1:33 μ.μ.

Κι άλλο - κι άλλο - ΠΡΕΣΠΕΣ 2012

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 Μπορεί η χθεσινή βραδιά στον Αχίλλειο με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2012, αρχικά να έδειχνε ως μία από τα ίδια.
 Κρατάει χρόνια βλέπετε αυτή η κολώνια. Είκοσι τρία (23) συναπτά έτη για την ακρίβεια και έχουν περάσει στο DNA  μας από συνήθεια ή και από ανάγκη,- χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις ΠΡΕΣΠΕΣ.

Χαιρετισμοί, ιστορίες, αμαρτίες υπό το φως της σελήνης σε ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό. Κουραστικά αλλά ανεκτά όλα αυτά στην αρχή, καθότι επιβεβλημένα.
 Η εμφάσινη των εξαίρετων καλλιτέχνιδων μάγεψε στη κυριολεξία τους αμέτρητους επισκέπτες  και το Φλωρινίώτικο κοινό.
Στο τέλος όμως της βραδιάς, μόλις έπεσε η αυλαία, ένα αυθόρμητο ξέσπασμα σε δυό λέξεις "κι ΄'αλλο- κι άλλο" που κατέληξε σε έναν απερίγραπτο χορό σε νησιώτικο ρυθμό και βάλς, έγραψε την ιστορία των εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2012, μιά βραδιά πρίν ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις.

Καλλιτέχνες και κοινό, πολιτικοί και πολίτες, σροβιλίστηκαν στους ρυθμούς τουβάλς, ενώθηκαν στους νησιώτικους ρυθμούς και έδωσαν το δικό τους μήνυμα. ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Αναζητείται η συνταγή της επιτυχίας. Και του χρόνου.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι περιττές.

Ντόρη Κουτουράτσα
 Φλώρινα 26- 8- 2012

17 comments :

Ανώνυμος είπε...


Έπεσε μάλλον η βαριά σκιά από τις "ΠΡΕΣΠΕΣ". Δεν χρειάζεται οι Πρέσπες να είναι πολιτικό γεγονός μα άλλοθι το πολιτισμό για να έχουν επιτυχία. Αρκεί ο τίτλος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Εφ όσον βέβαια καταφέρουν από δω και πέρα να υπηρετήσουν τον πολιτισμό. Ο χρόνος θα δείξει.

Ανώνυμος είπε...

Aμέτρητη κι η άμμος σε 2 μέτρα παραλία....

Ανώνυμος είπε...

Χόρεψες και εσύ Ντόρις βαλς για να καταπλήξεις τα πλήθη όπως έλεγε η αλησμόνητη Υβόν Σασόν, αν δεν κάνω λάθος, σε εκείνη την αξέχαστη ελληνική ταινία με τον Δημήτρη Χορν.
Και τα κατέπληξες Ντόρις. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...


H Ζέτα εχθές στην παράσταση του Αττίκ μήπως ήταν ντυμένη αστροναύτης;

βουνίσιος είπε...

στο τζαμπέ και στην μαρμίτα όλοι φωνάζουν κι άλλο κι άλλο δώσε ενω στο "άλλο" όχι άλλο όχι άλλο ...και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς σκατ,....

ΝΤΟΡΗ ΚΟΥΤΟΥΡΑΤΣΑ είπε...


Διαπιστώνω πως υπάρχουν πολλοί ...ηδονοβλεψίες. Που ασχολούνται μετά μανίας με ποιόν χόρευα και τι γενικώς τι έκανα και τι κάνω. Αν τους έχω γίνει έμμονη ιδέα δεν φταίω εγώ, αλλά το φτωχό τους το μυαλό.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


Βουνίσιε, ακριβώς στο τζαμπέ δεν ήταν. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις πληρώνονται με δημόσιο χρήμα. Όλοι τις πληρώσαμε. Παρόντες και απόντες.

Ανώνυμος είπε...


Ντόρη βάλε και τις φαντασιώσεις τους. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Τους έχουνε πάρει χαμπάρι και οι πέτρες.

Ανώνυμος είπε...


Kαλά..η Ζέτα με 40 βαθμούς θερμοκρασία εκείνη τη βραδυά, δεν έσκασε με τη λαμέ καμπαρντίνα; Τον γιακά τον είχε όρθιο για στύλ; Ας έβαζε και καμία μπότα για να παέι σετάκι το πράμα. Τι πράμα Θεέ μου!

βουνίσιος είπε...

σαρδαναπαλισμοί με δημόσια ΚΟΛΛΥΒΑ

Nτόρη Κουτουράτσα είπε...


Τελικά έχει δίκηο κάποιος αναγνώστης που λέει πως πρέπει να κάνω επεξηγήσεις ή να βγάζω και λεξικό όταν κάνω αναρτήσεις. Το ανόητο σχόλιο κάποιου ο οποίος ζητάει επεξηγήσεις για το "ηδονοβλεψίες" ένα έχω να του πω. Αρέσκονται οι γνωστοί κύκλοι να κρυφοκοιτάνε για το τι κάνω, με ποιόν μιλάω για να συντηρούν το άρρωστο μυαλό τους. Ηδονοβλεψίες είναι και αυτοί που τους ικανοποιεί να εξασκούν το βλέμμα τους κρυμμένοι. Αν μπορούν λοιπόν να το καταλάβουν. Που πολύ αμφιβάλλω. Και θίγονται και από πάνω. Τι να πείς. Μάλλον προκαλώ επικίνδυνα τη νοημοσύνη των ανοήτων.

Ανώνυμος είπε...

HΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑΣ Ο,Η
πρόσωπο που νιώθει ηδονή βλέποντας κρυφά άλλους ανθρώπους σε ιδιωτικές τους στιγμές (π.χ. ερωτική επαφή, πλύσιμο στο λουτρό, ένδυση, έκδυση κ.λπ.), οι οποίες σχετίζονται με το ερωτικό στοιχείο .

Καλά τους τα λες κρουά. Ότι σχόλιο και να κάνουν για σένα πάντα υπάρχει και ο ερωτικός συνειρμός. Καλά τα λέει και κάποιος άλλος δεν θυμάμαι σε ποιά ανάρτηση που μιλάει για φαντασιώσεις. Άρρωστοι άνθρωποι που η πολύ ...τους έχει βαρέσει στον εγκέφαλο.

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


Είπα εγώ ποτέ πως δέχομαι υποδείξεις για το τι θα αναρτώ;
Κάνε μου τη χάρη αργόσχολε ανόητε και τρέχα να κάνεις τα σχόλιά σου εκεί που σε παίρνει.
Πολύ θα ήθελες να ασχοληθώ περισσότερο μαζί σου αλλά δεν νομίζω πως αξίζεις τον κόπο.

Ανώνυμος είπε...


Ωραίο φτύσιμο. Αλλά δεν καταλαβαίνουν. Είναι τόσο συνηθισμένοι που νομίζουν πως βρέχει.
Η ψυχολογία λέει πως η δημοσίευση των σχολίων είναι ένας είδος αναγνώρισης και οι κακομοίρηδες λυσσσάνε από την δική σου απόρριψη καλή μου Ντόρη.
Καλά τους κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Ντόρη μου .... Μην στεναχωριέσαι και μην συγχύζεσαι. Να θυμάσαι ότι: "στα δένδρα που έχουν καρπούς πετάνε πέτρες", κι'έσύ είσαι δένδρο παρά πολύ καρποφόρο. Έχεις μυαλό, έχεις θάρρος, έχεις σθένος, έχεις ευασθησία, έχεις χιούμορ, έχεις ωραία-παιγνιδιάρα-διεισδυτική-έξυπνη-θαρραλέα πένα και φωνή. Ασφαλώς και σε εσένα θα πετάξουν πέτρες! Σε ποιόν θα πετάξουν πέτρες στον κάθε βλάκα-προσκυνημένο ρουφιάνο και γλύφτη; Επίσης να θυμάσαι ότι: "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", κι' έχεις όλα αυτά που πολλοί/πολλές θα ήθελαν να έχουν και δεν τα έχουν, άρα σε φθονούν και θα λένε ό,τι υπαγορεύει ο φθόνος (=ζήλεια + κακία) τους. Οπότε μήν εξάπτεσαι. Ο κάθε κακός τους λόγος είναι παράσημο!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


Οι γνωστοί κύκλοι εμ δεν ξέρουν να διαβάζουν, εμ έχουν άποψη. Και θέλουν να δημοσιεύουμε τις ανοησίες τους. Πολλά θέλουν. Ξαναρωτάω. Είπα εγώ ποτέ πως δέχομαι υποδείξεις για το τι θα αναρτώ;

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλο, κι άλλο, Ντόρις κι άλλο!

Δημοσίευση σχολίου