9:58 π.μ.

ΚΡΑΞΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |




Σύμφωνα με δημοσιεύματα μαθαίνουμε ότι «μάχη με τον χρόνο» δίνουν οι υπηρεσίες της ΑΝ.ΚΟ. προκειμένου μέχρι τον Οκτώβρη να λυθούν δύο σοβαρά προβλήματα του ρυμοτομικού και του περιβαλλοντικού προκειμένου η Κοζάνη να αποκτήσει νέα πανεπιστημιούπολη. Να σημειώσουμε ότι το έργο έχει τρία υποέργα , το κτηριολογικό με 40 εκ. ευρώ, ο περιβάλλων χώρος με 6 εκ ευρώ και ο εξοπλισμός 3,5 εκ ευρώ. ….

Σε συνέντευξη των αρμοδίων στην Κοζάνη ειπώθηκαν ανάγκες στέγασης του συνόλου των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και των φοιτητικών υπηρεσιών με αντικειμενικό στόχο την κατ αρχήν εξοικονόμηση πόρων για την χρηματοδότηση δράσεων και δραστηριοτήτων προς όφελος των ακαδημαϊκών μονάδων και των φοιτητών αλλά και κατ επέκταση και ουσία στην προσπάθεια οριοθέτησης και ανάπτυξης ακαδημαϊκής κοινότητας συγκέντρωσης και ορθότερης λειτουργίας των ερευνητικών και ακαδημαϊκών δομών με παράλληλη αξιοποίηση των οφελών που μια τέτοια δραστηριότητα θα αποφέρει στην τοπική και ακαδημαϊκή κοινότητα..
Σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια αντιλαμβανόμενοι το ουσιαστικό ρόλο της Πανεπιστημιούπολης στην ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας κατέβαλαν ο Κοζανίτης νύν περιφερειάρχης , οι Κοζανήτες αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμος Κοζάνης , το Ε.Β.Ε. Κοζάνης καταβάλλοντας όλες τους τις δυνάμεις για την προσπάθεια ανάπτυξης αυτονομίας και εδραίωσης της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη. (βλ σχ δελτίο τύπου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – έδρα Κοζάνη)
Μάχη με τον χρόνο λοιπόν κατέβαλαν και καταβάλουν οι υπερτοπικιστές Κοζανήτες για να χτίσουν στην πόλη τους Πανεπιστημιούπολη μια και εκεί είναι η έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας . Και πολύ καλά κάνουν για την πόλη και τον τόπο τους. Φυσικά «καρφί» δεν τους καίγεται παραπέρα εάν το Τμήμα Εφαρμοσμένων Εικαστικών Τεχνών στην Φλώρινα είναι ημιστεγασμένο επι χρόνια σε κτήριο ενός Επαγγελματικού Λυκείου. «Καρφί» δεν τους καίγεται», αναφέρω χαρακτηριστική περίπτωση, εάν εργαστήριο του ΤΕΕΤ Φλώρινας στεγάζεται σε..υπόγειο χώρο του κτηρίου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στην Φλώρινα..Οι Κοζανίτες ανέκαθεν το τομάρι τους συντηρούν και συντηρούσαν ( βλ Εγνατία οδός κ.α. πολλά) Με την Φλώρινα θα ασχολούνται? Έχουν άλλες υψηλές προσδοκίες για τον τόπο τους.

Αναρωτιέμαι οι Φλωρινιώτες Βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες , Δήμος Φλώρινας, Ε.Β.Ε. Φλώρινας και φυσικά η ΑΝ.ΦΛΩ Αναπτυξιακή Φλώρινας για το θέμα οριστικής στέγασης της σχολής εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών τμήμα Φλώρινας ποια ¨μάχη με τον χρόνο δίνουν εδώ και 7 χρόνια προκειμένου η σχολή να εγκατασταθεί οριστικά και αμετάκλητα στο κτήριο πρώην παιδόπολη Αγία Όλγα στην πόλη της Φλώρινας?Έως πότε η σχολή αυτή κυρίως οι φοιτητές θα στριμώχνονται στις αίθουσες ενός επαγγελματικού Λυκείου η σε υπόγειο της Ακαδημίας για να μάθουν την Τέχνη που διάλεξαν να φοιτήσουν?Κτηριακό και περιβαλλοντικό πρόβλημα στο κτήριο Αγία Όλγα δεν υπάρχει. Μόνο έργα συντήρησης και εξοπλισμού εργαστηρίων χρειάζονται για να δώσετε μάχη με τον χρόνο και το ΕΣΠΑ.

Τι κάνατε επί τόσα χρόνια , τόσους μήνες ?Νιώθετε η όχι ντροπή εργαστήριο της σχολής να είναι σε υπόγειο χώρο της Ακαδημίας? Για να καταλήξω…ΠΟΙΑ ΜΑΧΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΑΣΤΕΓΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ?Θα θέλαμε απάντηση αμεση με ΕΡΓΑ και ΟΧΙ με ΛΟΓΙΑ. 

Βουνίσιος Ακτιβιστής , 25-7-2012

9 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ωρε Λάζο, αυτό δεν είναι κράξιμο κάργας.
Είναι κορακο-κουρούνας και βάλε...

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Εσύ 11.47 μήπως είσαι από τη Ταγκανίκα; Δεν βλέπω να σε απασχολεί καθόλου το θέμα του Πανεπιστημίου. Την φωνούλα σου θα την ακούσουμε; Μήπως δεν έχεις και φωνή; Ψυχή δεν βλέπω να έχεις.

Ανώνυμος είπε...

Κρουά δεν έπιασες το κο-κο η κότα; Έχει, έχει φωνή 0 11.47.

Ανώνυμος είπε...

τι κάργες και κουρούνες? Αετοί Κόνδορες και γεράκια και βάλε καρακράξτα μας...ξέρετε τι κάνουν σε λαγούς και σε κουνέλια? ΌΧι ? ψάξτε πουλάκια μου σε κανένα νάσιοναλ τζεογκραφικ .Σωστός ο ακτιβιστής Το μουσείο Αγίο Ολγα παιδόπολη αραχνιάζει και επαληθεύω αυτό που λέει...εργαστήριο σε υπόγειο Ούτε στην ΤανγκαΝίκα πόλις των γραμμάτων των Τεχνών και των γνωστών ....ταξιθετών !

Ανώνυμος είπε...

Και με το κράξιμο τί έγινε δηλαδή, άντε και με κανα άρθρο, όταν σφίξουν οι καταστάσεις;
Θα το λάβει υπόψη κανείς;
Ρε κρουά,σα να είμαστε σε ποδοσφαιρική άμυνα μονίμως,χωρίς γκολτζήδες παίχτες.
Αντε και διώχνουμε τη μπάλλα, άντε και κράξαμε όσους πάνε να μπούνε στην περιοχή μας.
Αμα δεν έχεις όμως παίχτες να βάλουν γκολ κράξε και φώναξε όσο θές.
Και 1 γκολ θα σου βάζουν κάθε φορά κι εσύ κανένα
χαμένος κάθε φορά θα είσαι!!!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Aγαπητέ 8.37 Εσύ προφανώς κατάλαβες πως η Φλώρινα δεν έχει παίχτες. Πόσοι νομίζεις υπάρχουν σαν εσένα που έχουν καταλάβει το παιχνίδι; Πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, οι λοιποί χειροκροτάνε τους
"άπαιχτους παίχτες"!!
Το πρόβλημα είναι το κράξιμο; Είναι και αυτό και μάλιστα μεγάλο, διότι χαλάει το στημένο παιχνίδι. Κάποτε - ας ελπίσουμε - θα ξυπνήσουν οι σκλάβοι.Γι αυτό κράζε!

βουνίσιος είπε...

KΡΟΥΑ κάπου είχα διαβάσει ότι "οι συνομωσίες και οι χχουστιές πάυουν όταν αποκαλύπτονται" έστω και με...κράξιμο.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Γι αυτό φαίνεται πολύ αποφεύγουν το κράξιμο. Για να αποφεύγονται και οι αποκαλύψεις. Διαβασμένο σε βρίσκω

Ανώνυμος είπε...

Σταθάτε που κοιμάσε που ονειρεύεσε και ροχαλίζεις? Στρατός Συνοριοφύλακες ( 2 σου) Σχολές πετρέλαιο και τραίνο ..τι περιμένεις σταθε να ηχήσει κανένα ,...κανόνι ? ΚΟΙΜΑΣΕ ΣΤΑΘΕ ...ΟΡΘΙΩΣ!

Δημοσίευση σχολίου