Ανθρωποθυσία στο βωμό του καθήκοντος, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τον άτυχο θάνατο του συμπολίτη μας - αστυνομικού Ηλία Κωστένη, εν ώρα υπηρεσίας σε ένα κυνηγητό με αλβανούς κακοποιούς.

Η στιγμή, είναι πάντα κακιά στιγμή σε τέτοιες περιπτώσεις. Όταν όμως γνωρίζεις πως οι όροι είναι άνισοι στις αναμετρήσεις με τους κακοποιούς, τότε, δεν φταίει η κακιά στιγμή, αλλά ο κακός μας ο καιρός!

Σε μία περιοχή όπως είναι η Φλώρινα, με αφύλακτα σύνορα, χωρίς στρατό και και μία αστυνομία εντελώς απαξιωμένη και χωρίς εξοπλισμό, καλούνται καθημερινά κάτοικοι και αστυνομικοί, να προστατευθούν από την απειλή λαθρεμπόρων που δρούν με περίσσιο θράσος .

Καθημερινή διακίνηση ναρκωτικών όπως φαίνεται απο τα αστυνομικά δελτία, τώρα διακίνηση όπλων και αύριο ποιός ξέρει τί, τελικά οδηγούν τη Φλώρινα στο να γίνει το σταυροδρόμι λαθρεμπορίας.                                                                                                                                               
Και καλούνται οι αστυνομικοί, χωρίς οχήματα και ίσως χωρίς βενζίνη, με αλεξίσφαιρα που τους χάρισε ένας εφοπλιστής. χωρίς εξοπλισμό, να αντιμετωπίσουν αυτή τη κατάσταση με ... τη ζωή τους!!!

Σήμερα- σύμφωνα με τα δελτία των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών εχθές- ακούσαμε πως  θα έρθει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με ελικόπτερο στη Πρέσπα και μετά θα παραστεί στη κηδεία του αστυνομικού. Τι λόγια θα βρεί  άραγε για να δικαιολογήσει τη κατάσταση;
Τι να κάνει η οικογένεια του αστυνομικού τη  σύνταξη που θα βγεί γρήγορα; Φθάνει να σκουπίσει κανείς τα δάκρυα ένός δωδεκάχρονου παιδιού και ένα φιλικό χτύπημα στη πλάτη;
Πως θα διασκεδάσετε τον φόβο και την οργή αυτής της κοινωνίας κύριε Δένδια που ζεί με την απειλή του θανάτου; ΄

Δεν φτάνουν τα λόγια, ούτε οι παρηγοριές. Σήμερα χάθηκε ένας άνθρωπος και αύριο δεν ξέρουμε πόσοι. Η Φλώρινα είναι αφύλακτη και το θάρρος των αστυνομικών δεν είναι η λύση. Αν μας πόνεσε ο θάνατος του συμπολίτη μας και μας πονάει και η δική μας η ζωή, τώρα, εδώ και τώρα, απαιτούμε λύσεις από το κράτος.  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κύριε Δένδια .

Ντόρη Κουτουράτσα



 

6 comments :

Ανώνυμος είπε...

Να μην δεχθούν οι συγγενεις την παρουσία του. Τους αφήνουν ακάλυπτους, με λίγα μέσα ,με ελάχιστο εξοπλισμό και έρχονται για τι??? Να μας πουνε ότι θα τον θυμούνται για πάντα??? Μόλις περάσουν την διασταύρωση τα ξεχνούν όλα.
Ο χρόνος έρχεται!!! Θα φάτε καλά σύντομα!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε λέγαν η δημοκρατία των αρίστων τώρα λέμε η δημοκρατία των ΑΧΡΗΣΤΩΝ, Κρίμα το παλληκάρι πλήρωσε τα λάθη και τις παραλήψεις άνωθεν.ΔΕΝΔΙΑ τώρα δεν σε χρειάζεται κανείς αντίο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ντόρη. Συμφωνώ με όλα όσα λες. Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

συγγνωμη, δεν χαθηκε ενας ανθρωπος. χαθηκαν τρεις.

Ανώνυμος είπε...

εστο λιγη βενζηνι ζηταμε για να κινηθη το αλεξισφαιρο καραβι και να προσεχεται τα συναρα αυτο ζηταμε κυριε ΔΕΝΔΙΑ. ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΞΟΠΛΗΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΙΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡ,ΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10-12-13 -2.55 μμ. Λες: "Δεν χάθηκε ένας άνθρωπος, χάθηκαν τρεις." Σωστά!!! Η διαφορά είναι ότι οι δύο από τους τρεις ήταν δολοφόνοι, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και σκοτώθηκαν από αμυνομένους αστυνομικούς. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;;;;;

Δημοσίευση σχολίου