10:27 π.μ.

ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 
Το δραματικό εικοσιτετράωρο -(Ιστοριούλα εν μέρει)  
Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Στο Μαξίμου η μία σύσκεψη διαδεχόταν την άλλη. Ξαφνικά όλα θάμπωσαν μπροστά του. Μία αίσθηση ναυτίας τον κατέβαλε. Κοίταξε μπροστά, κοίταξε ζερβά, αλλά η θαμπάδα δεν έλεγε να φύγει.
Την επόμενη μόλις ημέρα ο πρωθυπουργός θα καταλάβαινε πως δεν είχε μία ούτε δύο, αλλά 15 ρωγμές στον αμφιβληστροειδή του. Το χειρουργείο κράτησε μερικές ώρες. Όταν ξύπνησε, του εξήγησαν το πρόβλημα. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Η ιστορική Σύνοδος Κορυφής θα διεξαγόταν χωρίς την παρουσία του.
Του είπαν τα νέα για τον Ράπανο. Ο άνθρωπος είχε στην κυριολεξία καταρρεύσει. Ήταν και αυτό το μυστήριο τηλεφώνημα. Ο Βασίλης Ράπανος, ανυποψίαστος, είχε σηκώσει το ακουστικό. Η φωνή από την άλλη μεριά μιλούσε αγγλικά με αμερικάνικη προφορά.
«Είμαι ο τάδε» του είπε και συνέχισε. «Μην αναλάβεις τη θέση αυτή. Το παιχνίδι έχει τελειώσει. Το αγκάθι είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η “ομάδα των τεσσάρων τραπεζιτών” θα σε εξοντώσει. Είναι αποφασιμένοι να κρατήσουν τις τράπεζές τους χωρίς να δώσουν δεκάρα για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μην ακούς για κοινές και προνομιούχες μετοχές. Είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν τη χώρα στον γκρεμό και να κρατήσουν τα προνόμιά τους.
Ο Βασίλης Ράπανος τα ζύγισε. Δεν είναι και κανένα παιδάκι. Χρόνια στο κουρμπέτι, τους ήξερε όλους απέξω και ανακατωτά. Τον κυρίευσε κι αυτόν το αίσθημα της ναυτίας. Ήταν και αυτή η αρρώστια. Τον πήγαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί του ήταν ανένδοτοι. Πήρε τη γραμματέα του στην τράπεζα και της υπαγόρευσε ένα λιτό κείμενο. Η ιστορία θα τέλειωνε εδώ.
Nίκος Γεωργιάδης «Η κατάρα της Χαλέπας» αthens voice , τεύχος  398, 26-6-2012

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

κυβέρνηση για τα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΔΙΣ

Δημοσίευση σχολίου