11:58 π.μ.

ΜΗΠΩΣ τελικά, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 
 
 
 
Ο Σαμαράς , με πολλές γνώσεις οικονομικών, με σαφήνεια (τότε) για τον τοίχο που θα μας οδηγούσε «η λάθος συνταγή» των μνημονίων, έπεισε μια σημαντική μερίδα του κόσμου, για την εντιμότητα των προθέσεών του.                                     
Πώς όμως, η ίδια μερίδα κόσμου, παρέμεινε κολλημένη στο πλευρό του όταν μεταλλάχθηκε και μετατοπίστηκε 180 μοίρες από τις αρχικές του θέσεις, παραμένει άλυτο μυστήριο. Όπως και η τυφλή εμπιστοσύνη που του δείχνει ακόμη ο ίδιος κόσμος. Πιστεύω πως όταν αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία ή μετά από 30 χρόνια που ανοίγουν τα αρχεία, των μυστικών υπηρεσιών, θα μάθουμε την αλήθεια όσοι ακόμη ζούμε. 

Ειλικρινά, ντρέπομαι για το επίπεδο, του ανθρώπου που μας αντιπροσωπεύει σήμερα, αυτών που επελέγησαν τα προηγούμενα χρόνια κι αυτών που θα μας εκπροσωπήσουν αύριο.                                                                                             
Ντρέπομαι γιατί είμαι κι εγώ μέλος, του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι και άρα κατά ένα βαθμό συνένοχος, της κατάντιας που εμφανίζει ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός. Που ισχυρίζεται, με το θράσος του ανθρώπου που απευθύνεται σε εντελώς ηλίθιους πως ένα βράδυ, ένα .πρωί πήρε .μόνος το αυτοκίνητο πριν 25, 20 μέρες, δεν θυμάται ακριβώς και πήγε σ' ένα .εστιατόριο στο .Λουτράκι! Και όχι μόνο δεν τον έβριζε κανείς αλλά όλοι του κατέθεταν την πίκρα τους ενώ στο τέλος του έλεγαν . «προχώρα, μαζί σου είμαστε»! Τι πιο φυσιολογικό!                  

Ο πρωθυπουργός της χώρας .ένα βράδυ ένα πρωί (τι Σαββάτο βράδυ, τι Κυριακή πρωί), παίρνει . μόνος το αυτοκίνητο και πάει σε ένα εστιατόριο, να συνομιλήσει με τον κόσμο. Που αμέσως αντιλαμβάνεται πως αυτός είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος, να καταθέσει τον πόνο του! Και μόλις τελειώσει η . συνεδρία με τον ψυχολόγο, του λέει «προχώρα, μαζί σου είμαστε».                                                       
Κάντα βρε αδελφέ ακόμη χειρότερα! Και δεν ντρέπεται. Γιατί γνωρίζει άριστα πως θα συγκινήσει, όσους απαιτούνται, για να εξακολουθήσει, να επιστατεί τη χώρα. 

Κρίμα όμως που δεν είναι αυτός ο .βλάκας! Ούτε ο Παπανδρέου ήταν όταν έλεγε πως «ένας συνταξιούχος χάριζε τη σύνταξή του». Γιατί τον στόχο που μάλλον άλλοι έθεσαν, τον πέτυχαν απόλυτα.

 Η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, εκποιείται άμεσα ενώ η ιδιωτική, προς το παρόν υποθηκεύεται. Προς όφελος των ξένων κατακτητών. Δυστυχώς για όλους, όσοι τους χλευάζουν ως ηλιθίους αλλά κυρίως για την Ελλάδα, «τετρακόσια τα έχουν». Και οι δύο. Απλώς, γνωρίζουν άριστα την ψυχολογία του όχλου, στοχεύουν στην ομάδα των προθύμων, να τους πουν τον .πόνο τους, η συνείδησή τους είναι χαλαρή ενώ τα κίνητρά τους δεν συγκλίνουν καν, μ' αυτά του απλού κόσμου.

Κρίμα γιατί αποδεικνύεται πως παραμένει αφελής τουλάχιστον ή φοβισμένη, μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Που δεν καταλαβαίνει πως αφού δεν είναι ανόητοι ίσως είναι διατεταγμένοι στην ίδια υπηρεσία. Ενός ανώτερου ιδανικού, για κάποιους διεθνώς. Και πιθανώς για τους ίδιους. Για την επίτευξη του οποίου, αξίζει «να αγιαστούν τα μέσα». Της προώθησης της παγκοσμιοποίησης. Που για να επιτευχθεί, όλοι οι λαοί πρέπει, να ισοπεδωθούν προς τα κάτω. Οικονομικά εξαθλιωμένοι, μίζεροι και ηθικά απαξιωμένοι. Και φυσικά φοβισμένοι.
απόσπασμα pentapostagma  

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ποιό δωμάτιο είχαν στο ίδιο πανεπιστήμιο στην Αμερική;
Τό ίδιο ή το δίπλα;
Η αυτό με τον μαύρο;

Ανώνυμος είπε...

Kακό χρόνο να έχουν καί οι δύο΄Εβραιοπουλημένοι.

Δημοσίευση σχολίου