3:59 μ.μ.

Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ! ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Πλήθος εκδηλώσεων ζωντανεύει τη μικρή μας πόλη, εν όψει των Χριστουγέννων.             
 Άνεμος δημιουργίας φυσά και ώ! του θαύματος η πόλη κινείται. από άκρη σε άκρη!
                     
Στη πόλη αναλαμβάνουν δράση οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών και δίνουν ξεχωριστό χρώμα.

Ο δυναμικός ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ανασταίνει στη κυριολεξία ένα μικρό χωριό όπου στήνει το δικό του χωριό ο Άη Βασίλης, με τη βοήθεια των ακούραστων μελών του συλλόγου.




«Ἔπιασα καὶ φωτιὰ καὶ σιγοκάηκα. Καὶ δὲν μοῦ ἔλειψε οὔτε τῶν φεγγαριῶν ἡπεῖρα» σιγοψιθυρίζει η Κική Δημουλά στο αφτί της εικαστικού Δήμητρας Βούζου που σήμερα Σάββατο 21 -12-2013 το πρωί , στη λαϊκή αγορά μας σύστησε την «κυρά Φωτιά», το παμπάλαιο κατευόδιο της άλλης Φλώρινας, της φλογισμένης και  πανάρχαιας. Η «κυρά Φωτιά» (μια υπερμεγέθης πάνινη κούκλα) μοίρασε μπισκότα πιπεριάς που κρύβουν τη θαλπωρή της γλύκας του καψίματος και της δημιουργικότητας
της Δήμητρας Βούζου, νέας καλλιτέχνιδας από τη Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης μας. Η Δήμητρα αγαπάει τη μυσταγωγία, το παραμύθι, το παιχνίδι και τα γλυκά μπισκότα που θα μοιράσει στους παρευρισκόμενους.




φωτορεποτάζ florinea

Διάφορα εδέσματα με βάση τα τοπικά προϊόντα της Φλώρινας, αλλά και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, προσέφεραν τα μέλη του τμήματος μαγειρικής τέχνης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας, στην εκδήλωση που άνοιξε την αυλαία του «Ξύλινου Χωριού» στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.




Για πρώτη φορά το Eργαστήριο Χαρακτικής και Έντυπης Τέχνης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, εκθέτει τα έργα των φοιτητών του στα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας (κανόνια).
Τα έργα πωλούνται σε τιμές προσφοράς, με σκοπό την ενίσχυση του Εργαστηρίου. Ανάμεσα τους θα βρείτε Χριστουγεννιάτικες κάρτες, αυθεντικά χαρακτικά έργα, και προσωπική δουλειά των φοιτητών, όλα φτιαγμένα με μεράκι!
Σας καλούν στο σπιτάκι τους!
Θα τους βρείτε κάτω από τα λευκά – κόκκινα σημαιάκια με το σήμα της σχολής τους!




Οι φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος : ‘’Βιωσιμότητα της Φλώρινας’’ έχουν κινητοποιηθεί για να αναδείξουν τον τοπικό οίνο του Νομού Φλώρινας.    Σας προσκαλούν στο πάρκο με τα κανόνια στο ειδικό τραπεζάκι που θα στηθεί το Σάββατο το απόγευμα. Ελάτε όλοι να γευτείτε το τοπικό κρασί μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα!!!!!!
 

3 comments :

Ανώνυμος είπε...

MONO ESY KROYA LIPEIS APO TIN FLORINA....TA PANTZOYRIA STO SPITI SOU EINAI KLEISTA....

Ντόρη Κουτυράτσα είπε...

Με συγκινείς 7.14 που έχεις τσεκάρει την απουσία μου. Θα είμαι όμως στην ώρα μου. Καλές γιορτές εάν δεν βρεθούμε να τα πούμε από κοντά

Ανώνυμος είπε...

Ntoris ο κοριός ξενύχτης το "Τραβελι " πάλι άρχισε με τα αδέσποτα ξενυχτάκια του να ξύνοντε στην ...γκλίτσα του V.A. έρε κυρα φωτιά που τους περιμένει....

Δημοσίευση σχολίου