Το σκαμνί, είναι σκαμνί. Σκληρό, ακόμα και αν είναι από ξύλο κερασιάς. Όταν δε καθήσει η εξουσία στο σκαμνί, τότε έχει σίγουρα καρφιά . Πρόκες. Κι αν σου καρφωθεί καμία πρόκα, τότε ..
Είδαμε πρόσφατα τον αγώνα που δίνει απεγνωσμένα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.  Τρία δικαστήρια  έχει κάνει και τα έχει χάσει, για να μην κάτσει στο σκαμνί.. Πήρε μία πρώτη γεύση με 12 μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος με τριετή αναστολή, εξέπεσε του αξιώματός του ως Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας  έπονται και άλλες  ποινικές διώξεις για αυτόν ως πρώην νομάρχη και για τον αδελφό του Διονύση, για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Βλέπουμε σχεδόν καθημερινά, τις κραυγές του Άκη Τσοχατζόπουλου από τις φυλακές, είναι άδικη η δικαιοσύνη κτλ. κτλ
Υπάρχει, ναι υπάρχει  τιμωρία για τους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα πλημμελώς. Όσοι πιστεύουν πως υπάρχει ατιμωρησία, ας το ξανασκεφτούν καλύτερα. Τα παραδείγματα άλλα μας δείχνουν.
Η ώρα της δικαιοσύνης, έχει έρθει για το δίδυμο Βοσκόπουλος – Ρίζου και για όποιον άλλον πάρει ο …Χάρος. Το ξέρει καλά αυτό ο κ. Βοσκόπουλος και κάνει το παν για να καθυστερήσει τη στιγμή που θα καθίσει στο σκαμνί. Για την ώρα παίρνει μέτρα .., σκαμνιού, να δει πως θα κάτσει λίγο πιο βολικά.
Ασκεί όλα τα ένδικα μέσα – έχει αυτό το δικαίωμα- για να αποδείξει την αθωότητά του. Ο καθένας μας είναι κατά τεκμήριο αθώος, ώσπου όμως να κάτσει στο σκαμνί.
Σήμερα, η 13η Ιουνίου 2012, είναι καθοριστική ημερομηνία. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες και είναι θέμα χρόνου, ακόμα και μερικές αναβολές, ο Γιάννης Βοσκόπουλος και οι συνεργάτες του – Ρίζου, Φουντουκίδης και Μαρκοπούλου – να δικαστούν.  Το δικαστήριο σήμερα δεν έγινε. Δεν ματαιώθηκε, ούτε αναβλήθηκε. Η υπόθεση τώρα ερευνάται από το Εφετείο, μετά την προσφυγή του Γιάννη Βοσκόπουλου.
Ο Γιάννης Βοσκόπουλος έκανε προσφυγή κατά του κατηγορητηρίου. Όπερ μεθερμηνευόμενο ,δεν συμφωνεί με το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου διώκεται ποινικά για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία κατ εξακολούθηση.
Ο Γιάννης Βοσκόπουλος κερδίζει χρόνο. Χάνει – δυστυχώς και το παιχνίδι των εντυπώσεων. Αν χάσει την υπόθεση θα χάσει και τη θέση του ως δήμαρχος.
Αυτά θα τα δούμε, όταν επιτέλους θα  γίνει η δίκη. Προσφυγές, αναβολές και τα συναφή, είναι μέρος της διαδικασίας, για να καθυστερήσει απλά η υπόθεση.
Όλα είναι θέμα δίκης. Και θα γίνει η δίκη.
Κουράγιο κ. Βοσκόπουλε. Κουράγιο κ. Ρίζου. Ο δρόμος, έχει λακούβες.  Σας εύχομαι να είστε αθώοι.

Ντόρη Κουτουράτσα .  


7 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ένα εύλογο ερώτημα που διευκολύνει τους καλόπιστους αναγνώστες σας που ενδεχομενως δεν γνωρίζουν την δικαστική πρακτική. Γνωρίζατε εκ των προτέρων την προσφυγή του Βοσκόπουλου κατά του κατηγορητηρίου?Και αν ναι γιατί επιλέξατε να πληροφορήσετε τον κόσμο ότι σήμερα θα γίνει δίκη?

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Για το αν θα γίνει ή όχι η δίκη, εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας. 13 Ιουνίου 2012 είχε ορισθεί η δικάσιμος. Για την μη διεξαγωγή της δίκης υπάρχουν πάντα αιτίες όπως αναβολές κλπ που καθυστερούν τη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης. Αυτό δεν σημαίνει πως η δίκη ματαιώνεται. Απλά καθυστερεί.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι μία. Τον Βοσκόπουλο και τη Ρίζου δεν τους κυνηγάει η κρουά, αλλά η δικαιοσύνη. Προσφυγές και αναβολές δεν αλλά ζουν την ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Δικονομικά τερτίπια του τύπου: κύριοι δικαστές ένσταση, δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας, λάθος είναι το κατηγορητήριο στο εξής μπλα μπλα κλπ
καθυστερούν την υπόθεση, όμως προσθέτουν άλλον έναν τομέα, που οι κατηγορούμενοι λένε στους άλλους ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους;
Σε όλους αυτό λένε, από τα ΜΜΕ της Φλώρινας, από τους άλλους Δήμους, την Περιφέρεια, τους Βουλευτές, μέχρι όποιον απλώς δεν τον πάνε;
Ενώ οι κατηγορούμενοι, λέει, κάνουν καλά τη δουλειά τους σε όλα;
Μήπως αυτό ακριβώς φοβούνται ότι θα αποδειχτεί για τους ίδιους;
Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
Η όλοι οι άλλοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή εμείς δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας..

Ανώνυμος είπε...

Από τι στιγμή που ο Τσοχατζόπουλος, ον στη φυλακή φωνάζει ότι είναι αθώος και κατηγορεί την δικαιοσύνη πως είναι άδικη και απάνθρωπη τι περιμένεις; Να αναλάβει κανείς από τους κατηγορουμένους τις ευθύνες του; Αστείο.

Ως τη στιγμή, που η βουλή είναι πρόθυμη να "σκεπάσει" τους κατηγορουμένους με νομοσχέδια και να τους απενοχοποιήσει - όρα περίπτωση Ψωμιάδη- καταλαΒαίνεις φίλε 7.43 πως δεν είναι απλά στραβός ο γυαλός. Υπάρχει αυτό το πολιτικό κωλοσύστημα που επιτρέπει τα πάντα. Γι αυτό επιιώνουν πάσης φύσεως λαμόγια.

Αυτό το κωλοσύστημα - δυστυχώς- μας έχει κάνει και εμάς τους πολίτες, άβουλα πλάσματα.
Λίγοι είναι αυτοί που τόλμησαν να τα βάλουν με το σύστημα.Χρειάζεται θάρρος, αντοχή και @@@ ακόμα κι αν είσαι γυναίκα.

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ 2.02 ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΚΡΟΥΑ ΜΗ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

poioi έχουν σειρά; Άσε με να μαντέψω..Α,Α,Ι,Λ
Φίλε αναγνώστη μέσα έχεις πέσει, αλλά τα ονόματα άσ τα καλύτερα, για λόγους ασφαλείας. Ελπίζω πως έχω τη κατανόησή σου για τη μικρή παρέμβαση Ευχαριστώ Φιλικά κρουα

Δημοσίευση σχολίου