9:44 μ.μ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Το πάθημα, μάθημα αγαπητοί φίλοι κρουά - κρουά. Και μιας και έχουμε ετήσιο μνημόσυνο για την διακοπή του τρένου, ας δούμε τι έκαναν πέρυσι οι φορείς για την επαναλειτουγία του. Πιθανολογώ πως θα επανέλθουν και φέτος, πως θα αρχίσουν και πάλι εκείνα τα δρομολόγια και τα ατελείωτα πήγαινε - έλα στην Αθήνα. Πλησιάζουν και εκλογές βλέπετε. Έρχεται καΙ η Τρόικα. Και αν έρθει με το καλό και το τρένο, άραγε με τι όρους λειτουργίας θα έρθει; Όσο, όσο; Ζητάμε 5 για να έχουμε δύο; 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ- ΜΑΡΤΙΟΣ 2011
 Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν φοβόμαστε πια   να  μιλήσουμε για σχοινί! Το ποίημα το μάθαμε. Στην αρχή η κάθε κυβέρνηση μας τα ρίχνει για να δει πως τσιμπάμε. Εμείς συνηθίζουμε πάντα το «δε βαριέσαι» και μας τα ξαναρίχνει, για δεύτερη φορά. Τότε τσιμπάμε επειδή μας έχει απομείνει και λίγος εγωισμός . Αρχίζουμε λοιπόν με κάτι διαμαρτυρίες (οι 5 φωνάζουν και οι 105 παρακολουθούν εξ αποστάσεως ή νοερά αυτούς που φωνάζουν). Τότε επεμβαίνουν οι τοπικοί άρχοντες, αρχίζουν τα πήγαινε έλα στην Αθήνα, αρχίζουν τις συνεντεύξεις και τα δελτία τύπου και εμείς τους στέλνουμε μαντήλια για να σκουπίσουν τον ιδρώτα τους.                                                                                                                                                          Η τρύπα που κάνουμε όλοι στο νερό, είναι μία γενναία πράξη και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι γι αυτή. Σε αυτή θα πέσουμε όλοι μαζί για να ξεπλυθούμε και όταν θα ξαναβγούμε στην επιφάνεια το τρένο θα έχει αρχίσει να λειτουργεί.
Ζημιογόνος μας είπαν  η γραμμή ΦΛΩΡΙΝΑ – Θεσσαλονίκη. To ποιος κατέστησε τις γραμμές «ζημιογόνες»,  νομίζω πως το είδατε και το εμπεδώσατε.


Το κουράσαμε το τρένο. Οι Οικολόγοι  - Πράσινοι κάτι ξέρανε παραπάνω και το λέγανε από το Νοέμβριο μήνα. Προεκλογικά τερτίπια, λέγαμε εμείς. Μετά το πράγμα σοβάρεψε και άρχισε να φαντάζει η αλήθεια.                                                                                                                                  Πρώτοι  οι φοιτητές της Φλώρινας βγήκαν με τα πανό τους και είπαμε «έ να καταλάβουμε και εμείς πως έχουμε φοιτητές στηνΦλώρινα».                                                                                                                        
 Με την έναρξη της νέας χρονιάς 2011, έχει εξαγγελθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης η πρόθεσή της να προχωρήσει σε περικοπές ή και καταργήσεις δρομολογίων του ΟΣΕ στα πλαίσια υποτίθεται της καταβαλλόμενης προσπάθειας για τον οικονομικό εξορθολογισμό του Οργανισμού. Τότε αρχίσαμε τα μνημόσυνα για το τρένο (εμείς που είχαμε τρένο από το 1800, που είμαστε παραμεθόριος κλπ.κλπ). Κατέβηκαν και στη Αθήνα οι φρουροί της Φλώρινας  "... Η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του τραίνου ήταν το αντικείμενο  συνάντησης των δύο Βουλευτών Φλώρινας, κ. Γιώργου Λιάνη και Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, του Δημάρχου Φλώρινας, κου Ιωάννη Βοσκόπουλου και του Δημάρχου Αμυνταίου, κου Μάκη Ιωσηφίδη με τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κο Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο. Συζητήθηκε και αναλύθηκε το θέμα του ελλείμματος της γραμμής Έδεσσα – Φλώρινα, καθώς και τρόποι χρηματοδότησής του. Ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των άγονων γραμμών με 50 εκ. € από την Ελληνική Πολιτεία και στην ανυπαρξία αιτήματος μέχρι σήμερα για ένταξη του άξονα Έδεσσα – Φλώρινα στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τις άγονες γραμμές.
Την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων της τάξης των 2 εκ. € από το πακέτο χρηματοδότησης των άγονων γραμμών ανέλαβαν οι Βουλευτές του Νομού,με την προσδοκία ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα, έστω την ύστατη
στιγμή. ..."
Στη συνέχεια βγήκε ο Γ. Λιάνης για να δικαιολογήσει το ενδιαφέρον του για το τρένο στη Φλώρινα, με εκείνο το συγκινητικό «μαχαιριά στα σύνορα η διακοπή του τρένου» και κατέληξε στη Πρέσπα, (το γνωστό άρες – μάρες) και τελευταία «έσκασε από το αυγό» και ο νέος δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης για να κάνει και αυτός τη πολιτική του «ρίχνοντας είδηση βόμβα»!!;;Δεν έχει υποβληθεί αίτημα  μέχρι σήμερα, για την ένταξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης  Έδεσσας - Φλώρινας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τις άγονες γραμμές του ΟΣΕ! 
Για να δούμε τα όρια των ευθυνών τους. Το ότι δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για ενημέρωση για το πρόγραμμα χρηματοδότησης, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Δουλειά τους είναι να παρακολουθούν τις αποφάσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης, τόσο προσωπικά, όσο και με τους ειδικούς συμβούλους που διαθέτουν. Η άγνοια δεν δικαιολογείται. Ο κ. Κωνσταντινίδης και ο κ. Λιάνης τι έκαναν, ο μεν αντιπολιτευόμενος και ο δε συμπολιτευόμενος; Δεν θα έπρεπε να τα παρακολουθούν ; Tώρα μήπως ξέρουν να μας πουν τα σχέδια της σημερινής κυβερνησης για το τρένο γενικά και ειδικά; Αν δεν το ξέρουν τι θα συζητήσουν προσεχώς;

Στη συνέχεια, εκεί κατά τον μήνα Μάρτη 2011, είχαμε εκείνο το περίφημο ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοίταζε να σώσει το τομάρι της και βρέθηκαν πρόθυμοι πολλοί από τους φορείς και τους εμπλεκόμενους να της παράσχουν κεφάλαιο κίνησης αλλά και κεφάλαιο επικοινωνίας.  Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από αναξιόπιστος διαχειριστής, ξαφνικά έγινε αξιόπιστος συνομιλητής.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδςησ τότε το έπαιξε δύσκολος με τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά είχε έτοιμο σχέδιο συνεργασίας στο τσεπάκι του! Τόσο καλά! 
Οι εκπρόσωποι των ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ, Μιχάλης Πετράκος και Άννα Σπύρτου, με τις κινητοποιήσεις εν ονόματι της επαναλειτουργίας του τρένου, είναι βέβαιο πως κέρδισαν μεγάλο μερίδιο δημοσιότητας γι αυτούς και για τα κόμματα που εκπροσωπούν. Ο κ. Πετράκος υπήρξε  υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τους Οικολόγους - Πράσινους και η κ. Σπύρτου υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά, έγιναν επίσημοι συνομιλητές για τη περίπτωση του τρένου.

Ο χρόνος θα δείξει. Αν δεν έχουμε γνώση για τα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης, για το πως και αν εντάσσεται η Φλώρινα σε αυτά, με ποιούς όρους και με τι δεσμεύσεις, η Φλώρινα θα μείνει και πάλι στην απομόνωσή της. Θα πληρώσει για μία ακόμα φορά τα σπασμένα, θα αδικηθεί όπως αδικείται από παράλογες ή ελλιματικές πολιτικές προτάσεις και σχεδιασμούς.

πηγή Εφημερίδα κρουά - κρουά "το κράξιμο" φύλλα 29. 30. 31& 32




10 comments :

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Σας άνοιξε βλέπω πολύ η όρεξη με "τα παιγνίδια εντυπώσεων". Και αρέσκεστε βλέπω να δημιουργείτε εντυπώσεις εις βάρος μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που υφίσταμαι τέτοιες επιθέσεις. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.
Σας κακοφαίνεται βλέπετε να ακούτε και κάτι καλό.Σας ενόχλησε το ΚΤΕΛ και με βαφτίσατε "αυτόκλητη υπέρασπιση του ΚΤΕΛ"υπονοώντας συμφέροντα. Τόσα ξέρετε τόσα λέτε. Συνεχίστε.
Ενοχλείστε για τα ταξίδια μου και διερωτάστε για την οικονομική μου κατάσταση. Αν είναι δυνατόν! Και έχετε την απαίτηση να δημοσιεύσω τις ύβρεις σας! Θεός φυλάξοι! Πάει το χάσατε το τρένο!

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...

Παρέλειψα να υπογράψω το σχόλιο 1

Με συμπάθεια και απέραντη κατανόηση
Ντόρη Κουτουράτσα

Ανώνυμος είπε...

Στείλ τους αγαπητή κρουά! Κάνε τη δουλειά σου! Η πλάκα είναι πως σου επιτίθενται σε δημοσιεύματά σου τα οποία έχουν στοιχεία. Σκέψου! Γνωστοί οι κύκλοι βέβαια και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Συνέχισε όπως ξέρεις. Και κόβε. Κόβε. Και ας τους να λένε για σένα. Πιό όμορφη γίνεσαι, και πιό δυνατή. Έτσι μας αρέσεις.

σοφός κόρακας είπε...

κρουά, να θυμάσαι αυτό
«Οι 4 φάσεις μιας επανάστασης: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς…»
Εσύ έχεις περάσει όλες τις φάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά επανάσταση βλέπεις φίλε μου 6.53? Την δουλειά της κάνει και μάλιστα σάν επαγγελματίας πολύ πετυχημένη στον χώρο της .

Ανώνυμος είπε...

Για να λέμε και του στραβού το δίκηο 12.12π.μ. και την επανάστασή της την έχει κάνει η κρουα.Το καταστημένο της Φλώρινας δεν έχει υποστεί και λίγες πανωλεθρίες από αυτή. Και ο αγώνας της συνεχίζεται. Εκτός κι αν "αγνοείς" φίλε-η τα πεπραγμένα.
Ο ίδιος 6.53 μμ

Ανώνυμος είπε...

Για να λέμε και του στραβού το δίκηο 12.12π.μ. και την επανάστασή της την έχει κάνει η κρουα.Το καταστημένο της Φλώρινας δεν έχει υποστεί και λίγες πανωλεθρίες από αυτή. Και ο αγώνας της συνεχίζεται. Εκτός κι αν "αγνοείς" φίλε-η τα πεπραγμένα.
Ο ίδιος 6.53 μμ

Ανώνυμος είπε...

φίλε ή ΦΊΛΗ 12.22 την επιχειρηματική επανάσταση στον χώρο της ΜΑΖΙΚΗΣ πληροφόρησης συμφωνώ την έκανε με το αζημείωτο όπως θα έκανε κάθε σοβαρός ή σοβαρή επιχειρηματίας.Τίποτε λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Το καταστημένο ΛΙΑΝΗ της Φλώρινας σε διαβεβαιώ δεν έχει υποστεί ουδεμία μεταβολή . Ούτε Ασπρίδης ούτε Λιάνης ούτε νομαρχιακή πασοκ έχουν υποστεί τα "φαρμακερά βέλη" της Απορώ ΄πού είδες κατάρευση κατεστημένου στην Φλώρινα?????? Εάν ενοείς για "καταστημένο" Βοσκόπουλου ήδη το έχουν πάρει απόφαση ότι θα την κάνουν σε λίγους μήνες .Δέν περίμεναν την κουτουράτσα να τους .....πανωλεθρίσει.¨Αλλαξε πλευρό και νάνι...

Ανώνυμος είπε...

βρε, βρε, βρε. Τόσο πολύ ενοχλείτε το "καταστημένο" της Φλώρινας από τους φίλους κρουά που υπερασπίζονται τις επιτυχίες της καρακάξα τους - και γιατί όχι και των φίλων κρουά;

Για το κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ- ας το διορθώσω ως καταστημένο, αλλά είναι από την φθορά που έχει υποστεί και η λανθάνουσα γλώσσα είναι η γλώσσα της αλήθειας- εδώ που τα λέμε είναι και ολίγον ανύπρκτο. Για τον Λιάνη αυτό που έχω να πω είναι ότι τον έχει αποδομήσει με το γάντι. Αλλά από τετοια δεν χαμπαριάζουν φαίνεται τα Πασοκια.
Τώρα για τον Βοσκόπουλο, αν δεν έχει θίξει η κρουά το κατεστημένο τους ή γενικα το κατεστημένο ούτε θα την σέρναν στα δικαστήρια , ούτε θα κέρδιζε τις υποθέσεις. Πάλι καλά που παραδέχεστε και την επαγγελματική της αξιοπιστία. Αυτό είναι πρωτοφανές! Κρουά αν θέλεις δημοσίευσέ το. Πάντως εγώ σου χρωστάω ένα μεγάλο μπράβο για τους αγώνες σου!
Ο ίδιος 6.53

Δημοσίευση σχολίου