Το επάγγελμα των δικηγόρων  απελευθερώθηκε. Το γνωρίζουμε. Όπως γνωρίζουμε πως και ο κάθε ιδιώτης έχει το δικαίωμα να επιλέγει δικηγόρο όποιον θέλει και από όποια πόλη θέλει εκτός Φλώρινας.

Όταν όμως πρόκειται για την επιλογή δικηγόρου από  δημόσιο φορέα, "η εισαγωγή δικηγόρων" από άλλες πόλεις, δημιουργεί εντυπώσεις και ερωτηματικά. Και αυτό γίνεται συστηματικά.

 Πρόσφατα είδαμε "την εισαγωγή δικηγόρου" στο δήμο Αμυνταίου και μόλις εχθές στο δήμο Φλώρινας για τη προσφυγή κατά της απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου για την μεταφορά της σύμβασης της Ζέτας Ρίζου από την ΑΝ ΦΛΩ στο δήμο Φλώρινας.

. Στο δήμο Φλώρινας, οι επιλεχθέντες δικηγόροι τυχαίνει να είναι και προσωπικοί δικηγόροι του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου και της Ζέτας Ρίζου. Οι ίδιοι δικηγόροι έχουν αναλάβει και αναλαμβάνουν υποθέσεις της ΑΝ ΦΛΩ και του Δήμου Φλώρινας.                                       Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη κ. Παναγοπούλου  δικηγόρο Θεσσαλονίκης η οποία έχει αναλάβει και υπόθεση του δήμου Φλώρινας και ήταν και δικηγόρος του Γιάννη Βοσκόπουλου στις μηνύσεις που μου είχε κάνει για συκοφαντική δυσφήμιση και τις έχασε.

Τώρα εμφανίζεται η κ. Νικολέτα Βλασσιώτη - Παπαδάκη δικηγόρος Αθηνών, η οποία αναλαμβάνει τη προσφυγή του δημοτικού συμβουλίου. Η κ. Βλασσιώτη έχει υπάρξει επίσης δικηγόρος του Γιάννη Βοσκόπουλου στις υποθέσεις των μηνύσεων και τυγχάνει να είναι και δικηγόρος της Ζέτας Ρίζου στις αγωγές που μου έχει κάνει και έχει κουράρει παραλληλα και υποθέσεις της ΑΝΦΛΩ (στο έργο για την Βεγορίτιδα) .

  
 
                                                   H κ, Βλασσιώτη - Παπαδάκη εκ δεξιών

Η κ. Βλασσιώτη έχει και συνεργασία με τον δήμο Φλώρινας και σε άλλα επίπεδα. Είναι διευθύντρια της αίθουσας τέχνης ΚΑΠΛΑΝΩΝ στην Αθήνα. Η αίθουσα τέχνης  ανέλαβε τη χορηγία για έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το περυσινό καλοκαίρι, στις 20 Αυγούστου 2012 ΜΝΗΜΕΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
 
Έκτωρ Παπαδάκης, Ζέτα Ρίζου και Γιάννης Βοσκόπουλος στη γκαλερί Καπλανών

. Ο σύζυγος της κ. Βλασσιώτη Έκτωρας Παπαδάκης  ήταν - δεν ξέρω αν είναι ακόμα- καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας και διεκδίκησε  έργα ατυχώς λένε, - καταθέτοντας προτάσεις-    από τον δήμο Φλώρινας επί αντιδημαρχίας Άρη Αριστείδου ύψους 20.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό, αγαπητοί φίλοι, σήμερα 28-10-2013 , θα ήθελα να συμπληρώσω το δημοσίευμα με  τη βοήθειά σας, και ειδικότερα με το πολύ εύστοχο σχόλιο ενός φίλου κρουά που λέει ...

Ανώνυμος είπε...
H Mατούλα Σκαλτσά, ιστορικός Τέχνης , στο βιβλίο της Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ονομάζει την χορηγία, "πεφωτισμένη ιδιοτέλεια". Μήπως μπορεί ο Πρόεδρος του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας ή έστω ένας καλλιτέχνης της Φλώρινας από τόσους πολλούς που έχουμε, ή και ένας από τους καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, να μας πει αν ισχύει το παραπάνω;

 Όπως βλέπετε, η τέχνη τους ενώνει. Γιάννη Βοσκόπουλο,  Ζέτα Ρίζου, δήμο Φλώρινα, ΆΝΦΛΩ , Νικολέτα Βλασσιώτη,  Έκτορας Παπαδάκη.  Η σχέση μεταξύ τους είναι πλουραλιστική   και ο  όγκος  των δικαστικών  υποθέσεων δεν είναι μικρός. Και αυτές είναι υποθέσεις που έχουν πέσει στην αντίληψή μου. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες.,
                                 
Έτσι λοιπόν γεννιούνται πολλά ερώτήματα.΄Για την ώρα ας εστιάσουμε σε ένα και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.  

Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν δικηγόροι στη Φλώρινα;  
        
Ο δικηγορικός σύλλογος τί άποψη έχει;

Πρέπει ή δεν πρέπει να στηρίζονται οι δικηγόροι της Φλώρινας και ειδικότερα από δημόσιους φορείς;

Μήπως, κ. πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, πρέπει να κάνετε καμιά μήνυση;

Nτόρη Κουτουράτσα
 

23 comments :

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε του δικηγορικού συλλόγου Φλώρινας, κάνε μήνυση. Σε βολεύει τώρα που θέλεις να πας για δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Οι δικηγόροι της Φλώρινας να κάνουν μήνυση χαχαχα! Ας γελάσω! Με την πρώτη ευκαιρία που θα εμφανιστεί ο Βοσκός και η βοσκοπούλα στα δικαστήρια τρέχουν να τους μιλήσουν κια να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Κάποιος βέβαια δικηγόρος εξαιρείται.

Ανώνυμος είπε...

O Μιμάκος; Δεν το πιστεύω!

Ανώνυμος είπε...

Περίπλοκες σχέσεις βρε παιδί μου!

Ανώνυμος είπε...

www.kaplanon5.gr/.../74-ομαδική-έκθεση-μνήμες-και-πραγματικότητες‎
πηγαίνετε στις φωτογραφίες και εκεί θα δείτε Αντωνιάδη , Βοσκόπουλο, τη δικηγόρο, τον Έκτορα να κάνει επίδειξη σε ένα γλυπτό. Έτσι δικαιολογούνται οι εισαγωγές - εξαγωγές . Κάτσε εσύ Στεφανίδη και βλέπε

Ανώνυμος είπε...

Ποιές "εισαγωγές-εξαγωγές" ρε φίλε; Πες τα όπως πρέπει και όχι Φλωρινιώτικα (με μισόλογα και φοβισμένα).

Ανώνυμος είπε...

O Σταφανίδης αν θέλει να μας πείσει πως είναι ικανός για δήμαρχος, να μας δείξξει τώρα πως προασπίζεται τα συμφέροντα των τοπικών δικηγόρων. Ιδού η Ρόδος ίδού και το πήδημα Μίμη.Μέχρι τώρα δεν είδαμε εμείς οι πολίτες τίποτα. Δεν ξέρω τι λένε οι δικηγόροι της Φλώρινας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ; ΠΟΙΟΣ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ; ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΙ ή ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΊ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ, ΑΝ ΠΟΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΡΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΔΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΟΝ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάστε πως τα γίδια-Φλωρινιώτες έτρεχαν πίσω από τον Λιάνη και τους παρατρεχάμενους που "αξιοποιούσαν" τα πολλά λεφτά των Πρεσπείων; Θυμάστε πως μαζεύονταν σε καφετέρειες ξενοδοχείων, όλοι οι ντεμέκ προοδευτικοί; Θυμάστε ορισμένες προοδευτικάριες Φλωρινιώτισες που έψαχναν ευκαιρία να ξεμοναχιαστούν και κλειδωνόντουσαν σε δωμάτια ξενοδοχείων με κάτι χαζοβιόλιδες από την Αθήνα, την ώρα που οι άντρες τους στην καφετέρεια του ξενοδοχείου έκαναν "βαθυστόχαστες αναλύσεις" περί σοσιαλισμού και πολιτισμού; Και δεν ήταν μόνον σοσιαλιστές, αλλά και δεξιοί μεν πλην "λιανικοί". Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος! Κι' αναρωτιόμαστε οι Φλωρινιώτες γιατί η Φλώρινα έχει τα χάλια της!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως θυμάμαι ........! Θυμάμαι και ονόματα ........! Να τα πω;

Ανώνυμος είπε...

Θεε μου, ο στεφανιδης θελει δημαρχιλικη; τι αλλο να αντεξω στην ζωη αυτη; οπως και σε αλλες περιοχες ας συγκεντρωθει το νεο αιμα, οχι να οργανωθει, και ας βγουν νεα παιδια να στειλουν στο αγυριστο καθε παπατζη και ολους τους καρεκλοκενταυρους γλυφτες που θελουν να πλουτιζουν απο δημοσιες θεσεις.

Ανώνυμος είπε...

H Mατούλα Σκαλτσά, ιστορικός Τέχνης , στο βιβλίο της Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ονομάζει την χορηγία, "πεφωτισμένη ιδιοτέλεια". Μήπως μπορεί ο Πρόεδρος του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας ή έστω ένας καλλιτέχνης της Φλώρινας από τόσους πολλούς που έχουμε, ή και ένας από τους καθηγητέςς της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, να μας πει αν ισχύει το παραπάνω;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ Δικηγόρος Φλώρινας δεν δέχονταν να αναλάβει αυτή την υπόθεση όπως και δεν βρέθηκε ούτε ένας να αναλάβει να κάνει εισήγηση σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο της ντροπής. Χώρια που ο Καρατζίδης που είναι πρώτος σε ψήφους στον Δικηγορικό Σύλλογο έθαψε νομικά την εισήγηση του Καραγκιοζίδη. Η απόφαση της Ευταξά είναι σχεδόν ίδια με την ομιλία του

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...

Aυτό που μας λές 1.04 μοιάζουν σαν φθηνή δικαιολογία. Πως δέχθηκε ο Μαρκόπουλος να υπερασπιστεί τον Βοσκόπουλο στη συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον μου; Σου θυμίζω πως και ο κ. Μήτκας ήταν δικηγόρος της Αγνής Ρίζου σε υπόθεσή μου. Αυτά όλα που λες περί μη αποδοχής της πρότασης από δικηγόρους της Φλώρινας , για να είναι πειστικά, καλόν θα ήταν να μας τα πει ο δικηγορικός σύλλογος Φλώρινας για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις. Ο Καραντζίδης πως έθαψε νομικά την υπόθεση;

Ανώνυμος είπε...

Για ποιες μηνύσεις μιλάτε, ρε παιδιά; Για ποιο αδίκημα; Της επιλογης δικηγόρου από άλλον σύλλογο; Μην τρελαθούμε εντελώς! Φυσικά και μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε (αφού έχετε δημιουργήσει το σχετικό "βήμα") αλλά μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι αυτό είναι δημοσιογραφία! Δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα ώστε να γινει μήνυση. Αλλά αυτό μάλλον το γνωρίζετε ήδη (αν όχι, κακώς αρθρογραφείτε). Άλλωστε, πράγματι είναι πολυ πιθανόν κανένας δικηγόρος Φλώρινας να μην ήθελε να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία. Το ερευνήσατε; (αμφιβάλω) Ή βρήκατε απλώς την ευκαιρία να πλασάρετε μια ταχα μου δήθεν "είδηση" σε μερικούς που απο ό,τι φαίνεται ειναι ψόφιοι να ρίξουν λάσπη στον οποιονδήποτε κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου; (Επιλέγω κι εγώ την ανωνυμία όχι γιατί φοβάμαι να πω επώνυμα την άποψη μου. αλλά για να παίζουμε το παιχνίδι - για τέτοιο πρόκειται - με τους ίδιους όρους).

Ανώνυμος είπε...

"Έξυπνε" δικηγορίσκε 4:39 μμ (γιατί δικηγορίσκος είσαι, που κάνει τον δικηγόρο) δεν είναι αδίκημα το να πληρώνει ο Δήμος δικηγόρο να υποστηρίζει υπόθεση της Ζέτας Ρίζου; Ή θεωρείς ότι αυτός που έχει συμφέρον από την σύναψη της σύμβασης της Ρίζου με τον Δήμο Φλώρινας, είναι ο Δήμος Φλώριναςκαι όχι η Ρίζου; Λαμόγιο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντόρη, δεν είναι μόνον ο Μήτκας που υπερασπίστηκε την Ρίζου. Ο ξάδελφος του Μήτκα ο Στύλου (πρώην δήμαρχος Φλώρινας) ήταν μάρτυρας εναντίον σου και υπέρ της Ρίζου. Και έλεγε πράγματα που δεν έστεκαν. Ήθελε οπωσδήποτε να στηρίξει την οικογένεια Ρίζου. Γιατί; Ο Μήτκας είναι δικηγόρος της ΑΝΦΛΩ; Ανεψιός του Μήτκα ήταν δικαστής στην Φλώρινα; Δικηγόρος-συνεργάτης του Μήτκα είναι δικηγόρος του Δήμου Φλώρινας; Ο Μήτκας δίνει νομικές συμβουλές στον Βοσκόπουλο; ΑΝΦΛΩ, Βοσκόπουλος, Ρίζου, Μήτκας.

Ανώνυμος είπε...

Λαμόγιο - δικηγορίσκε 4:39 μμ: Σου λέει κάτι ότι η δικηγόρος που αποφάσισε προσλάβει ο Δήμος είναι προσωπική δικηγόρος της Ζέτας Ρίζου; Αν δεν έγραφες ανώνυμα θα ξέραμε ποιός είσαι και από που τ' αρπάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε 4:58 όλο για τον Μήτκα μας λες. Ο Μαρκόπουλος ήταν δικηγόρος του Βοσκού στις δίκες με την Ντόρη. Γιατί αυτό δεν το λες;

Ανώνυμος είπε...

Κλαίω από τα γέλια, φίλε 4:48. Πρώτον γιατί ούτε δικηγόρος ούτε δικηγορίσκος είμαι (μάλλον σε κανέναν καθρέφτη κοιταζόσουν όταν έγραφες). Για ξαναδιάβασε το άρθρο άλλη μία φορά και πες μας τι λέει γιατί μάλλον άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις. Για ποιες μηνύσεις μιλάει; Για το γεγονός ότι προσέλαβε δικηγόρο από άλλη πόλη. Εσυ τι γράφεις; Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! Για αυτό που γράφεις μπορείς να κάνεις μήνυση εσύ (επώνυμη όμως, όχι ανώνυμη όπως εδώ που μπορείς και λες ό,τι να 'ναι). Γιατί δεν κάνεις; Όσο για τους χαρακτηρισμούς σου, σου τους επιστρέφω μεγαλοπρεπώς αν και δεν φταις εσύ. Φταινε αυτοί που εγκρίνουν τέτοια γελοία και ανώνυμα σχόλια. Και σου επιτρέπουν να βρίζεις όποιον έχει αντίθετη γνώμη από εσένα (θα μπορούσα να σου ανταποδώσω πολλούς χαρακτηρισμους αλλά... δεν σου αξίζει ούτε ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο μου). Κακώς ασχολήθηκα και έγραψα. Καταλαβαίνω το επίπεδο...

Ανώνυμος είπε...

Τον Μαρκόπουλο τον χρησιμοποίησαν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Δεν είναι ο Μαρκόπουλος αυτός που δίνει συμβουλές.

Ανώνυμος είπε...

5:08 μμ Είσαι χαφιεδορουφιάνος, τσιράκι του γέρου (ξέρεις εσύ ποιού) και χανουμάκι του βοσκού. Ασφαλώς με το αζημίωτο. Αλλά βέβαια, έχεις "επίπεδο" !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ ότι ο Καρατζίδης τους είπε ότι η εισήγηση του Καραγκιοζίδη είναι παράνομη και ότι έχουν ευθύνη προσωπικά αν την ψηφίσουν. Και τώρα ας τρέχουν τα βοσκοπουλάκια, δεν μπορούν να πουν ότι δεν το ήξεραν

Δημοσίευση σχολίου