Σχόλιο επί της συνεντεύξεως του βουλευτή Φλώρινας κ. Στάθη Κωνσταντινίδη.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο  βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης τη Κυριακή 9-11-2012 στο πολιτικό του γραφείο, τον βρήκα από καθησυχαστικό έως και ψύχραιμο σε σχέσει με αυτά που δεν γίνονται ή θα γίνουν, αν θα γίνουν και ένας Θεός ξέρει πότε θα γίνουν. Ο ίδιος, σε σχετική ερώτηση μου απάντησε πως είναι ψύχραιμος.

Ψυχραιμία λοιπόν, για να μοιραστούμε τα της συνέντευξης.

Άλλαξαν οι καιροί μας είπε, άλλαξαν και οι προτεραιότητες. Πρώτο θέμα  στην ατζέντα του βουλευτή μας ήταν ο Κάθετος Άξονας της Εγνατίας, τώρα πρώτο θέμα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης.

Θετικό βρίσκει το θέμα για το επίδομα θέρμανσης. Για το οποίο επίδομα δεν γνωρίζει ούτε ακριβώς τα κριτήρια, ούτε την έκταση , ούτε τον αριθμό των δικαιούχων . Τον προβληματίζει όμως θετικά και μοιράζεται τους προβληματισμούς του με τον κ. Σταικούρα και προσεχώς με τον κ. Μαυραγάνη με άλλους Βορειοελλαδίτες βουλευτές.

Καλό θέμα για να μας ζεστάνει σκέφτηκα..

Το μέσον είναι μέσον. Ακόμα και για έναν βουλευτή. Το τρένο απ ότι φαίνεται έρχεται με το …τρένο και ίσως σφυρίξει στο τέλος του Σεπτέμβρη. Το «ίσως» είναι δικό μου, διότι ο κ. Κωνσταντινίδης αυτή τη φορά μίλησε με βεβαιότητα                                                                                                                                                                  Όσο για το φάντασμα της Φλώρινας που  κατά την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα κ. Άννα Σπύρτου  καθυστερεί το τρένο , είναι τελικά  η ΔΕΗ που άργησε να υπογράψει τη σύμβαση με τη ΤΡΕΝΟΣΕ και γι αυτό μας καθυστερεί το τρένο! Τώρα αν καθυστερήσει πάλι η ΔΕΗ δεν θα φταίει ούτε ο κ. Χατζηδάκης που του άρεσε πολύ το business plan  που κατέθεσε η ΤΡΕΝΟΣΕ. Ίσως να φταίει η αποκρατικοποίηση, λέω, δεν ξέρω.

 Για τις Ελέυθερες Ζώνες ο κ. Κωνσταντινίδης , μας μετέφερε τη  σκέψη του κ. υπουργού Κωστή Χατζηδάκη «μπορεί να λειτουργήσουν με θεματικές οι ΕΟΖ, που θα βοηθήσουν την περιοχή μας, χωρίς  να  επηρεάσουν τους μισθούς των εργαζομένων. Σκεφθείτε και να επηρέαζαν τους μισθούς τι θα γινότανε! Τώρα που έχουν επηρεαστεί οι μισθοί και έχουν φτάσει στα κατώτατα επίπεδα, γιατί να μη γίνουν ελεύθερες ζώνες; Και μάλιστα αναίμακτα!
Στη συνέχεια έκανε ένα γρήγορο  tour σε όλα τα θέματα και μας ανέλυσε την ατζέντα του για τις συναντήσεις που είχε με υπουργούς. Για τον δρόμο Νίκης κρατάει επιφυλάξεις πως μπορεί να χαθούν 80.000.000 ευρώ, οι φασουλοπαραγωγοί θα αποζημιωθούν εντός του Οκτωβρίου, Η μονάδα του τεχνητού νεφρού έχει μεγάλο πρόβλημα και κυκλοφορούν μικρόβια επειδή θέλουν αντικατάσταση τα μηχανήματα αλλά δεν συνεννοείται  η Περιφέρεια με το Υπουργείο . Έπιασε και λίγο την ηλεκτρονική συνταγογράφηση την οποία έχει θέσει ως θέμα αλλά ανέδειξε με τον τρόπο του τη διίένεξη μεταξύ ΟΤΑ και ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή και συντήρηση του διαδικτύου. Θα μπορούσε καλύτερα  και για τις δύο περιπτώσεις να  πει «νίπτω τας χείρας μου»..
Το φράγμα της Τριανταφυλλιάς δεν έμεινε απ έξω. « Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι με οποιαδήποτε ποσοστό η  έκπτωση θα γίνει αποδεκτή η προσφορά του εργολάβου» . Αυτό τα λέει όλα. Σκέφτηκα.. Λέτε ο βουλευτής μας να έχει αναλάβει τα γραφεία τύπου των Υπουργείων που επισκέπτεται; 
Η αναγγελία της επίσκεψης της Υπουργού Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη στη Φλώρινα τον Οκτώβρη μου έδωσε την εντύπωση πως θα έρθει  η κ. Υπουργός ως Μεσσίας. Λέτε να λύσει τα προβλήματα των ξενοδόχων και της τουριστικής ανάπτυξης ή θα κάνει και αυτή  τουρισμό στη Φλώρινα; Θα δούμε. Γι αυτό θέλω να έχετε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Οι σχολές του Πανεπιστημίου δεν θα πειραχτούν αλλά θα υπάρξει διοικητική συγχώνευση.  Αυτό το απέσπασε ως δέσμευση από τον Υπουργό Παιδείας . Δεσμεύονται δηλαδή και οι υπουργοί;
Του άρεσαν πολύ οι ΠΡΕΣΠΕΣ 2012,  και η εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης. Τα «έχωσε» στον καθηγητή κ. Ανδρέου ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το βήμα που του δόθηκε για να ανοίξει πληγές που πρέπει κάποτε να κλείσουν.  «Κλείνοντας αυτή την αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα θέλω να πω ότι πράγματι τροφοδοτούμε με σιωπές πτυχές του παρελθόντος. Επιμένω πως έτσι πρέπει να συμβεί. Γιατί αν σπάσουν αυτές οι σιωπές θα πάρει και θα σηκώσει. Και οι νέες γενιές δε φταίνε σε τίποτα. Ένοχοι είναι μόνο αυτοί που θέλησαν την Ελλάδα ως τη Μελούνα» είπε τελειώνοντας. Γι αυτό μούγκα, είπα εγώ.
Και μετά ήρθε ο επίλογος.
Έκανε ένα θεαματικό σάλτο προς τα πίσω, και μας θύμισε τοποθετήσεις του στη Βουλή. Αυτό όχι για να ευλογήσει τα γένια του αλλά για να ευλογήσει τον Κωστάκη Καραμανλή σε σχέσει με το έλλειμμα του 2010 « και ποιος δεν έπεσε έξω με τα οικονομικά ελλείμματα; Όλη η Ευρώπη! Δεν έφταιγε λοιπόν ο Καραμανλής!
Μετά «ευλόγησε» καταλλήλως και τον ΓΑΠ, θυμίζοντας ένα απόσπασμα από την ομιλία του στη Βουλή για το φορολογικό. «Υφάρπαξε ο Γιώργος Παπανδρέου τη ψήφο του Ελληνικού λαού και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο κύκλος του αντιπολιτευτικού λόγου έκλεισε με έναν «ασπασμό» προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση σύσταση της εξεταστικής επιτροπής , για να δικαιώσει πάλι τον Κώστα Καραμανλή και να ξαναθάψει τον ΓΑΠ.
Τελικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κατέληξε. Και τη διαφορά στη περίπτωσή μας δε τη κάνει το ΕSSEX αλλά ο Αντώνης Σαμαράς! Που θα πάει; Θα δώσει επιτέλους ! τέλος στα προβλήματά μας ο Σαμαράς – είναι τα τελευταία- για να επανακαθορίσουμε τη θέση μας με ενισχυμένη αξιοπιστία και να πετύχουμε όρους ανάκαμψης και ανάπτυξης, ειπε..
Κράτησε όμως και έναν άσσο για τον εαυτό του . «θα εκφράσω τις διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα εκεί που θα διαπιστώσω πως υπάρχει απόκλιση από τις εκπεφρασμένες θέσεις μου, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα των ΔΕΗ και των λιγνιτικών μονάδων, που θα αντιδράσω. Είπε.
Δια ταύτα
Αν σας κούρασα, εγώ τι φταίω;  Ήταν εφ όλης της ύλης συνέντευξη και μακροισκελέστατη.
Αν δεν καταλάβατε τι θα γίνει στο μέλλον, εγώ τι φταίω; Φταίει η κρίσιμη κατάσταση που δεν μας ξεκαθαρίζει το τοπίο.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον βουλευτή μας είναι πως τρέχει. Και δεν έχει αφήσει Υπουργείο για Υπουργείο. Χωρίς αποτέλεσμα για τη Φλώρινα, αλλά τρέχει.
Ντόρη Κουτουράτσα
Φλώρινα 11-9-2012
 

 

 

25 comments :

Ανώνυμος είπε...


Η φωτογραφία σημειολογική. Η Φλώρινα κομμένη από χέρι ή ο βουλευτής κομμένος από χέρι;

Ανώνυμος είπε...

τοπίο στο σινιάκι με συνδιασμό μπλού και ροουζ κόκκους..το έσσεξ ώς παρομοίωση μου άρεσε...να βάλουμε άζαξ και ντιξαν για ξεθωριασμένα κουστούμια.

Ανώνυμος είπε...


Τα ξεθωριασμένα κουστούμια είναι για κάψιμο. Μη χαλάς το AZAX και το DIXAN.

Ανώνυμος είπε...

Του έφεξε του Σταθίκα! Αφού διορίστηκε τελωνειακός, μετά τον κάνανε και μεγαλόμισθο βουλευτή. Αυτά μπορεί ο Στάθης αυτά κάνει. Αν δεν φτάνουν δεν φταίει ο Στάθης, φταίνε αυτοί που τον έκαναν βουλευτή. Οι ψηφοφόροι της Φλώρινας είχαν και άλλες επιλογές. Επέλεξαν όμως Στάθη και τώρα "τα κεφάλια μέσα".

Ανώνυμος είπε...


Κανε πλάκα ο Στάθης να διαφωνήσει με τον Σαμαρά! Θα τα έχει βρεί με τον Καραμανλή ή τη Ντόρα. Επειδή ο Στάθης είναι επαναστάτης με αιτία, κακά τα ψέματα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι σωστά ο Στάθης επαναστάτης! Ο Τσε Γκεβάρα της Φλώρινας! Για το καλό της Φλώρινας πάντοτε και ποτέ για το δικό του.

Ανώνυμος είπε...

Σας έχει βαρεθεί η ψυχή μου πρόβατα συμπατριώτες μου Φλωρινώτες (αναφέρομαι στον κανόνα και όχι στην εξαίρεση). Γράφετε σχόλια στα μπλόγκ όπως κλαίγεστε μίζερα στον πεζόδρομο. Μια ζωή μίζερα ανθρωπάκια είστε, κότες. Γιατί κλαίγεστε για τον Στάθη; Εσείς δεν τον ψηφίσατε; Δεν ξέρατε ποιός είναι και μέχρι που φτάνει ο Στάθης; Τώρα γιατί τσιρίζετε; Καλά κάνουν και σας πουλάνε φούμαρα οι διάφοροι!

Ανώνυμος είπε...


Ο Στάθης και γενικότερα οι βουλευτές είναι κομματικοί υπάλληλοι και μάλιστα με εξαρτώμενη σχέση εργασίας. Παίρνουν βέβαια και τα μπόνους τους (πρώτοι στη λίστα) και το μόνο που κάνουν είναι να δουλεύουν για το κόμμα τους. Χωρίς το κόμμα είναι ένα τίποτα όλοι τους.

Ανώνυμος είπε...


Nα σας θυμίσω κάτι; Ο Στάθης εκλέγεται για 4η φορά. Και αν βάλει για δήμαρχος πάλι θα βγει. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πως είναι δυνατόν κάποιον να λένε πως δεν τον θέλουν και να τον επιλέγουν συνεχώς. Κάτι δεν πάει καλά. Γι αυτό πριν γράψετε "τα καλά σας λόγια" σκεφτείται και λίγο αυτά που σας λέω

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι οι φλωρινιώτες που γίνονται "άρχοντες" βουλευτές.. εκλέγονται με κομματικό μανδύα και όχι λόγω ικανοτήτων;;; Τόσο δύσκολο είναι να κατανοήσετε κάτι τόσο απλό;; Μην κάθεστε και αναλώνεστε με αντιπαραθέσεις του τύπου "ο τάδε αξίζει, είναι καλός, ο άλλος δεν κάνει κτλπ... Κανείς ποτέ δεν εκλέχθηκε για τις ικανότητες και δυνατότητές του στη Φλώρινα. Τους έχρησε υποψήφιους το κόμμα.. και τα πρόβατα οι ψηφοφόροι ακολούθησαν..

Ανώνυμος είπε...


Αντί να καθόμαστε και να σχολιάζουμε τις "ικανότητες " του Στάθη δεν θα έπρεπε να ανησυχήσουμε για τα μικρόβια στο νσσοκομείο Φλώρινας; Ο ίδιος ο Κωνσταντινίδης γράφετε πως το είπε. Και καθόμαστε ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

Αμφιβάλλω αν τα διαβάζει καν, αυτά που γράφονται στα blogs ο Στάθης.

Εδώ που τα λέμε, τα περισσότερα ΜΜΕ δεν "διαβάζουν" ούτε τα ίδια τι γράφουν και τι δημοσιεύουν. Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια απάθεια, ως προς την επίλυση βασικών και χρόνιων προβλημάτων σε αυτή την πόλη.

"Sex and the city", ένα πράμα. Οι μέρες να κυλάνε και άσε τον κόσμο να λέει.

Praetorian.

Ανώνυμος είπε...

Ειχαν λέει κι άλλους να ψηφίσουν, εκτός από το Σταθίκα. Μα ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΤΑΘΙΚΑΣ.
Χαραλαμπόπουλος(χωρίς μουστάκι)ο ένας, Κουτσόγιωργας ο άλλος...

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

PRAETORIAN,αν δεν τους ενδιέφεραν τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ δεν θα υπήρχαν διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Όταν ενοχλούνται ομως οι πολιτικοί μας δεν μπαίνουν στον κόπο να αλλάξουν με τίποτα επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μετά γιατί να αλλάξουν; Αφού το σύστημα τους διαλέγει ακριβώς γι αυτό που είναι και τους επιβάλλει. Γι αυτό και λένε άσε μπόρα είναι θα περάσει. Καμία φορά βέβαια όρα Βοσκόπουλος μπάινουν στον κόπο της δικαστικής διαμάχης για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Επί της ουσίας καμία προσπάθεια για βελτίωση ούτε καν για ευαισθητοποίηση.

Ανώνυμος είπε...


Μήπως οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα δημοσιεύματα; Εννοώ να έχουν ενδιαφέρον για προβληματισμό. Σας διαβεβαιώ πως διαβάζουν πιό πολύ τα σχόλια για κουτσομπολιό. Γι αυτό βρίσκουν οι πολιτευτές και κάνουν. Χαρά στο κουράγιο σου Ντόρη. Γράφεις καταπληκτικά. Και διαβάζεσαι. Προβληματίζεις μία μερίδα ανθρώπων αλλά όταν υπάρχει γύρω τόση σαπίλα τι να σου κάνουν και οι σκεπτόμενοι. Βυθίζονται πιό πολύ σε θλίψη. Πάντως μη σταματάς.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12-9-12 ώρα 3.44, πολύ λάθος το σχόλιό σου. Δηλαδή ο Σαθίκας είναι καλύτερος από τον Σταύρο Παπασωτηρίου και τον Σωτήρη Βόσδου; Είναι δυνατόν με επιχειρήματα του τύπου "Χαραλαμπόπουλος χωρίς μουστάκι" κλπ να θέλεις να πείσεις; Καλύτερα δηλαδή "μεθύστακας με ποτήρι" Είσαι κι΄ εσύ επιπέδου Σταθίκα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στην "απάτη" των ΜΜΕ, πιάστηκαν πολλά "ποντίκια"...

Μαγκιά του κάθε "ΓατόΓιαννάκη""...

Δεν χρειάστηκε, ούτε μια φθηνή φάκα για να πιάσει... Μόνα τους "μπήκαν".

Τώρα Ντόρη (συμφωνώντας μαζί σου), θα... χορεύει η γάτα...; Θα χορεύουν και τα "ποντίκια"...

Praetorian.

Ανώνυμος είπε...

E,όπως και να το κάνουμε είναι ζεστός και κιμπάρης και καθόλου κοτσομπολάκος.
Τον προτιμώ και ας πίνει μάλιστα.Μαζί πίνουμε.
Εις του επιπέδου Σταθίκα.
Είμαστε πολλοί, είμαστε όριμοι,
είμαστε η ήρεμη λαϊκή δύναμη..!

Ανώνυμος είπε...


Εις υγείαν τα κορόιδα, λέτε τουλάχιστον όταν τα πίνετε εσείς της ήρεμης λαικής δύναμης;

Nτορη Κουτουράτσα είπε...


Praetorian, Για τον Γατούλη τον Γιαννάκη ή καλύτερα για τον Ροζ Πάνθηρα "Γ" και το μπαλέτο με τα ποντικάκια (άχθος αρούρης) ισχύει το γνωστό ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΟΡΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Το μέλλον μιας... "κοινής", ποτέ δεν είναι "ορατό".

Praetorian.

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


Preatorian πιστεύω πως έχει τη δυνατότητα να διακρίνεις ορισμένα πράγματα. Όπως για παράδειγμα τα "κοινά σημεία" μεταξύ "κοινής" ..τύχης έστω ή κοινής γνώμης ή "κοινής" κοινής. Η διάκριση εκτός των άλλων είναι και θεολογικός όρος και θέλω να πιστεύω πως είσαι φωτισμένο μυαλό. Try again

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


Για να σε βοηθήσω και λίγο ακόμα Preatorian στη περίπτωση της "κοινής τύχης", για να την ορασθείς ή να την ενορασθείς καλύτερα, δες μήπως πρόκειται και περί ατυχίας.

Ανώνυμος είπε...

I know... (Ως προς την σημασιολογία και το όλο νόημα, δεν τίθεται θέμα. Σε "σπόντα" όμως παραπέμπει, η χρήση της λέξης "κοινής", στο παραπάνω post μου).

Praetorian.

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


Praetorian θα έχεις καταλάβει βέβαια πως απολαμβάνω τον διάλογο μαζί σου ακριβώς επειδή φαίνεται από όλα σου τα σχόλια και εδώ και σε άλλα blog ότι έχεις πνεύμα και είπα να το κουράσουμε λίγο το θέμα. Τώρα για τη σπόντα νομίζω πως το πιάνω το θέμα και έχω να πω.. Το μέλλον μιας... "κοινής", ποτέ δεν είναι "ορατό"

"η κοινή" = συνήθης= συνήθης ύποπτη Τώρα γιατί δεν φαίνεται; Κρύβεται στο μουστάκι του ροζ πάνθηρα..Προφανώς



Δημοσίευση σχολίου