11:00 π.μ.

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΙ - ΛΟΦΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Αγαπητή κα εκδότις,
Παρακαλούμε για την ανάδειξη του πολύ σοβαρού θέματος της λαθροθηρίας στο δημόσιο εκτροφείο θηραμάτων του λόφου Αγίου Παντελεήμονα.
Έχουμε απευθυνθεί αρκετές φορές με παρόμοιες επιστολές-καταγγελίες μας στους υποτιθέμενους υπεύθυνους, αλλά και στον τοπικό τύπο.
Παρόλα αυτά η λαθροθηρία συνεχίζεται αμείωτη στο εκτροφείο τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι "κυνηγοί"- φονιάδες έχουν εξαφανίσει εδώ και πολλά χρόνια τα αγριόγιδα που ζούσαν στο εκτροφείο και τώρα κινδυνεύουν με αφανισμό τα αγριογούρουνα και τα λιγοστά ελάφια που έχουν απομείνει.
Σας αναφέρουμε λεπτομέρειες για τον τρόπο της εν ψυχρώ εκτέλεσης των ανύποπτων ζώων.
Τα σαββατοκύριακα κυρίως και ώρες 11 με 12 π.μ., εισάγουν παράνομα κυνηγετικούς σκύλους, μετά από τρύπες που παράνομα έχουν ανοίξει στην περίφραξη του εκτροφείου. Οι συνοδοί των σκύλων δεν έχουν κυνηγετικό όπλο ή διακριτή ενδυμασία που να παραπέμπει σε "κυνηγούς". Η δίωξη των εκτρεφόμενων ζώων διαρκεί ως τις απογευματινές ώρες και προκειμένου αυτά να γλυτώσουν βγαίνουν από τις τρύπες της περίφραξης και εκτελούνται εν ψυχρώ, αφού σε μικρή απόσταση καραδοκούν οι υπόλοιποι οπλισμένοι "κυνηγοί" της ομάδας. 
Καταγγέλουμε ακόμη μια φορά την τραγική κατάσταση στο εκτροφείο της Φλώρινας και εντέλει αν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις λειτουργίας και φύλαξής του, προτιμότερο είναι να καταργηθεί. Ίσως έτσι τα δύστυχα ζώα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να επιβιώσουν.
Το διαρκές αυτό έγκλημα πρέπει να σταματήσει. Τελευταία ελπίδα γι' αυτό είναι η παρέμβαση του κυρίου Εισαγγελέα.

Φλώρινα,  4-11-2011
"Πρωτοβουλία πολιτών κατά της λαθροθηρίας" 

7 comments :

βουνίσιος ακτιβιστής είπε...

Την ανακοινωση αυτή έπρεπε να αναρτήσει ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ με σήμα το ελάφι που έβαζε βαρέλια για σκουπίδια με την επιγραφή προστατεύσε τον δάσος , τους καθαρισμους τις δενδροφυτεύεις τους σκοπευτικους αγώνες κλπ κλπ δραστηριότητες. Το ίδιο ισχύει για τις ΖΩΟΦΙΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕς ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ ΜΑ ΚΥΡΙΩΣ για την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ που έχει την ευθύνη αλλα δέν έχει το απαραίτητο προσωπικό για την εκτροφή και φύλαξη θηραμάτων .Δυστυχώς ή ευτυχώς στην χαράδρα της απόλυτης παράνοιας υπάρχουν πρωτοβουλίες πολιτών που επισημαίνουν αυτό που είναι κοινό μυστικό στους ¨κυνηγετικους ή αλιευτικους κύκλους" . Θα το αναρτήσω τάχυστα στο μπλόγκ μου

Ανώνυμος είπε...

Μπα κάποιοι άρχισαν να μιλάνε; Καιρός ήταν. Η "γενοκτονία" των άγριων αθώων ζώων, από τους ένθερμους -κατά δήλωση τους,- άγριους δίποδους θηρευτές, είναι καιρός να τελειώσει. Οι παρέες γνωστές, οι συμμετέχοντες το ίδιο. Ο σύλλογος κωφεύει και υποθάλπει και οι ταγοί του νόμου πάντα μπροστά. Για σου ρε Φλωρινάρα, μικρογραφία της πανέμορφης Πατρίδας μας...:-((

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Φλώρινας στον οποίο ανήκει η έκταση του λόφου Αγίου Παντελεήμονα δεν θα κάνει τίποτα για το θέμα;;;
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει δημοτικός υπάλληλος με χρέη (στα χαρτιά πάντα), Φύλακα δημοτικού δάσους;;;

sulinz είπε...

Επειδή στη περίπτωση αυτή η σιωπή δεν είναι χρυσός, οι γνωστές παρέες είναι δύο: η μεγάλη των Στρούμφ και αυτή του Λάκη Χ.
Η σιωπή είναι χ α λ κ ό ς.

Ανώνυμος είπε...

χρησιμότατες αυτές οι δύο παρέες, για να κάνουν τα θηράματα. Πάρτε την ομάδα του Γούτη, με τα αεροβόλα αιρ σοφτ(εναλλακτικά με εμπροσθογεμές με αλάτι στα πισινά) και βάλτε τους να κάνουν το στόχο. Γεμίστε τους στα πισινά με σκάγια και αλάτι, να μη μπορούν να κάτσουν 1 χρόνο.αμα ντε

Rafaela είπε...

Σχετικά με τον Δημοτικό υπάλληλο υπεύθυνο(;) για το Δημοτικό δάσος του Αγίου Παντελεήμονα θέλω να πληροφορήσω όσους ενδιαφέρονται, ότι είναι διορισμένος από το 1985 (επί θητείας Χάσου) και σήμερα κατέχει θέση δημοτικού ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΑ ειδικότητας ΔΕ13.
Ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα υπάλληλος, επί δεκαετίες παίζει κομπολόγι στα γραφεία του Δήμου. Δεν φταίει βέβαια ο ίδιος, αλλά αυτοί που τον πραστατεύουν. θα ήθελα μια φορά να πάρει θέση ο Δήμος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΛΛΗΤΕΣ ΠΟΥΛΙΑ....ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ...ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΦΤΕΡΩΘΟΥΝ ΟΣΑ ΑΤΥΧΑ ΖΩΑ ΟΣΑ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΣΟΙ ΝΤΟΥΦΕΚΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝ ΤΑ ...ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ. ΆΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ....ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ....

Δημοσίευση σχολίου