12:52 π.μ.

H AΓΑΠΗ ΔΙΝΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ!!!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Λένε πως τις ευγενικές  ιδέες  τις επιβεβαιώνει ο χρόνος..                                                                     Μία σπίθα αγάπης και αλληλεγγύης χρειάστηκε πριν τρία χρόνια  από  της Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κώνσταντίνο Χαρ. Ρόζα και τα μέλη , για να ανάψει η φλόγα και να ζεστάνει τις καρδιές μας στη Φλώρινα!

Μέσα σε τρία χρόνια, την ίδια εποχή, χειρονομίες αγάπης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, από το περίσεμα ή το πλεόνασμα του καθενός, αποτελούν ένα μεγάλο κοινωνικό έργο που χτίζεται με ευαισθησία μέσα από  τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και τη πρωτοβουλία συλλόγων.

Στο κάλεσμα, δηλώνουν παρόντες όλοι και σπεύδουν να αφήσουν μία, δύο ή και περισσότερες σακκούλες με ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια, στο κατάστημα δίπλα στα Κανόνια, που έχει διαμορφωθεί σε χώρο συγκέντρωσης αγαθών!

Οι σύλλογοι κινητοποιούνται  και η πρωτοβουλία αυτή γεννάει  ιδέες και συγκινήσεις πρωτόγνωρες!

 Μια τέτοια ιδέα είχε και η Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας, που αντί για εισιτήριο, ζητά μία σακούλα αγάπης με ένα πάκο μακαρόνια, ρύζι ή ζάχαρη, ένα ζευγάρι παππούτσια σε καλή κατάσταση, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία ή είδη πρώτης ανάγκης, για να προσθέσει έναν κρίκο ακόμα στην αλυσίδα της αγάπης!

Στη προγραμματισμένη προβολή της ταινίας ΑΘΙΚΤΟΙ, εχθές Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 στις 8.30 το βράδυ, το κοινό ανταποκρίθηκε πρόθυμα και με μεγάλη διάθεση  στο συμβολικά εναλλακτικό εισιτήριο!                      
Το Σάββατο 7-12- 2013 , η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τη προβολή της ταινίας ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΑΡΑΦΑ στις 17.30 στημ αίθουσα του Πολιστικού Κέντρου, και είναι βέβαιο πως "το ταμείο της αγάπης", θα σπάσει!!!

Η αγάπη τελικά, δίνει έμπνευση για να ζούμε καλύτερα και ποιοτικά! Και το μυστικό, ναι, είναι κρυμμένο  σε ένα πάκο μακαρόνια, όταν μπορείς να το προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου, αυθόρμητα και απλά!

 Ντόρη Κουτουράτσα
Φλώρινα , 4-12-2013  


 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου