10:19 π.μ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Κ.Φ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 
 
 
 
ΦΛΩΡΙΝΑ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 16

Προς  Υπουργό  ΠΕΚΑ  κ. Μανιάτη Ιωάννη
ΑΘΗΝΑ

                                                                                                                                                               κ   
Κύριε Υπουργέ
Δυστυχώς ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που αφορά την αναδιάρθρωση και αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ έχει συμπεριλάβει την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ ΑΕ, τη συρρίκνωση της επιχείρησης και τη χαριστική παραχώρηση των μονάδων της Φλώρινας σε ιδιώτες επενδυτές.  Η απόφαση αυτή που αφορά πρώτα από όλους τους κατοίκους της ακριτικής περιφερειακής ενότητας Φλώρινας είναι αρνητική και διαταράσσει τη συνοχή της κοινωνίας αλλά και το άτυπο συμβόλαιο που είχε υπογράψει η ΔΕΗ ΑΕ με την τοπική κοινωνία.
Επανειλημμένα σας έχουμε αποστείλει αποφάσεις από τους φορείς της Φλώρινας αλλά και συνολικά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την πλήρη διαφωνία στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ και στο σχέδιο δημιουργίας της μικρής ΔΕΗ.
Οι επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής από την πώληση των μονάδων θα είναι ολέθριες. Ήδη η ανεργία ξεπερνά το 35%. Η τοπική οικονομία ψυχορραγεί από την οικονομική κρίση και τις μειώσεις των μισθών τόσο στον ιδιωτικό τομέα αλλά στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τα οφέλη  που ενδεχομένως πιστεύετε ότι θα έχει η εθνική οικονομία από την πώληση των μονάδων θα είναι η ταφόπλακα για την τοπική οικονομία από το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Η απόφαση σας είναι κατάφορα άδικη γιατί με όποιο κριτήριο και αν την εξετάσει κανείς δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην οικονομία του κράτους αλλά επιβραβεύει τους ιδιώτες και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία η οποία θα έπρεπε να προστατεύεται με κάθε τρόπο για το συμφέρον του έλληνα καταναλωτή, ο οποίος το δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να το προμηθεύεται σε όσο δυνατόν χαμηλότερη τιμή.

 Κύριε Υπουργέ,                                                                                                                                         δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται με τις επιλογές σας ότι η κυβέρνηση σας, υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του μνημονίου και των τροϊκανών.  Ήδη η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας από ιδιώτες επενδυτές (ΑΠΕ, φυσικό αέριο) ξεπερνάει το 35% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο σύνολο της χώρας.
Η στοχοποίηση της Φλώρινας έγινε, διότι ενδεχομένως πιστεύεται ότι οι ακρίτες κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να αντισταθούν στις  ειλημμένες αποφάσεις που έχετε πάρει. Σας πληροφορούμε όμως ότι θα διαψευθείτε από τις αντιδράσεις και την οργή των κατοίκων για την κατάφορη αδικία που συντελείτε στο τόπο μας.
Σας ζητούμε να αποσύρετε από τη συζήτηση στη βουλή το συγκεκριμένου νομοσχέδιο και να προωθήσετε αναπτυξιακές πολιτικές με κατασκευή νέων μονάδων στην περιοχή μας, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη στην περιοχή.

 

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.

 

                            Ο                                                         Ο

                                              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

                                                ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
  2. Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου
  3. Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρο Ζερβό
  4. Περιφερειάρχη Δ.Μ. κ. Γεώργιο Δακή
  5. Βουλευτές Νομού Φλώρινας
  6. Δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου

 

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

εδώ και μήνες το .... ε.κ. ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΟΡΘΙΟ.Περισσότερο δραστήριος ήταν ο ...... Παντελής Σολάκης !!!!! Μάλιστα ήταν και κλειστό λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης( εδώ το δούλεμα του ε.κ. ξεπέρασε κάθε όριο απραγίας του) . Τώρα που ανακοινώθηκε ότι η Φλώρινα έγινε "ειδική οικονομική ζώη μεγαλοκατασκευατών και μεγαλοεργολάβων" - όπως κάποιοι άλλοι επίσης ηλήθιοι και βλάκες ευαγγελίζονταν σε ημερίδες του Ε.Β.Ε. - έτσι κατόπιν ...ΚΗΔΕΙΑΣ ξύπνησαν μέχρι και ο ..Λιάνης από την νεκρώσιμη χειμερίαν νάρκη.Οι πιο "έξυπνοι" συνδικαλιστές του ε.κ. σαν τους αρουραίους κρυφθήκαν στα φουστάνια του Καμμένου άλλοι στο κοντό παντελονάκι του Τσίπρα , του Καρυπίδης και άλλοι στα φουστάνια της Ραχήλ του Καμμένου και οι πιο μεγάλοι και έγκαιρα ενημερωμένοι αρουραίοι γίναν δημοτικοί και αντιδήμαρχοι η επιτροπές στο δημοτικα συμβούλια του κάθε Βοσκού Ποιμενάρχη ..Το Εργατικό Κέντρο σε λίγο καιρό , λυπούμαι που θα το αποκαλύψω, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ...γιατί απλούστατα δεν θα έχει ούτε μέλη , ούτε σωματεία δεητζήδων ή άλλων να τους κοιμίζουν η αφυπνίζουν κατόπιν καταστροφής όπως πολύ "εξυπνα" έπραξαν τότε με την συγκέντρωση για το πετρελαιο θέρμανσης ..μήνα Μάρτιο κατόπιν φοβερού χειμώνα και τρομερής κατανάλωσης πετρελαίου....Το ε.κ. άς γίνει κέντρο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης , καφετέρια, πανσιόν συνταξιούχων ή σε λίγο και άνεργων συνταξιούχων ( ο Ρωμανιάς άς έιναι καλά για το δεύτερο -έβαλε το χεράκι του) ή ότι άλλο ...Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ..΄τώρα τρεξτε φωνάξτε ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ .....είναι πλέον πολύ αργά και λυπούμαι κ. Μπίρο για την κατάληξη σας....ΚΟΙΜΙΖΑΤΕ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τώρα ζητάτε και τα ρέστα...ΟΧΙ το Ε.Κ. του κομματικού συνδικαλισμού έλαβε τέλος με μοιραίες συνέπειες για εργαζόμενους και ολάκερη την τοπική κοινωνία...

Δημοσίευση σχολίου