Θλίψη και οργή προκαλεί η συνέντευξη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Φλώρινας κ. Αιμίλιου Ασπρίδη, εχθές 18-9-2913 στο ξενοδοχείο Λύγκος,  και αφήνει  αυτή τη γεύση της αηδίας  η αναφορά στην εκβιαστική  συμπεριφορά του δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου στο πρόσωπο του  και όχι μόνον.

Σοβαρός και αξιοπρεπής ο κ. Ασπρίδης, με υψηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης , έκανε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τον απολογισμό της σχεδόν 25ετούς θητείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση, σηματοδοτώντας έτσι και το τέλος της πολιτικής του καριέρας.   Με λύπη αναγκάστηκε να υπερβεί προς στιγμή τα καυτά θέματα της καθημερινότητας και του μέλλοντος των δημοτών της Φλώρινας, εστιάζοντας στην τακτική Βοσκόπουλου που έχει καταντήσει τροχοπέδη και για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αλλά και ολόκληρου του Δήμου Φλώρινας.

Άμεσος, με ξεκάθαρο λόγο δεν δίστασε να πει:                                                                                              
«Το παιδί δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά» αναφερόμενος στον  Γιάννη Βοσκόπουλο.          
 Με όλους έχεις κακές διαπροσωπικές σχέσεις. Με τον Δακή, με τον Ιωσηφίδη, με τον Ρόζα, τον Σαπαλίδη, τον Τσέπα κλπ.                                                                                                               
Παντού βλέπει μαύρο χρήμα επειδή μάλλον εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, συνέχισε. Δεν είναι στις προθέσεις του δημάρχου η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του δήμου Φλώρινας, αλλά οι μικροεξυπηρετήσεις τύπου Ρίζου. Ότι θεωρεί εμπόδιο στις προσωπικές επιδιώξεις το καθαρίζει επί τόπου.  

Για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε με το εκβιαστικό τηλεφώνημα από τον Γ. Βοσκόπουλο είπε πως θα ζητήσω την προστασία της κ. Εισαγγελέως από μαφιόζικες συμπεριφορές.                                                                                        Τις κατηγορίες του Βοσκόπουλου για μαύρο χρήμα τις χαρακτήρισε συκοφαντίες και προκαλεί τον Γιάννη Βοσκόπουλο να πάει όλα τα σχετικά έγγραφα που λέει στην Εισαγγελία.

Στην συνέντευξη εμφανίστηκε και ο κ. Κώστας Καντζίδης από τον Τροπαιούχο, το όνομα του οποίου ενέπλεξε ο Γ. Βοσκόπουλος προκειμένου να στηρίξει τις κατηγορίες – συκοφαντίες περί μαύρων αμοιβών σε υδραυλικό για τις ανάγκες της ύδρευσης του Τροπαιούχου.  Δεν υπάρχει  μαύρο χρήμα, ο Βοσκόπουλος έχει μαύρα μεσάνυχτα. Ο κ. Καντζίδης επανειλλημένως έχει δεχθεί φοβέρες από τον Γ. Βοσκόπουλο. Η τελευταία φορά ήταν προ δύο μηνών, όταν ο δήμαρχος του ζήτησε στήριξη σε κάθε περίπτωση, είτε κατέβει, είτε δεν ξανακατέβει για δήμαρχος και ο κ. Καντζίδης του την αρνήθηκε. Όπως φαίνεται του τα χρωστούσε του κ. Καντζίδη ο Βοσκόπουλος και η εμπλοκή του ονόματός του μάλλον δεν ήταν τυχαία.

Η τακτική Βοσκόπουλου, «ο φόβος φυλάει τα έρμα» , δεν είναι τελικά πρωτοφανής.                   Ίσως ξεχάσαμε εκείνα τα νομαρχιακά συμβούλια που δεν δίσταζε να λασπολογεί για τον κάθε σύμβουλο. Και τι δεν είχε πει για τον κ. Στρατάκη, τον κ. Κωνσταντινόπουλο, μην ξεχνάμε τις κατηγορίες κατά του Αργύρη Κατικαρίδη ο οποίος κατόπιν ελέγχων ήταν κάτι παραπάνω από άμεμπτος. Πώς να ξεχάσω το κυνηγητό που έφαγα με τις μηνύσεις που μου έκανε αυτός και η παρέα του , τις ύβρεις που υπέστην και όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο για να φοβηθώ και να σταματήσω να τον αποκαλύπτω;                                                                                                                    
Από όσα ελέχθησαν στη σημερινή συνέντευξη με τη συζήτησε που ακολούθησε με τους δημοσιογράφους, φαίνεται πως ο Γ. Βοσκόπουλος αρέσκεται στο να «κρατάει στο χέρι» τον καθένα, να τον φοβερίζει και να τον εκβιάζει ακόμα και με στημένες ιστορίες. Μαγνητοφωνεί τις συζητήσεις και μετά «κόβει και ράβει» στα μέτρα που τον βολεύουν, ένα κουστουμάκι για όποιον του αντιστέκεται. Μόνον έτσι θα μπορούσε να ερμηνευτεί και η παθητική συμπεριφορά των συμβούλων του, και η επαναφορά ορισμένων στα θέλω του Βοσκόπουλου παρά τις απόπειρες διαφοροποίησής τους.  

Τώρα όμως, ο Γιάννης Βοσκόπουλος νομίζω πως δεν έχει υπερβεί απλά τα όρια, είναι μάλλον εκτός ελέγχου. Ενδεχομένως η αδυναμία του να ανταποκριθεί στον ρόλο του δημάρχου, πιθανότατα προσωπικά προβλήματα , ίσως η αμετροέπεια της εξουσίας να τον οδηγούν σε ανάρμοστες και ακραίες συμπεριφορές. Σίγουρα δεν είναι αναίτια η συμπεριφορά του, αλλά δεν σκοπεύω να διεισδύσω στον σκοτεινό του κόσμο.                                                                                                               Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνουμε τις αδυναμίες του δημάρχου μας εμείς. Και αφού αναλάβαμε  αυτό το ρίσκο, τώρα ας υποστούμε τις συνέπειες.

Θυμάστε που σας έλεγα στις εκλογές μέσα από την εφημερίδα μου: ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ και με κοροιδεύατε; 

Ντόρη Κουτουράτσα

Φλώρινα 19-9-2013   

6 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ο Ασπρίδης τώρα που κάηκε η γούνα του τρέχει και κάνει τον πυροσβέστη, πάλι για να σώσει το τομάρι του και την υστεροφημία του.

Που ήταν τόσα χρόνια; Ο Βοσκόπουλος δεν είναι χθεσινή περίπτωση. ΄Δεν πήρε καμία θέση ούτε όταν ο Βοσκόπουλος ήταν νομάρχης και θυμήθηκε τώρα, λίγους μήνες πριν λήξει η δημαρχιακή αρχή να ριξει τα δάκρυά του.

Ο Ασπρίδης εκμετταλέυτηκε καλύτερα από όλους την ενασχόλησή του με την πολιτική. Αξιοποιησε όλες τις γνωριμίες μεσω Λιάνη, πήρε έργα που ζαλίζεσαι και έβγαλε και πολύ χρήμα νόμιμα, αλλά μέσω πολιτικής.

Είναι αργά και για την υστεροφημία του ακόμα. Ο Αιμίλιος έχει πάρει αυτό που μπορούσε να πάρει σαν καταξίωση στη Φλωρινιώτικη κοινωνία. Στην τελική ούτε αυτό τον ενδιαφέρει γιατί την γερή μπαζιά την έκανε.

Τα περί αποχώρησης από την πολιτική το βλέπω χλωμό. Πάλι θα είναι αλλά αυτή τη φορά πίσω από τις κουίντες. Σε ρόλο καθοδηγητή πλέον. Βλέπεις, ο ιός Λιάνη είναι μεταδοτικός.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε μήνυση πρόκειται να κάνει ο Ασπρίδης. Θα ζητησει από την εισαγγελέα να βγάλει αυτή το φίδι από τη τρύπα.

ο ίδιος

Ανώνυμος είπε...

Αυτά Ασπρίδη εμείς τα ξέρουμε για τον Βοσκό. όπως ξέρουμε πως κι εσύ με τακτικές και επινοήσεις στοχεύεις το επόμενο βήμα σου. Ήρθες αργά, φίλε. Τώρα στείλε μήνυμα και στο ALTER EGO σου τον Λιάνη να βγεί και να μας μιλήσει για δημοκρατία. Μεταξύ Βοσκόπουλου και εσου ισχύει το μη χείρον βέλτιστον.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικές Βοσκόπουλου , Ασπρίδη και όλης της παλιοσειράς δεν μας χρειάζονται . Να λείπει το βύσσινο. Τα είδαμε τα χαίρια, τωρα να σας έχουμε άλλα 25 χρόνια κρυμμενους πίσω από τα τσιράκια σασ που θα βγάλετε μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ασπρίδης πήγε στην Εισαγγελέα χωρίς έγγραφη καταγγελία. Μας δουλεύεις ρε Αιμίλιε; Τι πήγες να κλαφτείς;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αρχίζουν τα όργανα...

Δημοσίευση σχολίου