Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2013», που είναι αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη, παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων Γιώργος Λιάνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μαζί με το δήμαρχο Πρεσπών Βασίλη Τσέπα και τον αντιδήμαρχο Φλώρινας Μιχάλη Καρακόλη.


 Tο βράδυ της 23ης Αυγούστου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας θα είναι μια βραδιά λόγου που θα κλείσει με ένα σπάνιο μουσικό Intermedio.                                                Για την Μελίνα θα μιλήσουν : ο πρόεδρος του μουσείου της Ακροπόλεως Δημήτρης Πατερμαλής, ο διαπρεπής καθηγητής πανεπιστημίου θεατρολογίας Κώστας Γεωργουσόπουλος και οι δύο νέοι καλλιτεχνικοί διευθυντές των δύο μεγαλύτερων θεατρικών οργανισμών της Ελλάδος Σωτήρης Χατζάκης του Εθνικού θεάτρου και ο Γιάννης Βούρος του ΚΘΒΕ. Θα μιλήσει επίσης η πιο στενή της φίλη και στενή συνεργάτης, η αντιπρόεδρος του ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» Εμμανουέλλα Παυλίδου.

θα έρθει επίσης  και θα τραγουδήσει στη Φλώρινα η διαπρεπής ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζανή που τον χειμώνα , την περίοδο των Χριστουγέννων θα εμφανιστεί στο Carnage hall μετά από αίτηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, ελλήνων εφοπλιστών και της ομογένειας. Το πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα του Αγίου Αχιλλείου θα έχει τραγούδια από όλη την Μεσόγειο κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην οικουμενική προσωπικότητα της Μελίνας. Θα την συνοδεύει στο πιάνο ο πιανίστας του Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Παπαχριστούδης.

Το κόστος της φετινής διοργάνωσης είναι αυστηρά προσαρμοσμένο στο πνεύμα λιτότητας που επιβάλλει η εποχή, παρόλα αυτά η ποιότητα της φετινής διοργάνωσης δεν θα υστερεί σε τίποτα από τις μεγάλες τιμές των «Πρεσπών».
Στον Άγιο Αχίλλειο η παράσταση θα έχει ελεύθερη είσοδο όπως πάντα αλλά στο Ηρώδειο υπάρχουν οι τιμές Ηρωδείου. Ήδη έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον για το Ηρώδειο έτσι ώστε να θεωρείται βέβαιη η δεύτερη βραδιά.

Οι «Πρέσπες» ετοιμάζουν ένα πλούσιο και φροντισμένο πρόγραμμα –βιβλίο κοινό για τον Άγιο Αχίλλειο και το Ηρώδειο. Οι έκτακτες ανάγκες  επιβάλλουν για πρώτη φορά μια συμβολική τιμή γι’ αυτό 3 ευρώ στον Άγιο Αχίλλειο και 5 ευρώ στο Ηρώδειο.

Η πολιτεία συμπαραστέκεται ποικιλοτρόπως, και οι δυο βουλευτές συνεργάζονται  άριστα με τον οργανισμό ΠΡΕΣΠΕΣ και τον καλλιτεχνικλο δ/ντή κ. Γ. Λιάνη.  

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Λιάνης μας κάνει τιμή ή χάρη που δεν πληρώμουμε είσοδο στον Άγιο Αχίλλειο;
Εγώ καταλαβαίνω πως προπλήρώμουμε τη συμμετοχή μας και συμβάλλουμε στο κόστος του εισιτηρίου για το Ηρώδειο. Μήπως κάνω λάθος;

Περιμενω να δω τους προυπολογισμούς για να επανέλθω

Ανώνυμος είπε...

άν δέν πέσουν φέτος λιθοβολισμοί στην Πρέσπα .... καλά βρε κρουα τα 3 ευρω σε στράβωσαν; να πάει στην ευχή δέν θα πιείς ένα τσάι η καφεδάκι ...εκείνα τα 130.000 ευρώ που ΛΙΑΝΊσουν στην κυριολεξία δέν σε ενόχλησαν ; για ψάξτο σε παρακαλώ...η ο καλλιτεχνικός τοποτηρητής Λιάνης μάλλον στον πλανήτη Άρη ή στο Κολοράντο ζεί η για πολλοστή φορά στην φλώρινα ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΜΑΛ@@@@@@@@ και δέν βλέπουν τι γίνεται....

Δημοσίευση σχολίου