7:18 μ.μ.

ΗΜΟΥΝ ΦΙΛΟ-ΔΥΤΙΚΟΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |









Γεννήθηκα σε μία οικογένεια φιλο-δυτικών. Μορφώθηκα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα φιλο-δυτικό. Δέχθηκα μηνύματα από ένα σύστημα «ενημέρωσης» (ή, μήπως, «προπάγάνδας»;) φιλο-δυτικό. Δούλεψα σε ένα κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον φιλο-δυτικό.
Κατά συνέπειαν, δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανείς από το ότι ήμουν φιλο-δυτικός. (Προσέξ’ τε το «ήμουν»!)

Ως φιλο-δυτικός είχα μάθει ότι:
Κατά την Επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων, την κρίσιμη στιγμή, η Δύση μας βοήθησε εμάς του Έλληνες ν’ αποτινάξουμε τον τουρκικό ζυγό. Έμαθα για τους Φιλέλληνες. Όι Δυτικοί μας βοήθησαν να αποτινάξουμε τον γερμανικό ζυγό (ο οποίος ήταν δυτικός, αλλά αυτό δεν το τονίζει κανείς!). Οι Δυτικοί μας βοήθησαν να σωθούμε από τον σλαβο-κομμουνισμό. Οι Δυτικοί μας έδωσαν χρήματα για να ορθοποδίσουμε μετά την γερμανική (δηλαδή, Δυτική) κατοχή και τον αποκαλούμενο, στην αρχή, «κομμουνιστο-συμμοριτοπόλεμο» και μετά «Εμφύλιο πόλεμο». Η Δύση ήταν η κοιτίδα του πολιτισμού, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της ευημερίας, του κοινωνικού κράτους προνοίας, της ηθικής. Η Δύση αντιπροσώπευε το «δέον», την «ουτοπία», την «πρόοδο», τον «πολιτισμό», αντιπροσώπευε κάθε τι το θετικό και άξιο λόγου.

Επίσης έμαθα ότι πέραν της Δύσης δεν μπορούσαν αλλού να βρεθούν αυτά τα θετικά. Ούτε στην Ανατολή, ούτε στην Ελλάδα. Ο,τιδήποτε το Ελληνικό προβαλλόταν ως αντι-δυτικό, άρα οπισθοδρομικό, ανάξιο λόγου, βρώμικο, αναξιοπρεπές, «χωριάτικο», «επαρχιώτικο», καταπιεστικό και Ανατολικό.

Γι’ αυτό και χαιρέτησα, μαζί με πάρα πολλούς άλλους Έλληνες, την είσοδο της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ, τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Είχα πεισθεί ότι η κατά τα προαναφερόμενα αγιογραφημένη Δύση, μέσω του ημίσεώς της που λέγεται «Ευρώπη» και ταυτίζεται με την «Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)», θα εξασφάλιζε την Ελλάδα μας και από τους Τούρκους και από επίορκους Έλληνες στρατιωτικούς, που θα τολμούσαν να αμφισβητήσουν την ηγετική θέση των Καραμανλήδων, Παπανδρέου και Μητσοτάκηδων, και όλων των παρατρεχάμενών τους. Βλέπετε, δεν είχα καταλάβει ότι για την Δύση δημοκρατία σημαίνει πως οπωσδήποτε αυτοί πρέπει να κυβερνάν ελέω Δύσης. Επίσης είχα πεισθεί ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΟΚ, μετά ΕΕ, θα εξασφάλιζε και την ευημερία και το κοινωνικό κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι έβλεπα τα πράγματα και όταν με έφεραν το ευρώ και αποχαιρετήσαμε την δραχμή.
Και φτάσαμε στο σήμερα.
Και κατάλαβα ότι με τάϊζαν προπαγάνδα τόσα χρόνια, για να εγκαθιδρύσουν την χειρότερη μορφή Κατοχής, την νέα Φραγκοκρατία.
 
Γι’ αυτό και πλέον δεν είμαι φιλο-δυτικός. Τους Ταλιμπάν δεν τους θέλω καθόλου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν ικανοποιούμαι βλέποντας ότι έχουν στριμώξει την Δύση. Τους Ρώσσους (με δύο «σ») δεν τους εμπιστεύομαι ακόμα (προσέξ’ τε το «ακόμα»), αλλά πλέον δεν ανατριχιάζω στη ιδέα ότι μπορεί να γίνουμε σύμμαχοί τους.

Και, κυρίως, άρχισα να εκτιμώ κάθε τι το Ελληνικό από το τσίπουρο, τέρμα το ουΐσκυ, μέχρι τον ήχο της φλογέρας του τσομπάνου.
Κι επειδή άρχισα να εκτιμώ κάθε τι το Ελληνικό ορισμένοι με λένε «εθνικιστή»!
Αν συνεχίσουν έτσι, σίγουρα θα με πείσουν κι’ εμένα, οπότε δεν θα μου αφήσουν άλλη επιλογή από τον συμπαραταχθώ με την «Χρυσή Αυγή», ιδίως εάν η «Χρυσή Αυγή» με πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους εγκληματίες Γερμανούς (Δυτικούς) της εποχής του Χίτλερ (ίσως και όχι μόνον).
 
Καλή Σαρακοστή! Και μην ξεχνάμε ότι μετά την Σαρακοστή ακολουθεί η Ανάσταση!


Σωφρόνιος ο Ασκητής
 
αναδημοσίευση  kostaxan.blogspot.com

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα ήταν πάντα οι κρυφοί ή έτσι νόμιζαν ψευτοεπιβήτορες της Δύσης, που ήθελαν να γίνουν και επιβήτορες του κόσμου όλου.
Στημένη απο αυτή την κλίκα των 300 το πολύ της Αμερικής ήταν και οι ψετοκομμουνιστές Ρώσοι και οι ψευτοευρωπαίοι Γερμανοί.
Ψευτοστάλιν και ψευτομέρκελ παλιό πια το κόλπο.
Σήμερα τους τα χαλάν (οι Ρώσσοι με 2 σ)του τσάρου Πόυτιν όμως(έχει διαφορά) κι από πάντα εθνικοί αυτοκρατορικοί Κινέζοι.
Επαψαν πια να είναι από πολύ καιρό τώρα οι πιο έξυπνοι των λαών αυτοί οι 300 με τις μερικές χιλιάδες των τσιρακιών τους παντού, που θέλαν παγκοσμιοποίηση στα μέτρα τους.
Οι λαοί μαθαίνουν και τους την κάνουν γυριστή σε κλεφτοπόλεμο αρχικά κι όταν πάνε ανοιχτά να τους τιμωρήσουν σε ανοιχτό πόλεμο.
Από το 2000 σχεδίαζαν την παγκοσμιοποίηση όπως την ήθελαν και δεν τους κάθισε.
Απόδειξη ότι είναι πιο κουτοί κι από τα λάχανα συνεχίζουν να κάνουν κινήσεις ψευτοτσαμπουκά σε μικρούς όπως Κύπρος Ελλάδα κλπ για να φανερωθούν ακόμα πιο πολύ, οι δήθεν κρυφοέξυπνοι της γης.
Το κρυφό τους καμάρι γίνεται όμως τούμπανο κι όλοι κοιτάζουν προς το μέρος τους.
Σε διεθνές πόλεμο πλέον δεν πρόκειται να γλυτώσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα και γιαυτό και δεν τον κάνουν.
Δεν κατάλαβαν ότι παγκοσμιοποίηση γίνεται μόνο με τον καλό τον τρόπο που είναι να δώσεις σε όλους κι όχι μόνο να πάρεις από όλους κι άμα δε σου δίνουν να τους σπάνεις το κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά δε μιλάμε για τα χαϊβάνια της δεξιάς που μολονότι δε λένε: να σας πάρουμε το βιός μη σας το πάρει ο κομμουνισμός!
Λένε όμως: να σας πάρουμε τα ένσημα, να σας δώσουμε τα εύσημα!
Εχει και την παραλλαγή: να μας δώσουνε τα εύσημα, που σας πήραμε τα ένσημα!
(αυτό κολλάει σε ένα μεσσήνιο)

Δημοσίευση σχολίου