωνακίων.                                                                           Όχι , ευϋπόληπτοι πολίτες είστε, δεν θα χαλάσουμε εμείς την εικόνα σας, με χειροπέδες και αυτόφωρα, σαν να μου φάνηκε πως λέγανε.                                                                                            

Εδώ που τα λέμε είχαν και δίκιο. Το να φωνάζεις σήμερα για το δίκιο σου, και να σου βάζουν και χειροπέδες, έ, είναι λίγο ζόρικο!  Και η εικόνα! Οι έμποροι της Φλώρινας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, επειδή φώναζαν για το δίκιο τους! Ντροπή, ντροπή!   
Κάπως έτσι γλυτώσαμε και τη ντροπή και ο καλός μας δήμαρχος συνέχισε τις διακοπές του! Σκεφτείτε τι θα γινόταν, αν οδηγούνταν στο αυτόφωρο δημότες της Φλώρινας επειδή φώναζαν για το δίκιο τους! Κάπως έτσι πνίγονται οι φωνές, κάπως έτσι πνίγονται οι ντροπές!  
Οι έμποροι όμως και οι δημότες της Φλώρινας, δεν ντρέπονται καθόλου! Πιστεύουν πως η απόφαση για την τοποθέτηση είναι παράνομη. Και αυτό θα προσπαθήσουν να το αποδείξουν με νύχια και με δόντια. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα αποφανθεί , αφού το θέμα κατέληξε εκεί.
Οι μηνύσεις βέβαια κατά του δημοτικού συμβουλίου ,  - κατά της ομάδας  που λέει και 1020 για το δημοτικό συμβούλιο- είναι παράσημα γιατί καρφάκι δεν τους καίγεται! Ρε δεν πάτε να χτυπιέστε! Απόφαση δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτή! Νόμος!  Ακόμα και αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω! Τι μου λες τώρα!
Εγώ όμως λέω, πως μήνυση στη μήνυση, δεν ξέρεις που θα βγει!  Και επειδή τελευταία η λαική ετυμηγορία, αρχίζει να κυκλοφορεί  επικίνδυνα, ας το σκεφτεί καλύτερα η ομάδα, συγχωρέστε με το δημοτικό συμβούλιο. ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ ΜΟΥ!  

 

16 comments :

papagr είπε...

Αγαπητή μου Κρουά! Το καράβι της Δημαρχείας μας στραβά αρμενίζει απο αρχής, η ρότα του είναι αυτή και δεν θα αλλάξει με καμία αγωγή-μήνυση.
Θα πρώτεινα εγώ σαν πολίτης αυτού του Δήμου την άμεση μεταστέγαση της λαϊκής αγοράς (όλου του οικοδομικου τετραγώνου) σε αλλό σημείο της πολης και στο αυτό σημείο την διαμόρφωση, δημιουργία θέσεων στάθμευσης. Τότε θα δούμε όλοι πως αποσυμφορίζεται το κέντρο με τα εμπορικά του μαγαζιά, και η Μ. Αλεξάνδρου θα παραμείνει ως έχει με τα διαχωριστικά κολωνάκια.

Ανώνυμος είπε...

Eμένα μου άρεσε η είδηση για της μηνύσεις! Αφ ενός εκφράζει την άποψη πως πραγματικά αρχίζουμε και ξυπνάμε. Αφ ετέρου το τελευταίο διάστημα διαπιστώσαμε πως με την ευκαιρία των μηνύσεων βγαίνουν πολλά στη φόρα. Επιτέλους να δούμε πως παίρνονται αυτές οι αποφάσεις και τι λένε δημαρχάρες και οι λοιποί συγγενείς! Το τοπικό Συμβουλιο της Φλώρινας ρωτήθηκε για να εκφράσει άποψη ή πήγε στα αζήτητα; Επίσης ένα άλλο που μου αρέσει είναι το "τέρμα στις κομματικές εξαρτήσεις"! Άντε γιατί πολύ μαγαζάκια την είχαν δει πολλοί! Ο Άρης τι λέει;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η εμμονή με την άμεση εφαρμογή του μέτρου τάχαμ δήθεν για την καλή κυκλοφορία, είναι μεγάλο ερωτηματικό. ;;;;; Λες και είναι τόσο άμεσοι και αποτελεσματικοί! ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ! ΕΥΓΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ολίγον επάνω από 500 και κάτω από 700, μετράει;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και κάτι "μικροί εμποράκοι" που αντιλαμβάνονται τα πάντα και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ! Επιτρέψτε μου να έχω επιφυλλάξεις, γιατί ξέρουμε τι έχουμε στη Φλώρινα! Άσε που βγήκαν παγανιά ορισμένοι και τρομοκρατούν τους εμπόρους λέγοντας "τώρα θα δείτε μέχρι που θα φτάσουν τα κολωνάκια" επειδή οι μηνύσεις δεν τους άρεσαν καθόλου! Είναι και κάτι δημοκράτες που πιπιλίζουν τη καραμέλλα "δεν έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ!" ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Aμολύθηκαν "οι ειδικοί" στο σκλαβοπάζαρο για ένα after safe! Ο φόβος φυλαέι τα έρμα!Και άρχισαν ήδη οι πλάγιες απειλές, διότι δεν περίμεναν μήνυση! Πολύ περισσότερο και τον Αλτίνη απέναντί τους! Διότι εδώ που τα λέμε κάτι πιό soft σε δικηγόρο θα βόλευε καλύτερα! Να δείς που θα τους αλλάξουν τα μυαλά "οι ειδικοί" και στις 10 Αυγούστου, όλοι στο σκλαβοπάζαρο θα θέλουν τα κολωνάκια. Να μου το θυμηθείτε!

Ανώνυμος είπε...

Ντόρη πρόσεχε και μην χάνεις τον χρόνο μαζί τους! Στο τέλος θα βρείς τον μπελά σου! Και μόνο ότι σε θεωρούν κόκκινο πανί για τον δήμαρχο, σημαίνει πως δεν έχουν τα κότσια να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν. Θα σκύψουν πάλι το κεφάλι! Πρόσεχε κορίτσι μου!
Ένας φίλος!

Ανώνυμος είπε...

Η έκφραση " η Ντόρη κόκκινο πανί" κυκλοφορεί ευρέως και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον 7.20. Ασ τους να πάνε μόνοι τους στις 10 Αυγούστου, να πούνε τα κάλαντα στον δήμαρχο!

Ανώνυμος είπε...

Ντόρη μη μασάς! Πήγαινε μόνη σου και καθάρισε.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι της άποψης πως δημότες και έμποροι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα. Οι μηνύσεις δεν είναι παίξε - γέλασε. Λογικό είναι να υπάρχει ακόμα σκλαβοπάζαρο - δεν μπορούμε να αλλάξουμε από την μία μέρα στην άλλη. Αναγνωρίζω την μαχητικότητα της κ. Κουτουράτσα, αλλά πιστευω και στην δυναμική κινητοποίηση των επικεφαλής των φορέων. Οι τακτικές και οι πρακτικές της κάθε εξουσίας μας είναι πλέον γνωστές αλλά δεν μασάμε όλοι!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την μήνυση που καταθέσατε! Η αλαζονεία της εξουσίας φάνηκε για μία ακόμα φορά. Μέχρι και την εισαγγελέα υποτιμούν, ανερυθρίαστοι. Η εμπλοκή σας και σε αυτό το θέμα μας γεμίζει αισιοδοξία. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

κρουα 12 είπε...

γιατί άραγε δέν βάζουν σε άλλους δρόμους όπωςλχ στην Καλλέργη στην Ολυμπιάδος Σπηλιάδου στην Μεγαρόβου καπετάν Βαγγέλη όπου δέν έχει πολλά εμπορικά καταστήματα για να αποσυμφορύσουν το κέντρο απο αδέσποτα παρκαρισμένα γιωταχί και επέλεξαν επιλεκτικά και μόνο την οδό οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου? τυχαίο ? δέν νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ Η "ΚΟΝΟΜΑ", ΑΦΟΥ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ, ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΤΟ 2007 (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2008), Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΦ ΚΟΣ ΣΤ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΕ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ.

ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΜΗΝΕΣ, Ο ΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΛΟΓΙΚΟ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 100.000 ΝΑ "ΧΑΘΕΙ" ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Προχτές την Δευτέρα νομίζω 1 Αυγούστου, το απόγευμα, οι δημαρχάρες Μπέλτσος, Αλεξιάδης και Σταυρίδης, πήγαν στο Επιμελητήριο για να συσκεφτούν και να δουν το γραφείο του κοντού! Έτσι ψηλώνει ο κοντός με κάτι τέτοια!Αυτά ονειρεύονται και οι δημαρχάρες και εμείς τους ενισχύουμε. Ο Μπέλτσος να μην ξεχνάει να βάζει το χέρι στην καρδιά (έτσι θα του είπανε) για να είναι πειστικός και μετά να πειθαρχεί στις εντολές του δημάρχου. Άσε μας ρε Μπέλτσο που ονειρεύεσαι δημαρχιλίκια. Να δούμε τι θα κάνεις άνευ Σταθίκα, διότι και αυτόν τον πήραμε χαμπάρι. ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

O Πρόεδρος του ΕΒΕ, να δούμε τι θα κάνει όταν θα του πάει κανένας έλεγχος.Τι έγιναν Αρίκο τα 220.000ευρώ από τον τοπικό πόρο; Σου έφτασαν για την ανακαίνιση και για τις επιχειρηματικές επιστολές; Μήπως ξέχασες να πληρώσεις κανένα ξενοδοχείο στη ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ή όπου αλλού καλοπερνούσες οικογενειακώς; Αυτά Αρίκο θα τα πληρώσεις και θα σου κοπεί το γελάκι.ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ!

Δημοσίευση σχολίου