12:46 π.μ.

ΛΙΓΟ ΑΠ ΟΛΑ - Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΛΙΑΝΗ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Και τι δεν είπε ο Γ. Λιάνης στη συνέντευξη που έδωσε με τη λήξη των εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2012!
Οι Πρέσπες φέτος ήταν λυτρωτικές! Μάλλον ήθελε να πει εκτονωτικές.
Ένα ποτάμι ενέργειας ήταν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Φλώρινας και η κορύφωση  ήταν στον Άγιο Αχίλλειο. Σαν να έλεγε μας παρέσυρε το ρέμα .
Οι καλύτερες Πρέσπες που έγιναν ποτέ μας είπε, μεταξύ δυό άλλων εκδηλώσεων, της Καραίνδρου και μία άλλης που δυστυχώς δεν την συγκράτησα.
Τη σκυτάλη του ο Γιώργος Λιάνης σκέφτεται να την αφήσει στον Άρη Αριστείδου ο οποίος τον εξέπληξε με το πολιτιστικό του ανάστημα.
Τον Στάθη Κωνσταντινίδη τον βρίσκει απλοικό αλλά πολύ συνεργάσιμο. Τον δε Θανάση Γερμανίδη σε περίπτωση που τον ρωτούσαν, θα τον πρότεινε και ο ίδιος για βουλευτή.
Αργήσανε οι φορείς να κινητοποιηθούν για το πετρέλαιο. Εχθές έπρεπε να είχε γίνει, το τόνισε και το ξανατόνισε . Θα συμμετέχει και ο ίδιος διεκδικώντας για τη Φλώρινα.
Μόλις 1000 ευρώ σύνταξη (δημοσιογραφική ) παίρνει ο Γ. Λιάνης, αλλά σε λίγο θα παραιτηθεί από αυτή για να πάρει τη βουλευτική του σύνταξη.
Μας ξέχασες Λιάνη, του είπε ένας. Αλλά ο Γ. Λιάνης μας διαβεβαίωση πως ποτέ δεν μας ξεχνά.
Η ώρα που βγαίνει στο πεζόδρομο είναι η 12η βραδυνή, για όσους τον αναζητάτε και δεν τον βρίσκετε και μετά λέτε πως μας ξέχασε.
Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη τον βρίσκει πολύ ανεκτικό στα σκέρτσα του Πρωτοσύγγελου – απέφυγε να πει το όνομά του- και θα του τα ψάλλει όταν βρεθούν από κοντά.
Κόκκινη κάρτα έβγαλε για τον Πρωτοσύγγελο με εντολή να μην ασχολείται με εθνικά θέματα και κίτρινη για τον Μητροπολίτη.
Καντιώτης άλλος δεν θα γεννηθεί είπε,  μνημόνευσε και  ξαναμνημόνευσε τον Γέροντα αλλά στο μνημόσυνο νομίζω δεν πήγε.
Αναγνώρισε την πατάτα που έκανε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – δεν είπε πως δεν θα το ξανακάνει – με τις φλυαρίες του. Αναγνώρισε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στον Ανδρέα Ανδρέου και μας παρώτρυνε να τα λέμε έξω από τα δόντια και να μη φοβόμαστε.
Για το κολυμβητήριο είναι πολύ πικραμένος. Να βρούν νερό και να το γεμίζουν έστω για μία φορά μας είπε.  Εκατομμύρια ευρώ κόστισε στο ελληνικό κράτος και να μένει έτσι αναξιοποίητο. Μόνο που δεν έκλαψε ο Γ. Λιάνης. Γι αυτό λέω να το δώσουμε στον ΟΞΙΦ, είπα εγώ από μέσα μου..
Για τον Μέρτζο μας είπε πως τον χώριζε μια γενιά – όχι κοσμήματα- και το Μακεδονικό. Δήλωσε ικανοποιημένος που είδε τον Μέρτζο να μαλακώνει.  Κι έτσι θα ζήσουν αυτή καλά και εμείς χειρότερα.
500 τιμητικές πλακέτες έχει ο Γ. Λιάνης αλλά καμία δεν τον συγκινεί όσο η ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Πρεσπών να τον κάνουν επίτιμο δημότη. Τον Τσέπα τον πάει για τον αυθορμητισμό του όπως και τον υπουργό πολιτισμού για την αγάπη που έχει για τον πολιτισμό.
Για δήμαρχος Πρεσπών δεν θέλει να κατέβει αλλά για δήμαρχος Αμυνταίου το σκέφτηκε.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νομό να έχουν διασπορά για να μην έχουμε πάλι σύγκρουση μεταξύ Μαριώς και Ρεμπούτσικα, είπε. ‘Ασε που μπορεί να γίνει και καυγάς για την εξέδρα.
Οι Πρέσπες φέτος κόστισαν 108.000 ευρώ. Παλαιότερα κόστιζαν 400.000 ευρώ. Έφταιγε η εξέδρα που τους την χρέωναν 10.000 ευρώ στη Φλώρινα, ενώ στη Πτολεμαίδα την έκαναν φέτος με 1500 ευρώ.

Για την έλευση του τρένου, ο Γ. Λιάνης έκανε έναν πρόχειρο λογαριασμό του τύπου τρείς το λάδι, τρεις το ξύδι, πέντε το λαδόξυδο και εντόπισε το πρόβλημα στο έλλειμα των 250.000 ευρώ που λείπουν για να συμπληρωθεί το ποσόν του 1.000.000 ευρώ και κάτι. Να κόψουν το σβέρκο τους και να βάλουν οι δύο δήμοι από 125.000 ευρώ. Και να αφήσουν τις δικαιολογίες πως δεν τους αρέσει η σύμβαση, είπε.

Δεν άρεσε στον Γ. Λιάνη η υποδοχή που κάναμε στον ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη. Εδώ είχε δίκηο. Ψάχνει βέβαια να βρεί την αιτία της μικρής συμμετοχής του κόσμου. Ας ρωτήσει τον κ. Αριστείδου ο οποίος είχε ρόλο οικοδεσπότη.

 Επίσης δεν ικανοποιήθηκε και από την προσέλευση του κόσμου στη παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Περιβολάρη.
Όλα μας τα είπε ο Γ. Λιάνης. Χωρίς σειρά. Ότι θυμόταν, το έλεγε. Αν κάτι ξέχασε, θα μας το πεί σύντομα. Μας έδωσε ραντεβού για τον Σεπτέμβρη. (Κι εγώ αν θυμηθώ κάτι ακόμα θα το συμπληρώσω)
Ντόρη Κουτουράτσα
Φλώρινα 28-8-2012

20 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΑΝΗ ΑΝΟΙΞΕ ΘΕΡΙΝΟ ΜΠΟΥΖΟΥΞΙΔΙΚΟ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ!!

Ανώνυμος είπε...


πάλι τα δικά του είπε ο Λιάνης και με το γνωστό του τρόπο. Άρες μάρες κουκουνάρες. Κανένα ποίημα δεν είπε;

Ανώνυμος είπε...

Αυγουστίνος Καντιώτης προς Γεώργιο Λιάνη:εζυγίσθης,εμετρήθης και ευρέθης λειψός!

Ανώνυμος είπε...

"Τη σκυτάλη του ο Γιώργος Λιάνης σκέφτεται να την αφήσει στον Άρη Αριστείδου ο οποίος τον εξέπληξε με το πολιτιστικό του ανάστημα."
Τι λέτε ρε παιδιά;; Τι κεραμίδα ήταν αυτή που με χτύπησε πρωινιάτικα;; Εξεπλάγην ο Γ. Λιάνης από το πολιτιστικό ανάστημα του Άρη Αρειστίδου....
ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΟΗΘΑ ΜΕ... ΘΑ ΠΗΔΗΞΩ ΑΠ΄ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ...

Ανώνυμος είπε...


Ο Λιάνης δεν έχει καταλάβει ακόμα πως οι ψηφοφόροι από εδώ και πλέον θα πρέπει να είναι μουζαχεντίν. Τα λεφτά τέλος. Γι αυτό προκειμένου να δουν τα κόμματα χαίρι ζητάνε τη βοήθεια του Θεού. Του Λιάνη δεν του έκανε καμία εντύπωση πως η εξέδρα στη γιορτή της Ι.Μ. έδειχνε την ίδια ανοχή με τον Μητροπολίτη; Σε αυτούς γιατί δε βγάζει κάρτα;

Ανώνυμος είπε...


Έναν "ευέλικτο τύπο" ψάχνει ο Λιάνης για διάδοχο ή για παρτενέρ. Μετρίου αναστήματος ή και καλύτερα κάτω του μετρίου. Ο οποίος θα είναι φιλόδοξος και γι αυτό δεν θα λέει ποτέ όχι. Με έναν ελαφρύ χαμαιλεοντισμό τον οποίο θα ονομάζει προσαρμοστικότητα ή και δημοκρατικότητα. Απορώ γιατί διάλεξε τον Άρη Αριστείδου. Ο Άρης δεν είναι έτσι!!!

Ανώνυμος είπε...


Ο Λιάνης τον Άρη θα τον κρατάει από το χεράκι ή θα τον ακολουθεί; Για να γίνω πιό σαφής. Μπροστά πάει ο Νικηταράς, πίσω ο Κολοκοτρώνης; Άντε να το δούμε κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...


Τα λες βρε κορίτσι μου τόσο, μα τόσο χαριτωμένα.

Ανώνυμος είπε...


Τι τις θέλει τις συνεντεύξεις ο Λιάνης; Καλύτερα να παίρνει συνεντεύξεις παρά να δίνει.

Ανώνυμος είπε...


Στην ουσία δεν είπε και τίποτα ο Λιάνης. Ευλόγησε τα γένεια του για να συνεχίσει τις ΠΡΕΣΠΕΣ. Κακά τα ψέμματα από δω και πέρα οι ΠΡΕΣΠΕΣ δεν είναι πολιτικό γεγονός και ο Λιάνης όσο και να θέλει δεν μπορεί να έχει την επιρροή και τα λεφτά που θέλει και λεφτά δεν υπάρχουν. Αν θέλεουν οι δήμοι θα στηρίξουν τις Πρέσπες αν δεν έχουν και δεν θέλουν τέλος.
Έριξε και ένα λιβανηστήρι για να μην χάσει επαφή με τη Φλώρινα και έριξε λίγο αλάτι στις πληγές που πονάνε. Συνέντευξη άνευ ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

TO KAKO ME TH STROYUOKAMHLO DEN EINAI OTI KRYBEI TO KEFALI STHN AMMO. EINAI OTI AFHNEI EKTEUEIMENA KAI TA KAPOYLIA THS..
O GIORGHS DEN KATALABE OTI EINAI ORA NA THN KANEI KI APO TA POLITISTIKA.
PARAFONIA HTAN PANTA,TON ANEXONTAN OMOS GIATI EIXE EJOYSIA KAI TOYS TAIZE.

Θα θέλαμε τη κατανόηση του αναγνώστη μας για τη παράλειψη της τελευταίας παραγράφου του.

Ανώνυμος είπε...

NΤΌΡΙΣ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΛΙΑΝΗ ΚΑΙ ΤΙς ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ...ΓΙΗΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΑΛΝΙΟΥΖ..

Ανώνυμος είπε...

Ο Λιάνης ήταν πάντα ο Λιάνης! Αυτά που κάνει σήμερα πάντοτε τα έκανε. Θυμάστε που έλεγε ότι με τον ΑΗΣ Μελίτης θα δημιουργηθούν 2.500 νέες θέσεις εργασίας; Θυμάστε πως τον χειροκροτούσαν; Θυμάστε τι έλεγε και τι έκανε; Ο Λιάνης ήταν πάντα ο Λιάνης! Και οι Φλωρινιώτες ήταν πάντα οι Φλωρινιώτες! Γι'αυτό και ακόμη τον ανέχονται!

Ανώνυμος είπε...

Οι μόνοι που τον ανέχονταν πάντα ήτανε μόνο αυτούς που πλήρωνε και κατάπιναν την εμμετικότητα αυτών που έλεγε. Αυτή ήταν πάντα η αλήθεια,με το χρήμα των άλλων εντελώς ξένα για μας πράγματα μας φούσκωνε.Ευτυχώς τελείωσαν τα λεφτά του, κι άντε στο καλό....

Ανώνυμος είπε...

Πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν για τα Πρέσπεια και γενικότερα για το λεγόμενο πολιτιστικό Αύγουστο;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


108 000 ευρώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γ.Λιάνη. Το 25% αυτών που ξοδεύονταν παλαιότερα. 100.000 ευρώ ξοδέυτηκαν από το δήμο Φλώρινας για τα Πολιτιστικά Δρώμενα (το τελυταίο δηλαδή δεκαπενθήμερο) και νομίζω 60.000 ευρώ ή 100.000 ευρώ για τον εορτασμό των 100 χρόνων. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι έχει ξοδέψει η Περιφέρεια για τα 100 χρόνια καιο δήμος Αμυνταίου. Νομίζω πως λεφτά έχουμε .

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά αγαπητή κρουά-κρουά έχουμε όπως φαίνεται αλλά ορθολογική διαχείρισή τους δεν έχουμε.Είναι αδιανόητο σε περίοδο μεγίστης οικονομικής δυσπραγίας να κατευθύνεται ικανό ποσό χρημάτων προς τις λεγόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις.Άλλες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες στη διαχείρηση των χρημάτων.Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έπονται.

Ανώνυμος είπε...

Ντόρις τι φασαρία ξέσπασε πάλι με τον Ιουστίνο στο μπλογκ του ραδιο-φλώρινα;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...



Υπάρχει το σχετικό δημοσίευμα το οποίο είναι αναδημοσίευση από το
http://www.augoustinos-kantiotis.gr
Δεν πρόλαβα να το δω λεπτομερώς. Αναφέρεται στο ότι ο π. Ιουστίνος "ξέχασε" τον Καντιώτη

Ανώνυμος είπε...

Αν τον ξέχασε λέει! Όχι με την αποσιώπηση του ονόματός του για τα 100 χρονα της Φλώρινας, πιθανώς ο ίδιος να ήθελε την αναφορά του ονόματος του γέροντα και να του επέβαλλαν άλλοι την αποσιώπηση, αλλά με τη γενικότερη πολιτική του.
Έχουν απ ό,τι φαίνεται σαν στόχο την αποκαντιωτικοποίηση της μητρόπολης.Δεν εξηγείται αλλοιώς.
Αντί να συνεχίσουν τη λιτή και αυστηρή γραμμή του Καντιώτη αυτοί αλληθωρίζουν σε φανφάρες,πανηγύρια και τραπεζώματα.

Δημοσίευση σχολίου