9:31 π.μ.

ANAΒΟΥΝΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ PHILOXENIA 2013 !

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



Φέτος οι Φωτιές της Φλώρινας θα ανάψουν και στη PHILOXENIA 2013, στο στο μπλοκ 2 της  στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στη ΔΕΘ!  (  Περίπτερο Νο 13).
Με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Έργο Λιγνίτη  και το πλήθος των τοπικών επιχειρήσεων, ο τόπος μας αναδεικνύει τη τοπική του παράδοση και αναδεικνύεται μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες!

Μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο προβολής και προώθησης του τοπικού μας εθίμου, φορείς και επιχειρήσεις της Φλώρινας, στοχεύουν στη προσέλκυση επισκεπτών την ημέρα των Φωτιών στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αλλά και σε όλες τις γιορτινές ημέρες.

 
Το Σάββατο λοιπόν στις 23 Νοεμβρίου 2013,  η Φλώρινα θα υποδεχθεί  στη PHILOXENIA 2013, το πλήθος των επισκεπτών για να τους μυήσουμε στις συνταγές της λαικής μας παράδοσης «για να φύγει το κακό»!
 
Οι φίλοι της Φλώρινας, θα βάλουνε τον τόπο μας «κορώνα στο κεφάλι τους», μαζί τους θα πάρουνε λίγη γεύση από τον τόπο με το τοπικό μπισκοτολούκουμο που θα τους κεράσουμε, πληροφορίες και εικόνες από τη πόλη μας μέσα από μία σειρά εντύπων που προβάλλουν τα τοπικά μας έθιμα, τις Φωτιές στο Αμύνταιο «Τσιρι – τσιρι βάρβαρα» στις 3 Δ εκεμβρίου, τις Φωτιές στον Άγιο Παντελεήμονα, τις Φωτιές στη Φλώρινα στις 23 Δεκεμβρίου, το ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ στη Σιταριά Φλώρινας 20 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου 2014 και τα Μπαμπάρια τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

 
 
Οι τοπικές επιχειρήσεις και ο τοπικός μεταφορέας ΚΤΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  προβάλλουν τις υπηρεσίες τους και απευθύνουν ένα θερμό κάλεσμα σε όλους, για τις ημέρες αυτές και υπόσχονται ζεστή φιλοξενία.

 
 
Το   ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ στη Σιταριά Φλώρινας, τα 4 τελευταία χρόνια, μέσα από τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς, κατάφερε να να το αγαπήσουν μικροί  και μεγάλοι, μεγάλωσε και οργανώθηκε, και φέτος με ένα πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων και αναψυχής μας περιμένει! Ο Άγιος Βασίλης μάλιστα, λέει πως η Σιταριά είναι το χωριό του!   
 
 

Η δύναμη της φωτιάς , τα κουδουνίσματα από τα ΜΠΑΜΠΑΡΙΑ,  που σύμφωνα με τη παράδοση «διώχνουν το κακό», θα μας γεμίσουν με δύναμη και ελπίδα για να γιορτάσουμε όλοι παρέα στη Φλώρινα, τα Χριστούγεννα 2013 και να υποδεχτούμε με κρασί, χορό και τοπικούς μεζέδες το 2014!



Η Φλώρινα καλεί όλους τους φίλους της στη ΔΕΘ, στην έκθεση PHILOXENIA 2013, περίπτερο Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, Νο 13.

ΣΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

 

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Αχ λέλε , οι φωτιές που ανάψανε στις τσέπες μας είναι το πρόβλημα.
Για να πας Θεσ/νίκη θέλεις συν τα διόδια πάνω από 60 ευρώ αν πας από τούνελ.
Κι αν πας από Εδεσσα θέλεις 50 ευρώ το λιγότερο χωρίς διόδια αλλά 100 χιλμ κόντρα αμαξομάνι , μπρος όλο σοτράκτερα και φορτηγά, πρώτη- δευτέρα- τρίτη-φρένο και το αμάξι να βγάζει καπνούς να μυρίζει καμένο, να τα δίνεις στα συνεργεία.
Τί φιλοξένια σα κουροξένια μας ακούγεται Ντόρις α με το συμπάθιο.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ 2.59 υπάρχει και ο σιδηρόδρομος΄για να έρθεις στην Φλώρινα με τον οποίον ούτε διόδια ούτε καύσιμα ούτε διατρέχεις τον κίνδυνο να τρακάρεις στο δρόμο και να υποστείς σωματικές ή υλικές ζημιές .Θα δρομολογηθούν ειδικά δρομολόγια τραίνων για τις φωτιές.Άν δέν είσαι φίλος του τραίνου υπάρχουν και τα πούλμανς των Κτέλ Φλώρινα για να ταξιδευεις στην ζωή σου.

Krουά κράτησε μου μία κορώνα με τον Αγιο Βασίλη...... μπάς και μου φέρει κανένα μικρό δώρο στην κάλτσα!!!!

va12

va12

Ανώνυμος είπε...

Kαλό αυτό με το τραίνο. Θυμάμαι ο Θόδωρος Γούτης επί Δημάρχου Στεφ.Παπαναστασίου είχε δρομοληγήσει "το τραίνο της φωτιάς" για το σκοπό που λες va 12

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα.πληροφοριακά και ο Θοδωρής είναι φίλος μου ....va12

Δημοσίευση σχολίου