11:00 μ.μ.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 
Απο το προεδρείο του δημαρχιακού συμβουλίου Φλώρινας λάβαμε σήμερα τα ξημερώματα το εξής τηλεγράφημα ....
 
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή πληροφορία ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ και ΑΠΕΧΟΥΝ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ απο τα καθήκοντα τους ο Δήμαρχος Φλώρινας κ.Βοσκόπουλος Ιωάννης και σύσσωμο όλο το δημοτικό συμβούλιο της περιφερειακής ενότητας του Δήμου Φλώρινας .
 
Η αιτία που οδηγήθηκε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο στην μαζική παραίτηση τους ήταν η εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά με την κατάργηση του Πανεπιστημίου στήν Δυτική Μακεδονία .
 
Κατα την διάρκεια καταθέσεων αιτήσεων των μαζικών παραιτήσεων τους προς το Υπουργό Εσωτερικών ακούσθηκαν βαρύτατοι (υβριστικοί) χαρακτηρισμοί και σημειώθηκε άγριος ξυλοδαρμός των δύο βουλευτών Φλώρινας απο εξαργιωμένους δημότες που συμμετείχαν στην λαική συνέλευση που έγινε στον πολυχώρο συνεδριάσεων του Δήμου Φλώρινας στο Πέρασμα.
 
 Δελτίο συμπαράστασης στις παραιτήσεις του δημοτικού συμβουλίου εξέδωσαν όλοι οι αιρετοί αντιπερειάρχες Φλωρινιώτες με τήν δέσμευση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίο Δυτικής Μακεδονίας να καταθέσουν κι αυτοί τις αιτήσεις παραιτήσεως απο τα καθήκοντα τους στον περιφερειάρχη κ. Δακή.
 
Παράλληλα ομάδες πολιτών στον Δήμο Φλώρινας οργανώνουν αντιστασιακές κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς των δρόμων και των Τελωνίων στά όρια του Δήμου Φλώρινας.
 
Δημοτικές Ύπηρεσίες υπολειτουργούν ,τα σχολεία και τα ΑΕΙ -ΤΕΙ κλείνουν, τα καταστήματα στην πόλη είναι όλα κλειστά, σταματούν όλα τα δημοτικά έργα , οι λιγνιτορύχοι- φορτηγατζήδες σωματείου ΓΑΙΑ κλείνουν οριστικά τον δρόμο προς τον ΑΗΣ Μελίτης καθώς και οι κτηνοτρόφοι κατεβαίνουν στις πλατείες και στους δρόμους με τα κοπάδια και καταθέτουν ψήφισμα συμπαράστασης - διαμαρτυρίας.
 
Σταματούν οι εκπομπές των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αναμεταδόσεων όπως και η σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα. Οι πολίτες κατεβαίνουν με οικοδομικά υλικά στα χέρια και καταστρέφουν τα πολιτικά γραφεία των δύο βουλετών ( Κωνσταντινίδη και Γερμανίδη ) .Στο πλευρό τους και οι αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι μαζί με τους πυροσβέστες κατασβήνουν τα αποκαίδια των βουλευτικών τους γραφείων.
 
Άνεργοι και πεινασμένοι δημότες εισβάλουν στα σούπερ μάρκετ Λίντλ και Nτία και απαλλοτριώνουν ότι προσφορές και τρόφιμα ευρίσκονται στα ράφια. Οι τράπεζες κατεβάζουν τα ρολά τους όπως και η εφορία σταματά τις συναλλαγές με το κοινό.
 
Κομβόι με κλούβες των Ματ και τεθωρακισμένα του Ε.Σ.και της ΕΛ.ΑΣ. ανηφορίζουν εσπευσμένα απο την Κοζάνη για την Φλώρινα
Η ανταρσία του δημοτικού συμβουλίου συνεχίζεται..
 
 
Αναδημοσίευση από  Βουνίσιος Ακτιβιστής

5 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ανταρσία επιλεκτικά βολεμένων είναι που θέλουν να εξαιρούνται από κάθε νόμο και κάθε κριτική;

Ανώνυμος είπε...

καλη πρωταπριλια!!!!!

piperi είπε...

Και μετά ξυπνήσαμε.
Παρεμπιπτόντως, το Dia έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Και επειδή διακρίνω μια υπέρμετρη εμπάθεια για τα εν λόγω καταστήματα, -παρ'όλο που δεν τα επιλέγω για τις τακτικές αγορές μου- καλά θα είναι ο κ. Βουνίσιος να σκεφτεί πόσοι Έλληνες εργάζονται σε αυτά τα καταστήματα, άμεσα αλλά και έμμεσα. Δλδ αν κλείσει το Lidl και μείνουν τουλάχιστον 20 άτομα άνεργα θα είστε ευχαριστημένος;

Ανώνυμος είπε...


βάστα καυμένε 12.28 Λίγο χιούμορ δεν έβλαψε κανεναν! όλο φαντάσματα βλέπετε εκεί που δεν υπάρχουν!

piperi είπε...

Φίλε 8:33, σαφώς και το χιούμορ δεν έβλαψε κανέναν, αλλά το σχόλιό μου, δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο άρθρο. Ξέρω πολύ καλά τι λέω όπως ξέρει και ο κ. Βουνίσιος τι ακριβώς εννοώ.
Μάλλον κι εσύ βλέπεις φαντάσματα. Μια άποψη κατέθεσα. Ηρέμησε...

Δημοσίευση σχολίου