12:22 π.μ.

O ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Ο Καλλικράτης τελικά, αντί να κτίζει, γκρεμίζει. Αντί να αναδομεί εκφυλίζει. Οι νέοι θεσμοί που υποθετικά θα έδιναν τον πρώτο ρόλο στον πολίτη, επί της ουσίας λειτούργησαν ή δεν λειτούργησαν, με αποτέλεσμα  τη συρρίκνωση της παρέμβασης του δημότη στο Δήμο.
O θεσμός του “Συνήγορου του δημότη” που θεσμοθέτησε το σχέδιο “Καλλικράτης” για τους Δήμους, όπως και την Επιτροπή Διαβούλευσης και άλλα τέτοια ωραία, είναι η επιβεβαίωση. Δύο νέοι θεσμοί εκφυλίστηκαν εν τη γενέσει τους! Τόσο καλά!                                                                                                                          Πως έγινε αυτό; Πολύ απλά. Επελέγησαν στη σύνθεσή τους άνθρωποι του περιβάλλοντος των Δημάρχων ή άσχετοι άνθρωποι που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα και οι θεσμοί να μην υπάρχουν και ο δημότης να έχει φιμωθεί και να μη μπορεί να πάρει το λόγο στα δημοτικά συμβούλια.
Ο Συνήγορος του δημότη , αν παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της πορείας του, θα δούμε πως η  κάθε δημοτική αρχή  ..βλέπει τον θεσμό αυτό  σαν « αγκάθι » α που θα δυσκολεύει τα όποια σχέδιά της. Και από την άλλη πλευρά ...η κάθε δημοτική αντιπολίτευση,  αντιμετωπίσει αυτό το θέμα ως μια ευκαιρία για «τρικλοποδιά » στη διοίκηση του Δήμου.  Όπου είχαν ισχυρές πλειοψηφίες οι Δήμαρχοι επέλεξαν συνήγορους του περιβάλλοντός τους. Όπου δεν είχαν, απλά δεν εξέλεξαν γιατί δεν ψηφίστηκαν από τις παρατάξεις οι επιλογές. Έτσι σε σύνολο 325 Δήμων στην επικράτεια μόνο σε 20 Δήμους εξέλεξαν Συνήγορο του Δημότη                                                                                                                                                                  Πηγές   Anatolikiattikinews.blogspot & www.xanthipress.gr,  Πέτρος Λεμπετλής                               

Στο δήμο Φλώρινας μέχρι στιγμής και μετά από δύο προκηρύξεις, ο Συνήγορος του δημότη, είναι μάλλον μία χαμένη ευκαιρία για τους δημότες .  Η αντιπολίτευση παραπονιέται πως δεν δημιουργήθηκε  το αναγκαίο κλίμα της διαδημοτικής συναίνεσης που απαιτείται για  να καταλήξουν, αν είναι δυνατό με ομοφωνία, στο πρόσωπο που θα υπηρετήσει το νέο θεσμό του συνηγόρου του δημότη και της επιχείρησης, αναζητώντας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον τρόπο και τις διαδικασίες που θα  μπορούσαν  να τους οδηγήσουν στην ασφαλέστερη επιλογή.  Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση, 18-9-2012  του δημοτικού συμβουλίου, η αντιπολίτευση με τους επικεφαλής Μούσιου και Ασπρίδη απείχαν από τη διαδικασία, εκτός των συμβούλων του κ. Ασπρίδη ,Ακριτίδη και Κωτσαλίδου οι οποίοι ψήφισαν, Ο κ. Καρατζίδης επίσης απουσίαζε όπως και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι για τον ρόλο και τη θέση του Συνηγόρου του δημότη ήταν πέντε. Ο κ.Λάζαρος Ναλπαντίδης τ. δήμαρχος Πρεπών, ο  κ.Παντελής Σολάκης υπάλληλος της Περιφέρειας, η  κ. Γεωργία Κηπουροπούλου Ιστορικός , η κ. Αγγέλα Σαπουντζή  βοηθός λογιστή και η κ. Ντόρη Κουτουράτσα Σύμβουλος επιχειρήσεων και εκδότρια της εφημερίδας κρουά – κρουά «τo κράξιμο».   H κ, Κουτουράτσα εκτός των τυπικών δικαιολογητικών κατέθεσε και ολοκληρωμένη πρόταση για τη δομή και λειτουργία του θεσμού, η οποία δεν φάνηκε να απασχόλησε ιδιαίτερα  τους δημοτικούς συμβούλους για να διαμορφώσουν άποψη. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση .
                                                                                                                                                                           Από  τους 27 δημοτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες, ψήφισαν οι 19.  Από τους υποψηφίους, ο κ. Ναλπαντίδης συγκέντρωσε 17 ψήφους και οι κυρίες Κηπουροπούλου και Κουτουράτσα πήραν από μία ψήφο.
Η διαδικασία επιλογής θα συνεχιστεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο με τους ίδιους υποψήφιους. Ο κ. Παντελής Σολάκης δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει θεωρώντας αδικημένο τον εαυτό του που δεν πήρε ούτε μία ψήφο, έστω ως ελάχιστη αναγνώριση για το έργο που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στη κοινωνία της Φλώρινας.
Εν αναμονή..

Ντόρη Κουτουράτσα  Φλώρινα 18-9-2012

21 comments :

Ανώνυμος είπε...

Η εκλογή του – αν και ενισχυμένη – εξαρτάται από την εκάστοτε πλειοψηφία της δημοτικής αρχής που ως γνωστόν δεν αντιπροσωπεύει και τη λαϊκή βούληση. Στο δήμο μας για την εκλογή του χρειάζονται 22 ψήφοι, δηλαδή αρκούν οι 20 της δημοτικής αρχής και 2 από την μειοψηφία. Αυτό σε συνδυασμό με τον περιορισμό σε ένα και μόνο πρόσωπο, καθιστά την διαφάνεια προβληματική, των έτσι κι αλλιώς προβληματικών υπηρεσιών που δεν θα μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία του.

Ανώνυμος είπε...

Αγγέλα Σαπουντζή? Ποια είναι αυτή πάλι? Μήπως κόρη του εν δυνάμει αντιδημάρχου? Αυτή που ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για παράνομες επιδοτήσεις?

Ανώνυμος είπε...


1.31 Aγγλεκα Σαπουντζή του Στεργίου. Τέως υπάλληλος του Δήμου και νυν υπάλληλος και ανιψιά του Δημ. Ταμουτσέλη

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


To σχόλιο για τον "Ιλαρχο" αγαπητέ αναγνώστη θα μου επιτρέψεις να το δω με τον δικηγόρο της εφξμερίδας μας πριν το δημοσιεύσω. Ευχαριστώ για τη κατανόηση.

Ανώνυμος είπε...

Ναι Σολάκη, πράγματι δεν αναγνωρίσθηκε το θεάρεστο έργο σου!!! Πόσο αχάριστοι είναι ρε γ@μώτο μου!!! Χέσε τους Σολάκη, συνέχισε να ασχολείσαι με την αναζήτηση χρυσού τον ελεύθερό σου χρόνο, τι πας να μπλέξεις με συνηγορίες κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...


Nτόρη με ποιό σκεπτικό κατέθεσες φάκελο υποψηφιότητας για το Συνήγορο του δημότη για δεύτερη φορά; Είσαι μαζόχα; Μήπως δεν ξέρεις τα κριτήριά τους; Μήπως δεν ξέρεις πως είσαι κομμένη από χέρι; Γιατί να μπεις στον κόπο να καταθέσεις και πρόταση αφού δεν τους νοιάζει;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Παντελής Σολάκης δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει θεωρώντας αδικημένο τον εαυτό του που δεν πήρε ούτε μία ψήφο, έστω ως ελάχιστη αναγνώριση για το """έργο"""" που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα {{{στη κοινωνία της Φλώρινας}}}.

Στον τέως νομάρχη (και νυν δήμαρχο) μηπως ηθελε να πει;


Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


H συμμετοχή σε κάθε είδους διαγωνισμό είναι δικαίωμα. Η δε απόρριψη είναι διαδικασία επιλογής. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως εκτέθηκα. Άλλωστε ήμουν η μόνη που κατέθεσα ολοκληρωμένη πρόταση με κάθε λεπτομέρεια για το πως μπορεί να δομηθεί για να λειτουργήσει ο θεσμός.Τα κριτήρια αξιολόγησης γιατί θα πρέπει να απασχολούν μόνο εμένα; Ο θεσμός του Συνήγορου αφορά σε όλους τους δημότες Φλώρινας. Ο ένας αλλά λέων που με ψήφισε ίσως θα μπορούσε να μας πει για τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής για να καταλήξουμε αν άδικα συμμετείχα.

Ανώνυμος είπε...


Ντόρη μην είσαι και πολύ σίγουρη πως ο ένας είναι λέων ή ίσως είναι "λέων". Ξέρω μία περίπτωση παρόμοιας διαδικασίας όπου ο αρχηγός για να εξασφαλίσει τους πάντες της παράταξής του σε δεύτερη ψηφοφορία ελέγχοντάς τους, έβαλε έναν να ψηφίσει κάποιον απίθανο να ψηφιστεί - καλή ώρα σαν εσένα. Γιατί το έκανε; Σε δεύτερη φάση είπε ο αρχηγός παραπονούμενος πως ο συνδυασμός του έχει διαρροές και τους έδωσε σημαδεμένα ψηφοδέλτια. Έτσι οι λέοντες για μία ακόμα φορά απεδείχθησαν κότες. Ράσπρας ;

Ανώνυμος είπε...


O Ασπρίδης και η Μούσιου και οι περί αυτών κάνανε τους δύσκολους; Δηλαδή την επόμενη φορά δεν θα ψηφίσουν τον ίλαρχο; Εν ονόματι της εξυπηρέτησης του θεσμού θα πούνε, αφού η πλειοψηφία επέλεξε τον ίλαρχο. και εμείς με τα δύο χέρια θα τον ψηφίσουμε. Άντε καλέ, λες και δεν τους πήραμε χαμπάρι. Κάνουνε τάχαμ δήθεν ελιγμούς για να μας ζαλίσουν. Τέρμα. Τους πήραμε χαμπάρι. Κοιτάξτε τώρα να αποκατασταθεί ο ίλαρχος που βαρέθηκε να πίνει καφέ στον Μπούλη, έφαγε και τις χυλόπιτές του ως υποψήφιος βουλευτής. Γιατί δεν πάει να κάνει τον συνήγορο στον δήμο Πρεσπών;

Ανώνυμος είπε...


Σε όλη την Ελλάδα αν δείτε στο διαδίκτυο, οι σοβαροί άνθρωποι είναι κατά του να είναι ο Συμπαραστάτης ή συνήγορος του δημότη πρώην αιρετός και άνθρωπος της αυτοδίοικησης. Εδώ επιμένουμε πάντα Φλωρινιώτικα. Καλά να παθαίνουμε . Τους δημότες τους ρώτησαν; Μ αρέσει που ο ίλαρχος είναι εγνωσμένου κύρους. Μετά κόπων και βασάνων πήρε 200 ψήφους στις τελευταίες εκλογές. Στη Πρέσπα να πάει εκεί που μασάνε καλά τα φασόλια.

Ανώνυμος είπε...

εμείς Ντόρις δέν χρειαζόμαστε την ψήφο τους. Είμαστε απο μόνοι μας συνήγοροι του πολίτη . Ο θεσμός αυτός μάλλον έπρεπε να αλλάξει τίτλο ώς ο χαφιές του δημάρχου και σε καμιά περίπτωση των πολιτών .Η απαντηση απλή και εξάγεται αβίαστα απο τον τρόπο εκλογής- διορισμού των εκάστοτε χαφιέδων. Αν και εδώ που τα λέμε Ντόρις δέν χρειάζονται οι δήμοι ΄διαδικασίες εκλογής...ήδη έχουν διορίσει και έχουν αυτοδιοριστεί πολλοί χαφιεδορουφιάνοι στους δήμους ...γιατί να βρούν άλλους..θα τους έκοβαν για "υπεράριθμους" .Ντόρις αυτά είναι για χαφιέδες και όχι για ενεργους εν τη πράξει δημότες.

Ανώνυμος είπε...

AΠΟ ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΜΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ;
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ,ΠΩΣ ΛΕΜΕ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ντόρις,είδαν τίτλο Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και αμέσως τρέξαν όλοι.
Περίμεναν κανά Λυκουρέζο να ήρθε στη Φλώρινα ή κανένα άλλο δικηγόρο του Δημάρχου, που να ήρθε στη Φλώρινα...
Μπέρδεψε ο τίτλος, ο έρημος...



Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


Το πιό σψστό θα ήταν Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ αλλά έχει επικρατήσει και ως ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ. Λεπτομέρειες

Ανώνυμος είπε...


Τι να τους κάνειτώρα τους δικηγόρους ο Βοσκόπουλος. Τώρα είναι αργά

Ανώνυμος είπε...


ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ή ΛΑΡΥ ή ΤΙΠΟΤΑ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΛΑΡΥ, ΝΟ 1 ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ. ΠΑΙΖΕΙ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ή ΤΟ ALTER EGO TOY. ΕΝΑ ΠΑΡΑΓΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ. ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ???ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ...ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ..ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ...ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
Υ.Γ.ΑΡΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΙ ΠΕΡΝΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΡΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ???ΕΛΑ ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ???

Ανώνυμος είπε...

Τι μισθό έχει?

Ανώνυμος είπε...


Μισθός ίσος με αυτόν της Προέδρου του ΔΣ .

Δημοσίευση σχολίου