6:19 μ.μ.

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 Ο Σάββας Σαπαλίδης, επικεφαλής του υποψήφιου συνδυασμού ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ , στις εκλογές του Επιμελητηρίου Φλώρινας στις 9&10 Δεκεμβρίου 2011, στην ομιλία του, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο Λύγκος, κινήθηκε με αποφασιστικά βήματα στο τεντωμένο σκοινί που βαδίζει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της Φλώρινας και όλης της Ελλάδας. Το συμπέρασμα είναι πως χρειάζεται πολύ δουλειά στο Επιμελητήριο Φλώρινας, και όπως δείχνουν τα πράγματα, ο συνδυασμός του Σάββα Σαπαλίδη, έχει σκοπό να δουλε΄ψει σκληρά.

 Η ΟΜΙΛΙΑ
«Εκ μέρους του συνδυασμού Επιμελητηριακή Συνεργασία, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη παρουσία σας και τη καλή σας διάθεση να μοιραστούμε και να συζητήσουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του Νομού μας, με αφορμή τις εκλογές του Επιμελητηρίου στις 9 &10 Δεκεμβρίου 2011.

Η περίοδος που βιώνουμε, ιστορικά και χρονικά είναι πολύ δύσκολη. Όλοι, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε βιώνουμε την αγωνία της επιβίωσης, την αγωνία να ζήσουμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειές μας, την ελπίδα να δούμε λίγο φώς στον ορίζοντα. Τα γεγονότα και οι καταστάσεις μας καλούν να αναμετρηθούμε με την πραγματικότητα, να την αντιμετωπίσουμε και να ψάξουμε να βρούμε λύσεις. Αυτή τη δύσκολη στιγμή, επιλέξαμε εμείς να βγούμε μπροστά.
Δεν είμαστε ήρωες, ούτε παλικάρια. Δίνουμε καθημερινά, την ίδια μάχη που δίνετε και εσείς. Ξέρουμε και ξέρετε πως δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά μόνο να σταθούμε και να προχωρήσουμε ενάντια στην οικονομική κρίση και στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων.
Τον αγώνα αυτό, αποφασίσαμε να τον δώσουμε μέσα από το Επιμελητήριο Φλώρινας. Για να φτιάξουμε έναν φορέα που θα σηκώσει το βάρος της καθημερινότητας και θα κάνει πράξη δημιουργίας την ανάγκη της προοπτικής για τις επιχειρήσεις και τον τόπο μας. 


Συναντηθήκαμε 58 άτομα, για να εκπροσωπήσουμε όλες τις παραγωγικές τάξεις του νομού Φλώρινας και να πορευτούμε σε έναν κοινό στόχο.
Να ενισχύσουμε την φωνή του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του νομού Φλώρινας, ώστε να εισακουστεί επιτέλους στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων, να σχεδιάσουμε και να τολμήσουμε την αναδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Μέσα από το πρόγραμμά μας, δεσμευόμαστε για μία ισχυρή αυτοδύναμη και καταλυτική παρουσία στην πολιτεία προς όφελος των μελών, με παράλληλη περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους.


Με διεκδικήσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό αντιμετωπίζουμε το σήμερα.
Μέσα από τον σαφή και ακριβή προσδιορισμό της παρούσας κατάστασης, τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και νέες μελέτες, δίνουμε και παίρνουμε ελπίδα για το αύριο. 


Οργανώνουμε ένα πλαίσιο καθημερινής ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μελών μας για την έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία τους για επιδοτούμενα προγράμματα. 


Προωθούμε την καινοτομία και την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος. 


Αναζητούμε πηγές χρηματοδότησης και νέους κλάδους ανάπτυξης για την στήριξη της οικονομίας.


Ο χρόνος καθορίζει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας και μας επιβάλλει να τις ιεραρχήσουμε. Παρόν και μέλλον, απαιτούν εγρήγορση, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.
Το παρόν απαιτεί αντιμετώπιση των φορολογικών και ασφαλιστικών μας προβλημάτων. Φορολογικό και ασφαλιστικό, είναι τα πλέον σοβαρά θέματα, που καθορίζουν τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού κόσμου.
Η άμεση μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, τουλάχιστον στα επίπεδα προ του Μνημονίου, η μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, τα στοχευμένα φορολογικά κίνητρα στις μικρές επιχειρήσεις για αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης, η κατάργηση του απαρχαιωμένου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων καθώς και η απλοποίηση της λοιπής νομοθεσίας, αποτελούν το διεκδικητικό μας πλαίσιο, για ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, με βασικούς άξονες την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του εισοδήματος.


Θέλουμε και πρέπει να στηρίξουμε τον ασφαλιστικό μας φορέα τον ΟΑΕΕ, με θεσμοθετημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, και θα αγωνιστούμε γι αυτό. Με πρόγραμμα δανειοδότησης επαγγελματιών από το ΕΤΕΑΝ για εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης από τον ΟΑΕΕ, στο πρότυπο του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ για αποπληρωμή χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, πιστεύουμε πως θα βοηθήσουμε και τους συναδέλφους μας αλλά και τον ασφαλιστικό μας φορέα.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Απαιτούμε αναπτυξιακό σχέδιο για όλον τον νομό Φλώρινας, για να επενδύσουμε στο μέλλον, χωρίς αυτοσχεδιασμούς και αποσπασματικές κινήσεις.


Έχουμε ανάγκη όλοι μας, να πιστέψουμε στον Επιμελητηριακό Θεσμό. Η άποψη πως το Επιμελητήριο είναι ένας εισπρακτικός μηχανισμός ετήσιων συνδρομών, πρέπει να ανατραπεί. Για τον λόγο αυτό, δίνουμε έμφαση στην βελτίωση της λειτουργίας του φορέα που θα υπηρετήσουμε.
Προτείνουμε άμεση διαδικασία ΙSO για τον καλύτερο έλεγχο της εσωτερικής λειτουργίας και της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών.
Συστήνουμε επιτροπή διαβούλευσης η οποία θα απαρτίζεται από τους μη εκλεγμένους και θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς το Δ.Σ.
Τα διοικητικά συμβούλια του Επιμελητηρίου θα είναι ανοικτά προς όλους, μέλη, κοινωνία και ΜΜΕ.
Ανά εξάμηνο θα γίνεται ενημέρωση των μελών για τα πεπραγμένα υπό μορφή άτυπης συνέλευσης.

Μία ημέρα εβδομάδας ο Πρόεδρος θα βρίσκεται στο Επιμελητήριο για να δέχεται τους επαγγελματίες και να ακούει τα προβλήματά τους. 


Επιμένουμε στην ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου, με νέες δομές λειτουργίας για ενημέρωση και στήριξη του επαγγελματία στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της αγροτικής ανάπτυξης.
Χρειαζόμαστε όσο ποτέ τη συνεργασία με όλα τα επαγγελματικά Σωματεία του νομού και γι αυτόν τον λόγο, δίνουμε στέγη και υποστήριξη σε όλους. 


Η στήριξη και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον νομό είναι η μεγάλη πρόκληση και θα τολμήσουμε κι εδώ να ανταποκριθούμε.
Πρώτα θα επαναπροσδιοριστούμε. Με την έκδοση στατιστικών στοιχείων και μελέτες ανά κλάδο και την εισαγωγή αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης των επιχειρήσεων.Μέσα από αυτές τις διαδικασίες θέλουμε να προσδιορίσουμε και την εικόνα του υπερεπαγγελματισμού για να βοηθήσουμε από επιχειρηματικά ατοπήματα τους νέους επαγγελματίες. Σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα καταθέσουμε προτάσεις για νέα τμήματα που εναρμονίζονται στις δυνατότητες ανάπτυξης του νομού μας,
Με σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης θα δημιουργήσουμε δίκτυο επαφών με επιχειρηματικούς αγγέλους για όσους επιθυμούν να προωθήσουν την επιχειρηματικότητά τους αλλά δεν έχουν τις προϋποθέσεις για δανειοδότηση από τράπεζες.
Η δημιουργία νέων κλάδων παραγωγής είναι απαραίτητη και δημιουργεί νέους ορίζοντες. Η συνεργασία με τη ΔΕΗ στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση δίνει ευκαιρίες που δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί ακόμα.
Ένας άλλος κλάδος τον οποίον έχουμε διερευνήσει και είναι ενθαρρυντικός είναι η δημιουργία κλάδου χειροτεχνίας και καλλιτεχνικής βιομηχανίας. Μας δίνει την ευκαιρία να συνεργαστούμε με ένα από τα τμήματα του Πανεπιστημίου (σχολή καλών τεχνών), να αξιοποιήσουμε γυναικείους συνεταιρισμούς, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.
Η ζώνη ελεύθερου εμπορίου, για να μην περιφέρεται σαν ιδέα για δημιουργία εντυπώσεων θα διερευνηθεί.
Θα αναβιώσουμε την Εμπορική Έκθεση.
Η συνεργασία με όλους τους φορείς, σε τοπικό, πανελλήνιο και διασυνοριακό επίπεδο, θεωρείτε εκ των ουκ άνευ, όπως και οι επιχειρηματικές αποστολές, επιλεγμένα συνέδρια, και ημερίδες. Θα επιδιώξουμε συνεργασία και με τα σχολεία στο θέμα της για να καταναλωτική παιδείας προς ενίσχυση της τοπικής αγοραστικής συνείδησης. 


Διαφάνεια. Δεν θέλουμε απλά να μας θεωρούν τα μέλη μας αξιόπιστους. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους και η ανάρτηση όλων των δαπανών στο διαδίκτυο θα είναι υποχρεωτική. Η διαχείριση των πόρων με σύνεση και οικονομία, δεν συζητιέται, επιβάλλεται.


Τα χρόνια προβλήματα της τοπικής αγοράς, κάποτε πρέπει να βρουν λύση. Το παραεμπόριο στις λαϊκές και η ενίσχυση της τοπικής αγοραστικής συνείδησης, είναι καιρός να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και προτιθέμεθα να το κάνουμε. Τα τοπικά μας προϊόντα, είναι καιρός να μάθουμε να τα προτιμούμε, να τα αναδείξουμε και να τα προωθήσουμε με κάθε μέσον

.
Το site του ΕΒΕ, πρέπει να ενεργοποιηθεί προς όφελος του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και της άμεσης επικοινωνίας. 

Το Επιμελητήριο όμως, είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Εκφράζει και εκφράζεται μέσα από τον οικονομικό της πνεύμονα. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Γι αυτό και δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, τις οποίες θα στηρίξουμε για να χτίσουμε και το κοινωνικό πρόσωπο του Επιμελητηρίου Φλώρινας.


Κυρίες και κύριοι
Εσείς που έχετε παρακολουθήσει τις δράσεις του Επιμελητηρίου και τις οικονομικές εξελίξεις στην περιοχή μας , που έχετε άμεση επαφή με την αγορά μας και την κοινωνία μας, έχετε την δυνατότητα να αξιολογήσετε την δυναμική του συνδυασμού μας και των προτάσεών μας και να κρίνετε. Σας θέλουμε όλους κοντά μας, για να ΤΟΛΜΑΜΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας παρουσιάσω τον συνδυασμό μας που ακούει στο όνομα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ .



Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» αποτελείται από έμψυχο δυναμικό πρόθυμο και ικανό να αγωνιστεί, να δουλέψει και να προσφέρει. Ο συνδυασμός μας, απαλλαγμένος από κομματικές εξαρτήσεις, δεσμεύεται μόνο για να πετύχει. Καταρτίσαμε ένα ψηφοδέλτιο μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται, να εκπροσωπούνται και να συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές τάξεις του Ν. Φλώρινας και να αποκτήσουμε ένα Επιμελητήριο ανοιχτό και αποτελεσματικό για τον κάθε επαγγελματία της περιοχής. Φιλοδοξούμε , να ενισχύσουμε τη φωνή της αγοράς, ώστε να εισακουστεί επιτέλους στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων που «σκέπτονται πριν από μας για μας»!
Εμπιστευθείτε μας και στηρίξτε μας!»

Το ψηφοδέλτιο

Τμήμα Μεταποίησης
Βυσσινής Ιωάννης, Αλουμινοσιδηροκατασκευές
Γιόσκος Ιωάννης, Θερμοϋδραυλικός
Δογούλης Δημήτριος, Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
Δράγος Γεώργιος, Θερμοϋδραυλικός
Ηλίας Βασίλειος, Εμπορία & Σέρβις Ηλεκτρικών Συσκευών
Ζέρβας Μιχαήλ, Φανοποιός, βαφέας αυτοκινήτων
Καραμήτσος Αναστάσιος, Μηχανικός Αυτοκίνητων
Κώτσιος Βασίλειος, Επιπλοποιός
Κώτσιος Συμεών, Αρτοποιός
Μάγγος Αναστάσιος, Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
Μίσκας Σταύρος, Αρτοποιός
Δέδες Χρήστος, Έπιπλα
Νικολτσάνης Ιωάννης, Εκδότης εφημερίδας
Σελεμίδης Ιωάννης, Συνεργείο Αυτοκίνητων
Φουδούλη Πετρούλα, Κομμώτρια

Εμπορικό Τμήμα
Ασίκης Μιχαήλ, Έμπορος υποδημάτων
Βουλγαρίδης Γεώργιος, Εμπορία καυσίμων και Διαδικτυακό Μάρκετιγκ
Γουλάπτσης Παντελής, Ανθοπώλης
Γούτης Θεόδωρος, Έμπορος Η/Υ
Καραμήτσου Θάλεια, Έμπορος παιδικών υποδημάτων
Κασκαμανίδης Αντώνιος, Έμπορος ενδυμάτων
Μεράκος Πέτρος, Εμπορία ποτών
Μουρατίδου Βερονίκη, Έμπορος πλακιδίων & ειδών υγιεινής
Παπαδοπούλου Βασιλική, Καλλυντικά - αξεσουάρ, είδη δώρων
Παλιάρης Δημήτριος, Γραφείο Τελετών - Ανθοπωλείο
Παναγιωτίδης Ιωάννης, Έμπορος - Υδραυλικός
Παπαγιάννης Βασίλειος, Βιβλιοπώλης
Πολατίδου Ελπίδα, Περίπτερο
Δαμιανίδου Ανδρομάχη, Ωρολόγια - Κοσμήματα
Δημητρόπουλος Νικόλαος, Έμπορος - Βίντεο κλαμπ
Ταλλίδης Θωμάς, Υαλοπώλης
Τοπάλτσης Μιχαήλ, Έμπορος αναλωσίμων
Τσεκουτάνης Χρήστος, Έμπορος υποδημάτων
Τσουρλίνης Αναστάσιος, Έμπορος
Φιλιππίδης Ιωάννης, Εμπορία καυσίμων - Ασφάλειες
Χρηστάκης Ιωάννης, Βιβλιοπώλης

Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών
Απιδόπουλος Λάζαρος, Οβελιστήριο
Βασιλείου Κων/νος, Λογιστής
Βοζινίδης Δημήτριος, Λογιστής
Γαζέας Ιωάννης, Οβελιστήριο
Δεγρένη Κων/να, Καφενείο
Δέδες Αθανάσιος, Καφενείο
Ζούμπου Ελένη, Διαιτολόγος
Καρυπίδης Νικόλαος, Αυτοκινητιστής
Κώνστας Κωνσταντίνος, Γραφείο Τελετών
Λαζαρίδης Κωνσταντίνος, Εμπειροτέχνης
Λιθοξοίδης Κων/νος, Λογιστής
Μελίσσας Δημήτριος, Καφετέρια
Πανταζόπουλος Στέργιος, Καφωδείον
Παυλοπούλου Βενετία, Φροντιστήριο
Πουγαρίδου Παρθένα, Καφενείο
Τουνόπουλος Χρήστος, Ταβέρνα
Τσίγλης Κωνσταντίνος, Καφετέρια
Τσιούλης Γεώργιος, Καφετέρια
Φουντουκίδης Γεώργιος, Οικονομολόγος

Τουριστικό Τμήμα
Προδρομίδης Δημήτριος, Ξενοδόχος

Βιογραφικό Σάββα Σαπαλίδη
Ο Σάββας Σαπαλίδης είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών νομού Φλώρινας από το 2008 μέχρι και σήμερα.
Στο Επιμελητήριο Φλώρινας ασκεί, από το 2006 μέχρι σήμερα, τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα.
Έχει διατελέσει αντιπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων από το 2005 μέχρι το 2008 και διατηρεί την ίδια θέση από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και σήμερα.
Επίσης, διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος από 2008 μέχρι τον Μάρτιο του 2011.
Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών - Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων από το 2001 μέχρι και σήμερα.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου