Το' πε, το' πε  και δεν ήταν ο παπαγάλος!                                                                                         
Ήταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, που στο τέλος τόπε, τώρα του ξέφυγε,  ή ήθελε να το πεί,  πάντως το είπε!!!αυτό το φοβερό!
Είμαστε στη τελευταία στροφή πριν την νέα αναγέννηση της Ελλάδας !!!
 
 Προχθές  λοιπόν Σάββατο 28-9-2013 , στην διημερίδα για  την ανεργία και την ανάπτυξη που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας, μας έκανε τη τιμή να έρθει και ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Η εισήγησή του, ήταν απολογισμός του κυβερνητικού έργου στον τομέα της ενέργειας που φυσικά τον αποτύπωσε με τα καλύτερα λόγια.  Όλα τέλεια. Κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση να κάνει ότι δεν έχει γίνει σε 100 χρόνια. Και φθάσαμε και στη τελευταία στροφή πριν τη νέα αναγέννηση της Ελλάδας! Τόσο καλά!
Καταλάβατε, για εκείνο το success  story μας μίλησε.  Μέσα σε 10΄λεπτά μας τα είπε όλα! Ίδια ταχύητητα υλοποίησης και παρουσίασης!
                                                                                                                                                                     Μας είπε βέβαια και εκείνα τα παρηγορητικά λόγια , .."η Δυτική Μακεδονία,   ως  ενεργειακός πυρήνας της Ελλάδας πρέπει να στηριχθεί».
Μας χάιδεψε και λίγο έως πολύ τα αυτιά, μιλώντας για εμάς τους γενναίους του Βορρά σε αναφορά του στους  ιστορικούς αγώνες της περιοχής. Του άρεσε η Φλώρινα - πρώτη φορά ήρθε ο άνθρωπος , ίσως και τελευταία, δεν ξέρω.                                                            
 Έτσι,  σύντομα, λακωνικά και διπλωματικά, έκλεισε εκεί το θέμα.

Ερωτήσεις προς τον υπουργό δεν επέτρεψε το πάνελ. Έπρεπε να περιμένεις 3-4 ώρες να τελειώσουν οι εισηγήσεις για να υποβάλλεις ερωτήματα. Αν θα τα θυμόσουν μέχρι τότε.

Δεν ήταν ατυχής μόνο η παρουσία του υπουργού. Ατυχής ήταν όλη η διημερίδα παρ όλη τη καλή διάθεση του Εργατικού Κέντρου. Υπήρξαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που θα έχουμε την ευκαιρία να σας τις παρουσιάσουμε εντός των ημερών. Θα μου πείτε θεωρίες. Δεν θα διαφωνήσω και ίσως σε αυτό το σημείο μπορούμε να εντοπίσουμε ένα από τα αδύνατα σημεία της διημερίδας.

Η διημερίδα είχε μεν θέμα - ανεργία και ανάπτυξη- το οποίο όμως δεν ετέθη σωστά και γι αυτό αναμασήσαμε για μία ακόμα φορά μία από τα ίδια. Επιπλέον, η ανεργία και ανάπτυξη συνδέθηκαν μόνο με την ενέργεια, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΔΕΗ.  Καλύτερα θα ήταν η ΔΕΗ αντί για χορηγός να ήταν διοργανωτής.

Για κόσμο, ούτε να το συζητάμε. Αν δεν ήταν οι της ΔΕΗ, τοπικοί και από τας Αθήνας και τόσοι πολλοί εισηγητές, η αίθουσα θα ήταν άδεια. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Το είπε και ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Ηλιάδης.
Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας πως η αιτία για τόσες απουσίες είναι μόνο η αδιαφορία των Φλωρινιωτών. Σίγουρα είναι και η απαξία για πολιτικά πρόσωπα ακόμα και για ορισμένους εισηγητές.  Θα έχουμε όμως την ευκαιρία και τα αίτια της αποτυχίας της εκδήλωσης να τα συζητήσουμε από αυτό το βήμα, εντός των ημερών.

Σημαίες ανεργίας δεν σηκώθηκαν, εκτός από τη πρώτη μέρα στο Αμύνταιο που διαμαρτυρήθηκαν οι εργαζόμενοι στις ανασκαφές. Και αυτούς  θα τους φιλοξενήσουμε προσεχώς  για να πάρετε μία γεύση.

Αξιοσημείωτη ήταν  η απουσία του Επιμελητηρίου Φλώρινας. Τα αίτια σας υπόσχομαι πως θα τα διερευνήσουμε.

Στο δρόμο της ανάπτυξης δεν μπορώ να σας υποσχεθώ πως θα πορευτούμε. Αυτό που ξέρω είναι το οδοιπορικό στις λεωφόρους της ανεργίας και που και εσείς γνωρίζετε από μένα καλύτερα.

Μακάρι, να μπορούσαμε αυτό το διήμερο να δούμε λίγο φως. Φοβάμαι όμως πως η ανατολή   αργεί πολύ.

Ντόρη Κουτουράτσα   




.


5 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΙΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ .. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΗΛΙΑΔΗΣ- ΣΤΑΘΗΣ Κ.Λ.Π ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΟΡΥΒΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΝΚΟΥΡΩΜΕΝΟΝ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Ας μη προσδωκοούνε άλλοι δεμέκ πολιτευετές που θέλουν να μπουν στη θέση στάθη ή βοσκόπολου ή ιλιάδη της ΝΔ ότι θα πάρουν θέση βουλευτή ή σημάρχου ή αντιπερ.χη. και χέρονται.
και αυτοί έχουν την ίδια ζούπκα και σεάνα καζάνι βράζουν όλο μαζή το πράμα πέταμα οστ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Δημοσίευση σχολίου