7:15 μ.μ.

OΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΠΙΣΤΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Τα τελευταία δελτία τύπου που κυκλοφορούν σήμερα σχετικά με τη κάθοδο των φορέων του νομού Φλώρινας στο πρωθυπουργό κ. Παπαδήμα και εκείνο το κατεβατό με τις διαμαρτυρίες τους, μου θυμίζουν εκείνη τη λαική παροιμία, "αν δεν κλάψει το μωρό, γάλα δεν θα βυζάξει".

Το κατεβατό της διαμαρτυρίας εδώ και 10 -12 χρόνια που θυμάμαι από τότε που παρακολουθώ τα τεκταινόμενα, κατά βάση είναι το ίδιο. Απλά προστίθενται προβλήματα.

Διαμαρτυρία, διαμαρτυρία. Σαν το κλάμα του μυξιάρικου κι βυζανιάρικου.                                               Μάλιστα ο κ. Λιάνης στη τελευταία του συνέντευξη στις 9-12-2011, πρότεινε να το κάνουμε και διαμαρτυρία- show. Να κατέβουμε στην Αθήνα συνοδεία τις Σχολής Καλών Τεχνών η οποία θα έκανε καμία καλλιτεχνική ατραξιόν, να κατεβάζαμε και τις μπαμπούσκες από το Βίτσι, να ντυθούμε εμείς με παραδοσιακές στολές , έ να μην ρίξουμε και κανένα πουστσένο στο Σύνταγμα συνοδεία χάλκινων;-λέω εγώ-
Ειρηνική διαμαρτυρία το λέει ο κ. Λιάνης, διαμαρτυρία το λένε οι φορείς, κακοφωνία το λέω εγώ.

Τη Φλώρινα δεν την έχουν ξεχάσει ακριβώς οι εκάστοτε κυβερνήσεις.                                         
Με την Φλώρινα δυστυχώς, δεν ασχολούνται οι εκπρόσωποι τους οποίους έχουμε επιλέξει για να ασχοληθούν και να μεταφέρουν τα προβλήματα με σαφήνεια και ακρίβεια στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Τα προβλήματα δυστυχώς  δεν εκφράζονται με τίτλους, ούτε τα ταξιδάκια στην Αθήνα λύνουν προβλήματα. Τα προβλήματα, έχουν κόστος για να τα λύσεις, έχουν μέθοδο για να εφαρμόσεις και να τα λύσεις. Και πολύ απλά οι κυβερνήσεις δεν στα λύνουν, αλλά σε βοηθάνε να τα λύσεις, όταν προτείνεις εκτός από σύντομες περιγραφές και τις λύσεις αλλά και τα οφέλη για τον τόπο σου.



9 comments :

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο της επιστολής αφού απαριθμεί με περισσή θα έλεγα πόνο την εγκατάλειψη της περιοχής στη συνέχεια ζητάει λίγα ψίχουλα συμπόνιας από τον Πρωθυπουργό.
Δεν απαιτεί, δεν διεκδικεί, απλά διαφοροποιείται από τη συγκεκριμένη επιλογή όπως επακριβώς αναφέρει. Απλά οι φορείς ελπίζουν σε συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου.
Θυμάστε που είχαν κατέβει και για το τρένο; τι κατάφεραν; Τίποτα.
Γιατί δεν αναφέρει η επιστολή ότι η περιοχή μας ηλεκτροδοτεί την Ελλάδα καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον με επιπτώσεις και στην υγεία των κατοίκων. Μας βρίσκουν χαλαρούς και όχι διεκδικητικούς και κάνουν ότι θέλουν. Γιατί δεν πωλείται καμία Μονάδα από την Κοζάνη;

Με πουστσένο στο Σύνταγμα δουλειά δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΩΡΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πήραν, λέει, χωρικοί επιταγή από έμπορο για τη σοδειά τους και την έβαλαν στο συρτάρι.
Οταν σφραγίστηκε μαζεύτηκαν όλοι μαζί, και υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό με κοινοποιηση την Τράπεζα Ελλάδος και στο ΔΝΤ. Στο πλευρό των ήδη..πλευριτωμένων όλοι οι φορείς του τόπου, εκτός απο τον δημοτικο σύμβουλο κ.Ταμπτάκο.
Ο γύφτος τους την είχε πει από την αρχή:
πριν την πάρετε,πάρτε μπρε και κανένα στοιχειο
για τους εκδότες

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ μπράβο σου. Καλά τα χώνεις. Μετά θα κάνουν κινητοποιήσεις ντεμέκ και θα "διαμαρτύρονται" γιατί απέχουν οι Φλωρινιώτες. Οι Φλωρινιώτες όμως ξύπνησαν και έχουν καταλάβειτι κάνουν, πως κάνουν και για ποιούς κάνουν οι φορείς. Μου γίνανε όλοι μάγκες από το πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

NΤΟΡΤΣΕ ΝΑ ΜΑΜΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΒΕΙΣ. ΟΛΟ ΣΚΑΦΕΣ ΖΗΤΑΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ.. ΠΛΕΝΟΥΜΕ.
ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ..ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

φόρτσε Ντόρτσε!

Ανώνυμος είπε...

Με πουστσένο στο Σύνταγμα δουλειά δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

οι τενεκέδες καλύτερα ηχούν στην σιωπή στην άγνοια και στο σκοτάδι..

Ανώνυμος είπε...

το ίδιο και η μουσική, που όμως ακούγεται άσχημα για τους..τενεκέδες

Δημοσίευση σχολίου