Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, εν τούτοις είναι αληθινό. Και για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζουμε καρέ, καρέ τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και τη διαδικασία λήψης απόφασης προκειμένου η κ. Ρίζου να κάνει τη «μεταγραφή της» από την ΑΝ ΦΛΩ στο Δήμο Φλώρινας και να διεκδικήσει με την ευλογία ορισμένων συμβούλων τη θέση της Γεν. Διευθύντριας του Δήμου Φλώρινας.

Η θέση δεν υπάρχει. Κατά τον κ. Άρη Αριστείδου υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της θέσης. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει πως η πλέον κατάλληλη με απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου γι αυτή τη θέση είναι μόνο η κ. Ζέτα Ρίζου  (προσωποπαγής θέση) και ας είχε τις αντιρρήσεις της η κ. Μούσιου και αρκετοί άλλοι.

Για τη νομιμότητα της εισήγησης δεν νοιάζονται. Και πάλι ο κ. Αριστείδου, ελαφρά τη καρδία τους είπε: Αυτό ας το εξετάσει το ελεγκτικό συνέδριο. Εμείς θα πρέπει να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες του δήμου και να προλάβουμε τις μελλοντικές ανάγκες. Παρ όλο που ο κ. Καραντζίδης ως νομικός, απέρριψε τους νόμους που επικαλείται η εισήγηση επειδή υπάρχουν μεταγενέστεροι δεν ίδρωσε το αυτάκι κανενός από τους ψηφίσαντες.

Για το ηθικό μέρος ούτε και γι αυτό νοιάζονται. Παρ όλο που οι Ασπρίδης, Μούσιου, Τσώκας, Στάιος, Μπέλτσος , Καρυπίδης  και  Ρασάικος  έθιξαν την αγωνία απολυμένων , εργαζομένων και ανέργων και τόνισαν τη διακριτική μεταχείριση στο πρόσωπο της κ. Ρίζου, οι υπόλοιποι σύμβουλοι τους άκουγαν ατάραχοι και ανέκφραστοι.

Παραυρέθηκαν οι παρακάτω σύμβουλοι. Ασπρίδης, Τσώκας, Στάιος, Καρυπίδης, Μούσιου, Καραντζίδης, Ρίζου, Καρακόλης, Κρομμύδας, Αλεξιάδης, Καραγκιοζίδης, Ευαγγέλου, Αριστείδου, Ρασάικος, Ζαέκης, Μαβίδης, Λουκάς, Μπέλτσος, Λαζαρίδου, Σίπκας και ο Δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος.

Καταψήφισαν οι Ασπρίδης, Μούσιου, Τσώκας, Στάιος, Μπέλτσος ,  και  Ρασάικος , Καραντζίδης ενώ ο κ. Καρυπίδης αφού τους τα έχωσε χοντρά απεχώρησε ηρωικά.
Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, μπορεί ο δρόμος για τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του δήμου για τη κ. Ρίζου είναι μεν ανοικτός αλλά μετ εμποδίων διότι θα υπάρξει – ελπίζουμε περαιτέρω έλεγχος.
Σε λίγο αναλυτικά η τοποθέτηση ψηφισάντων και μη ψηφισάντων.  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου