8:17 μ.μ.

ΑΠΕΡΓΙΑ 6 -11-2013 - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 
 
 
ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ ΜΠΙΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα.  

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίζονται καθώς εντείνονται οι αντεργατικές επιθέσεις κατά των βασικών και θεμελιακών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις, οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των λεγόμενων αγορών και οι Νεοφιλελεύθερες συνταγές των Ευρωπαίων ηγετών οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία βαθύτερα στην κρίση, στην ύφεση, στα αδιέξοδα και στην ανεργία.

Απεργούμε και διεκδικούμε αποδέσμευση από τα δεσμά και τις προβλέψεις του Μνημονίου.

Αντιπαλεύουμε τον Νεοφιλελευθερισμό και τις συνταγές εκποίησης των πλέον παραγωγικών και κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Δημοσίου που αποτελούν το μοναδικό εργαλείο άσκησης εθνικής αλλά και κοινωνικής πολιτικής.

Διαφωνούμε και αντιδρούμε στο υπό κατάρτιση σύμφωνο «σταθερότητας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο επιχειρεί να επιβάλει τη μόνιμη λιτότητα, ανεργία και εξαθλίωση στη χώρα μας αλλά και όλων των ευρωπαίων πολιτών εφαρμόζοντας σε εγχώριο αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο τον άκρατο Νεοφιλελευθερισμό ως αντίδοτο στην κρίση.
Η Ανεργία, οι απολύσεις, τα 4ημερα και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων αυξάνονται δραματικά ως αποτέλεσμα της βαθύτατης ύφεσης στην οικονομία, αλλά και γιατί οι γνωστοί «αετονύχηδες» επιχειρηματίες, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία και την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών, αλωνίζουν ανενόχλητοι, απολύοντας εργαζόμενους, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία. Ενώ η κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους αδύναμους ταυτίζεται με τους ισχυρούς.
Συνεχίζεται ανενόχλητα το μεγάλο πάρτι της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην έφθασε η χώρα στο «πάτο του βαρελιού» και δεν λαμβάνονται σοβαρές και αποτελεσματικές πολιτικές αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Σε κάθε περίοδο είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να πληρώνουν φόρους μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ενώ οι λεγόμενοι «ξύπνιοι» να φοροδιαφεύγουν, να φοροκλέπτουν και να μην καταβάλουν ούτε τον εισπραχθέντα ΦΠΑ. Πολύ περισσότερο σήμερα που τα ελλείμματα και το χρέος αυξάνονται και ο λογαριασμός δεν βγαίνει, παρά τις αιματηρές και εξοντωτικές περικοπές μισθών και συντάξεων.
Οι προνομιούχες οικονομικές ομάδες, οι αεριτζήδες επιστήμονες της φοροκλοπής «επενδύουν» σε κότερα, πισίνες, υπερπολυτελή αυτοκίνητα, βίλλες, τζόγο, χρηματιστήρια και ΠΑΕ τα «κοπιαστικά τους κέρδη» και την ίδια ώρα αντιμετωπίζονται ως ΑΠΟΡΟΙ από την εφορία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς!
Τα διεθνή και εγχώρια  καρτέλ που λυμαίνονται εδώ και χρόνια την Υγεία, τα καύσιμα, τις εισαγωγές και το εμπόριο, τα αγροτικά και βασικά καταναλωτικά αγαθά, κερδοσκοπούν και βουλιάζουν την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία και οδηγούν τους εργαζόμενους της χώρας στην ανεργία και την εξαθλίωση.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροκλέπτες, οι καταχραστές του δημόσιου πλούτου και οι «επενδυτές» του τζόγου.

Οι ΣΣΕ αποτελούν τη βασική και αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των εργαζομένων γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης και ακύρωσής τους.

Η λυσσαλέα επίθεση κατά του θεσμού των ΣΣΕ από τους θιασώτες της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς» (Βιομήχανους και Τραπεζίτες) στοχεύει στην υποταγή των εργαζόμενων και της κοινωνίας στα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα και κέρδη.

Στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» της Ελληνικής οικονομίας απαιτούν και επιβάλλουν τις ατομικές και προφορικές συμβάσεις που οδηγούν στην εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων καθώς και τη χρεοκοπία των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης και οι απαιτήσεις του Μνημονίου και των Τροϊκανών για την άμεση και την όσο-όσο εκποίηση των ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής ωφέλειας, με την ταυτόχρονη εκχώρηση της διαχείρισης των επιχειρήσεων που ωφελούν την κοινωνία στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι πολίτες της χώρας, θα πρέπει να είναι το εργαλείο στήριξης και προσφοράς και όχι εργαλείο κερδοσκοπίας και αφαίμαξης της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Σταθερά αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν:
Τις εφεδρείες = απολύσεις, την ανεργία
Την ανατροπή και αμφισβήτηση των ΣΣΕ στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις Τράπεζες
Τις νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, στις Τράπεζες, κλπ

Το δραστικό περιορισμό της λίστας των ΒΑΕ και την περαιτέρω περικοπή των κυρίων και επικουρικών συντάξεων

Την εκποίηση = ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, στρατηγικής σημασίας και κοινωνικού οφέλους

Τη φοροεπιδρομή κατά των μονίμων και σταθερών «υποζυγίων» που πληρώνουν και διπλοπληρώνουν φόρους

Την περικοπή και τη συμπίεση του επιδόματος ανεργίας και των άλλων κοινωνικών παροχών

Την πλήρη και ανεξέλεγκτη ελαστικοποίηση και καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων!

Λέμε ΟΧΙ στην ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών συνθηκών
στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Λέμε ΟΧΙ στα δεσμά των Μνημονίων των άδικων, σκληρών, υφεσιακών και αδιέξοδων φορολογικών, οικονομικών και αντικοινωνικών μέτρων του προϋπολογισμού.

Διεκδικούμε έναν προϋπολογισμό ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αποδεσμευμένο
από τα δεσμά των μνημονίων

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να μην υποχωρήσει στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων-δανειστών, χαρίζοντας τους τις χρυσοφόρες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος.


Όλοι μαζί μπορούμε

  • Να ακυρώσουμε τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές
  • Να επιβάλουμε το σεβασμό και την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας
  • Να αποκρούσουμε τις πολιτικές του Νεοφιλελευθερισμού
 

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ
 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ

 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 

ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Καλά Μπίρο μας έπεισες με την ομιλία, τη γραμμένη από τη ΓΣΕΕ. Ίδια ομιλία παντού απ' όλα τα εργατικά κέντρα! Καθοδηγούμενοι από τα κέντρα εξουσίας όπως πάντα!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΡΗ ΒΑΛΕ ΜΠΟΝΤΖΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΕΟ ΜΕ ΜΑΛΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Σεισμογενής περιοχή ο Δήμος Φλώρινας, ε;
Από το βοσκόπουλο στον Μποντζίδη!

Ανώνυμος είπε...

ποια απεργία ρε παιδιά; τα αδέσποτα σκυλιά ήταν περισσότερα στην πλατεία όσο για τις δημόσιες υπηρεσίες ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ δουλεύαν στο φούλ με...wifidelity

Δημοσίευση σχολίου