Κατά μίαν άποψη:   

 « Σταυροπηγιακό» ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά της εν Βερμίω.                                                                                   
Κατά μίαν άλλην δεύτερη άποψη:    
                                                                                            
«Χανσεατική Ένωση» καθηγητών με κύριο εμπόρευμα τα διδακτορικά και μεταπτυχιακά σε συσκευασία «Νεποτισμού» κατά προτίμηση, ή με ιδιωτικήν ετικέτα του πελάτου, αν αυτός διαθέτει πολιτική εξουσία ή πολιτική δύναμη αξιοποιήσιμη..                                                                   

Για να μην γενικεύουμε όμως- όπως θα έλεγαν  εύκολα ή και βαθυστόχαστα, όσοι δεν θέλουν να μπουν στον κόπο να σκεφτούν λιγάκι ακόμα –υπάρχουν σοβαροί καθηγητές –τριες, που σεβόμενοι τον εαυτό τους ( πρώτα- πρώτα) παράγουν έργο επιστημονικό, και διδακτικό, κατά την δυνατότητα τους.                                                                                                    

Εμείς λέμε… Όποιος θέλει απαντά.
                                                                   
Μια  πολύ πειστική απάντηση θα  είναι  ο κατάλογος των μεταπτυχιακών και κυρίως των υποψηφίων διδακτόρων.                                                                                                                               
Στο μέλλον ίσως μπούμε στον πειρασμό να πούμε και άλλα, όπως π.χ, για τους συνεργάτες των καθηγητών με πτυχία ή χωρίς πτυχία, κλπ, κλπ, κλπ…                                                                     
 Αυτά για την δεύτερη άποψη.

Πάντως είτε η πρώτη είτε η δεύτερη άποψη είτε καμία από τις δυο είτε οι δυο μαζί,μπορεί να ανταποκρίνονται καλύτερα στην πραγματικότητα. 
                                 
 Το σημαντικό  όμως, για μας τους Φλωρινιώτες είναι ότι :                                                                         
Οι πανεπιστημιακές σχολές δεν αρκούν για την «ανάπτυξη» της πόλης. Τα διαμερίσματα μένουν αδιάθετα.  Τα ενοίκια πέφτουν . Οι δουλειές στον πεζόδρομο μειώνονται συνεχώς. Οι επιδοτήσεις σταμάτησαν, όπως και οι  διορισμοί.                                                                              
Πως θα ζήσουν οι επικαρπωτές των αντιπαροχών και οι επιχειρηματίες του πεζοδρόμου ; Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές του καφέ στα μπαράκια.    Δεν είναι πια και ο Λιανης υπουργός να φροντίζει αυτός τουλάχιστον….
Ο Περι-πολλών  Οκτώβρης 2011

Υ.Γ. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να διοργανώναμε μεταξύ των Πανεπιστημιακών σχολών πρωταθλήματα λεμβοδρομιών όπως κάνουν  οι Εγγλέζοι  εκεί, με το Κέμπριτζ και την Οξφόρδη.   Ποτάμι άλλωστε έχουμε τον  Σακουλέβα και μια   λέμβος ελλιμενίζεται ήδη εκεί.
 
ΥΓ.ΥΓ. Επειδή όμως ο Σακουλέβας δεν είναι πλωτός όλην την διάρκεια του χρόνου, θα μπορούσαμε το πρωτάθλημα να το   συμπεριλάβουμε και στο πρόγραμμα των Πρεσπείων.  Θα είναι αυτό για όλους μας, μια κάποια λύση,νιώθετε..
Ο ίδιος
             
Αναδημοσίευση εφημερίδα κρουά - κρουά "το κράξιμο" φύλλο 38 Νοέμβριος 2011 σελ. 3                     

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

Παρά το ότι το θέμα είναι ακανθώδες και επίπονο για μας και την οικονομία μας, εντοίτοις καγχάζει κι η ποικιλόχρους αιξ, με το πως ξώουν την αμήχανα τη γκλάβα τους οι παλιομοδίτες των πρώην κρατικών κονδυλίων τοπικοί
πολιτικάντηδές μας,νυν και υποψήφιοι,με την παντελήν τους ανικανότητα να αντιληφθούν, πόσο μάλλον να αντιμετωπίσουν το θέμα ή να δημιουργήσουν άλλες προϋποθέσεις ανάπτυξης στη θέση του Πανεπιστημίου που φεύγει...
Είναι η εκδίκηση της ιστορίας για όσους προσέγγιζαν το κέντρο για μας την επιβληθούν ή στήναν μηχανισμούς, για να μας κάτσουν στον σβέρκον και στην κασίδαν μας.
Μπορεί κι εμείς να χάσωμεν το πανεπιστήμιον(σαν κυπριακόν ακούγεται)αλλά θα απαλλαγώμεν κι από την αφεντομουτσουνάραν των...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο κρουά όταν κράζεις αυτούς που σου τη πέφτουν . Τι παραπάνω να πεις τώρα; Αφού τα έχεις πει όλα προ πολλού.

Δημοσίευση σχολίου