1:52 μ.μ.

ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΚΡΙ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίλτο "ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, που αναρτήσαμε στις 3-4-2012, λάβαμε το παρακάτω σχόλιο το οποίο μάλιστα είναι και επώνυμο και φέρει την υπογραφή Δημ. Κατρατζής. Θεωρούμε πως η  άποψη του κ. Κατρατζή, προσεγγίζει με απόλυτη αντικειμενικότητα την κατάσταση και την αποδεικνύει με νούμερα και αριθμούς. Γι αυτό αξίζει να γίνει ένα αυτοτελές δημοσίευμα. Σε κάθε περίπτωση ενθαρρύνουμε και εσάς να εκφραστείτε για να διατυπώσετε την εικόνα για τον τόπο μας.
.....................................................................................................................................................................

"χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί είναι το πρώτο σχόλιο σχετικό με το θέμα που βλέπω στο διαδίκτυο!    Oφείλω να πω, πως αν και καυστικό, είναι ήπιο μπροστά στο μέγεθος & τη σοβαρότητα του ζητήματος!
Και για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι... με βάση στοιχεία που ανέφερε ο κ. Δακής (τα οποία πουθενά, ούτε στο site της Περιφέρειας, ούτε της Διαχειριστικής Αρχής, μπόρεσα να διασταυρώσω)από το ΕΣΠΑ της Δ. Μακεδονίας (2007-2013), που αφορά Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά & Γρεβενά.
 Για όλους τους φορείς κι επιχειρήσεις της Περιφ. Ενότητας Φλώρινας  από την εκκίνηση του προγράμματος έως 30/03/2012,είχαμε :
 εντάξεις έργων ποσοστού 10%, που οι συμβάσεις που γι' αυτά υπογράφθηκαν είναι μόνο το 6% των συνολικά υπογεγραμμένων και εκταμιεύθηκαν μόλις το 3% των συνολικών πληρωμών που έγιναν συνολικά από το πρόγραμμα.
Για ότι αφορά τις άλλες ενότητες δυστυχώς δεν μπόρεσα να συγκρατήσω νούμερα. Με βεβαιότητα όμως μπορώ να αναφέρω πως για το Νομό Κοζάνης είχαμε απορροφήσεις πάνω από 50%.
Να θυμίσω πως στο προηγούμενο επταετές πρόγραμμα (Γ' ΚΠΣ) ο νομός Φλώρινας έκλεισε, πάλι τελευταίος, σε ποσοστά που πλησίαζαν το 15% .
 Από την ίδρυση ακόμη των Περιφερειών υφίσταται άτυπη συμφωνία κατανομής πόρων μεταξύ των νομών για 22% στους περιφερειακούς Νομούς & 34% για την Κοζάνη.

 Τίνος η ανεπάρκεια, η αμέλεια, η παράλειψη κι η ασχετοσύνη γεννάει αυτό το αποτέλεσμα;
 Ποιοί είν' αυτοί (γιατί δυστυχώς κι ονοματεπώνυμο έχουν & συγκεκριμένες ιδιότητες άσκησης εξουσίας φέρουν) που στέρησαν από αυτό το τόπο τόσα δισεκατομμύρια;

 Μην ακούσω αηδίες για Κοζανοκεντρική Περιφέρεια! κι οι Κοζανίτες κι οι Γρβενιώτες κι οι Καστοριανοί την δουλειά τους κάνουν, αλλά την κάνουν πολύ καλύτερα από τους δικούς μας. αποδεικνύονται και χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για το τόπο τους!

Εμείς μόνο, και μόνο εμείς, βρισκόμαστε σταθερά εδώ και δυό δεκαετίες στη τρίτη και τελευταία ταχύτητα ανάπτυξης της Περιφέρειας!

 Το ανέπνευστο, η έλλειψη οράματος για τη περιοχή και τους πολίτες της, το ρηχό το παλαιοκομματικό, το λίγο, το "μαύρο" πολιτικό χρήμα, η εκδούλευση, το ρουσφέτι, η υποταγή κι η "κομματική" πειθαρχία έθρεψαν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων του Νομού όλα αυτά τα χρόνια! 
Οι κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις φαντάζουν απλά σαν κερασάκια στη τούρτα της αποτυχίας!
Μας έμειναν όμως οι γιορτούλες, οι ημερίδες για να φωτογραφιζόμαστε, τα καλοπληρωμένα τσιμπούσια, οι βαρύγδουπες δηλώσεις κι εξαγγελίες και το 28% ανεργία, οι συνέπειες της δραστηριοπίησης της ΔΕΗ για να πληρώνει φτηνά το ρεύμα ο Θεσσαλός, ο Αθηναίος κι ο Κρητικός.
Μας έμεινε όμως  η κάθετος της Εγνατίας να φυλάει ξεχασμένη στη Πτολεμαϊδα, η περιοχή των Πρεσπών να παραδίδεται στη Καστοριά, η κόκκινη πιπεριά Φλώρινας να καλλιεργείται στη Πελοπόννησο, η απόσταση της πρωτεύουσας του Νομού από τα μεγάλα αστικά κέντρα διαρκώς να μεγαλώνει κι οι επισκεπτές του Νομού, των έξη λιμνών & των τεσσάρων ορεινών όγκων, να φεύγουν χωρίς επιστροφή, απογοητευμένοι από την ανυπαρξία υποδομών κι εξυπηρέτησης.

Ξέχασα βέβαια! μας έμειναν κι οι αιρετοί μας...να μας θυμίζουν την ανυπαρξία τους και το κραυγαλέο λάθος μας!
Τους ίδιους, τους ίδιους όμως, να ψηφίζουμε, να εκλέγουμε και να εμπισταυόμαστε εδώ και πέντ' έξη συναπτές τετραετίες....
Δεν γίνονται, δεν υπάρχουν αυτά, πάρά μόνο στο τόπο μας!
Δημ. Κατρατζής 

5 comments :

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη έτσι είναι δυστυχώς.
Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα, δες ποιοί πολιτεύονται και ποιοί πρόκειται να πολιτευθούν και βγάλε συμπέρασμα για το μέλλον του τόπου.
Η μόνη λύση είναι η φυγή από έναν τόπο δίχως μέλλον.
Οτι και να πουμε για τους έχοντες την εξουσία δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Να χαρώ εγώ αντικειμενικότητα ...
Να χαρώ εγώ αξιοκρατία ...
Δεν μου λες αγαπητέ κκ Κατρατζή εσύ δεν έχεις καμία ευθύνη ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝ.ΦΛΩ.,ή επειδή σε φύτεψαν εκεί, την ευθύνη την έχουν αυτοί που σε τακτοποίησαν ποικιλοτρόπως?
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ΄αυτόν τον τόπο και πολύ περισσότερο εσύ αγαπητή μου ( κατά τα άλλα) Πανδώρα.
Αυτό δεν σημαίνει οτι συμφωνώ με τα πεπραγμένα των πολιτικών μας ταγών αλλά έλεος ρε παιδιά ας κάνουμε όλοι μας και λίγη αυτοκριτική .

Δημήτρης Κατραντζής είπε...

επειδή ακριβώς δεν είμαι απ' αυτούς που αποφεύγουν ούτε τις ευθύνες, ούτε πολύ περισσότερο τις αλήθειες, οφείλω να απαντήσω αφού ...προκαλούμαι επί προσωπικού.
η ευθύνη μου λοιπόν αγαπητέ ανώνυμε είναι τεράστια, όχι τόσο για τα πεπραγμένα μου στην ΑΝΦΛΩ (με κάνουν να αισθάνομαι περήφανος, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται), που θά 'κανες καλά να ενημερωνόσουν για αυτά πριν τοποθετηθείς, όσο κυρίως για την αφέλεια κι εμπιστοσύνη που έδειξα σ' ανθρώπους και προθέσεις τους. πίστεψα λοιπόν, πως όντως σαν εγκάθετος (θα συμφωνήσω μαζί σου) κι όχι σαν εκλεγμένος είχα μια "υπηρεσιακή" - "επαγγελματική" ιδιότητα, την οποία όφειλα να υπηρετήσω, σεβόμενος την εμπιστοσύνη που αιρετοί έδειξαν στο πρόσωπό μου. θεώρησα λοιπόν πως δική μου υποχρέωση ήταν να ενημερώσω προς πάσα κατεύθυνση τους αιρετούς του Νομού, πράγμα το οποίο έκανα με επιμέλεια (κι ας βγει ένας τους, από οποιοδήποτε χώρο, να το διαψεύσει) κι όχι να πάρω σβάρνα τα ραδιόφωνα & τις εφημερίδες για να ενημερώσω (ως πολιτικός) και τον τελευταίο πολίτη του Νομού. όσο για την ποικιλότροπη τακτοποίησή μου, κρατάω ζωηρό το ενδιαφέρον μου προς ενημέρωσή μου (δημόσια πάντα, μιας που δεν έχω τίποτε να φοβηθώ) γιατί ομολουμένως δεν σε ...κατάλαβα. στη ζωή μου να ξέρεις πως "φράγκα" ανίδρωτα δεν έβαλα στη τσέπη μου.
και για να το κλείνουμε το ζήτημα...
την υποχρέωση της αυτοκριτικής μην τη διαχέεις προς πάσα κατεύθυνση, γιατί έτσι ακριβώς την ακυρώνεις, την αχρηστεύεις! δεν είναι το ίδιο βαρύ και σημαντικό να κάνει ένας απλός πολίτης την αυτοκριτική του για τις πολιτικές του επιλογές, όσο ένας πολιτικός, που με ευθύνη δράσης & πεπραγμένων, καθορίζει την τύχη ενός τόπου και του πληθυσμού του μαζί!

Ανώνυμος είπε...

O Κατρατζής ήταν ό μόνος άνθρωπος που πέρασε από την ΑΝΦΛΩ και έκανε και άφησε έργο. Ο ίδιος για να προσληφθεί στην ΑΝ ΦΛΩ κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας και επικράτησε μεταξύ 3 φακέλων. Σε αντίθεση με Γκόλνα και Ρίζου οι οποίες μπήκαν από το παράθυρο και τα κάνανε μαντάρα. Αφού ξαναστήλωσε την ΑΝΦΛΩ από τα ερείπια της Γκόλνα, παρέδωσε στο άλλο διαμάντι μία ΑΝΦΛΩ και με λεφτά και με έργο. Κρουά, αν δεν κάνω λάθος έχεις κάνει παλαιότερα ένα δημοσίευμα σχετικό με Κατρατζή και Ρίζου. Τι παρέδωσε και τι παρέλαβε το διαμάντι της πολιτικής που ακούει στο όνομα Ζέτα Ρίζου. Βγάλτο σε παρακαλώ, διότι τα παπαγαλάκια αρχίσανε το γνωστό ιολί.

Πανδώρα Κουτουράτσα είπε...

Oρισμένοι, ας μπουν στον κόπο να με πείσουν για την σοβαρότητα τη δική τους για να αρχίσω να σκέφτομαι αν και σε τι θα έπερεπε να σοβαρευτώ. Εκτός και αν εννούν να συμμορφωθώ.

Δημοσίευση σχολίου