12:01 π.μ.

Ρώσοι, οι μεγάλοι “χαμένοι” από το “κούρεμα”

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 
 
Απώλειες έως 3,5 δισ. ευρώ για τα ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο
Βαρύ είναι το κλίμα στη Ρωσία μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ για το "κούρεμα"των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, καθώς τα ρωσικά κεφάλαια αναμένεται να υποστούν εξαιρετικά μεγάλες απώλειες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Μόσχας, τα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων καταθετών στην Κύπρο ανέρχονται σε τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά η Μόσχα, δηλαδή περίπου 15,4 δισ. ευρώ.
Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes ωστόσο ανεβάζει σημαντικά το ποσό αυτό και επικαλούμενο τις εκτιμήσεις του οικονομικού τύπου, εκτιμά πως οι καταθέσεις φυσικών προσώπων από τη Ρωσία στην Κύπρο κυμαίνονται από 8 μέχρι 35 δισ. ευρώ. "Οι Ρώσοι έχασαν σε μια μέρα έως και 3,5 δισ. Ευρώ" σημειώνει το περιοδικό στην ιστοσελίδα του.
Μεγάλη αγωνία της κυπριακής κυβέρνησης είναι το ενδεχόμενο μαζικών αποσύρσεων των χρημάτων από τις τράπεζες του νησιού, καθώς το κλίμα εγχώριων και ξένων επενδυτών και καταθετών έχει κλονιστεί.
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δήλωση του Ανατόλι Αξάνοφ, βουλευτή και προέδρου της Ένωσης Περιφερειακών Τραπεζών της Ρωσίας, ότι "η εμπιστοσύνη απέναντι στην Κύπρο, ως ασφαλές μέρος για τοποθέτηση χρημάτων, θα μειωθεί στο μηδέν". Ενώ το Forbes αναφέρει χαρακτηριστικά: "η είδηση της φορολόγησης σε ποσοστό έως και 10% στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών έσπειρε τον πανικό στους Ρώσους επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους".
lifo.gr

3 comments :

Ανώνυμος είπε...

Βόμβα Πούτιν σε Αναστασιάδη: Βάλε καλύτερα μια γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ένα οργισμένο τηλεφώνημα από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε, νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Αναστασιάδης.
Ο Πούτιν-σύμφωνα με πληροφορίες-είπε αυτολεξί στον Κύπριο πρόεδρο
-Καλύτερα να βάλεις την γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχεις καταλάβει πως με αυτή την απόφαση καταστρέφεις τη χώρα σου;
Πως θα υπάρξουν τράπεζες την Τρίτη; Ποιος θα τις εμπιστεύεται; Εάν προχωρήσετε σ΄αυτή την ενέργεια ξεχάστε μας…
Το τηλεφώνημα του Πούτιν αλλά και οι απειλές της Ρώσικης Μαφίας πάγωσαν τους Κυπρίους οι οποίοι ανέβαλαν τις αποφάσεις για αύριο Δευτέρα…
Κόλαση, μείνετε συντονισμένοι. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται
http://troktiko.eu/2013/03/vale-kalytera-mia-germaniki-

V A 12 είπε...

Kρουά καλησπέρα ξημερώνει..δέν σε ξέχασε κανείς απλά έκανες μία ανάπαυλα και αναμένεις το αποτέλεσμα. Στο παρόν θέμα...Αφού τους "κούρεψαν τους ρώσους στην Κύπρο ας "ΚΟΥΡΈΨΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ " κι αυτοί τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης .Τόσο απλό τους είναι..Εμείς τί έχουμε να κουρέψουμE? ..Τα τρία πολύχρωμα αυγά του Σαμαρά ; Πάρτους και κρεμάστε τους στην πλατεία.Τρίχα δέν θα κουνηθεί στην Τρόικα εξωτερικου ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ώρα να κατέβει η Ρωσία επίσημα στη Μεσόγειο μαζί με την Κίνα να δούμε ποιός θα τους κουρέψει

Δημοσίευση σχολίου