φωτο: αναδημοσίευση από kozan,gr

 
Η τοπική κοινωνία, δείχνει να απέχει κατά τρόπο κραυγαλέο, από τις εκδηλώσεις που οργανώνουν οι φορείς κατά του νομοσχεδίου που πρόκειται να ψηφιστεί υπέρ της Μικρής ΔΕΗ!                           

Εχθές λοιπόν, 14-3-2014,  στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που διεξήχθη στη Φλώρινα με μοναδικό θέμα τη λήψη αποφάσεων κατά του νομοσχεδίου που πρόκειται να ψηφιστεί, οι αιρετοί της  Περιφέρειας  Δυτ. Μακεδονίας, δήμαρχοι και βουλευτές, συνδικαλιστές της ΔΕΗ,   μόνοι τους τα λέγανε, μόνοι τους τ ακούγανε.

Τι λέγανε; Τίποτα επί της ουσίας. Κινούνται όλοι με την όπισθεν ατενίζοντας το παρελθόν και κάνουν τον απολογισμό τους!

Κάναμε πράγματα και   θάματα , αλλά ΤΙΠΟΤΑ δεν ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ,  δηλώνουν!
                                                                                                                                                     
Δεν ξέρω αν αυτό λέγετε θράσος ή δικαιολογία εν αμαρτίαις!                                    
 Διερωτώμαι.                                                                                                                                       Ποιο το νόημα να μας αραδιάζουν ένα σωρό δράσεις γύρω από το θέμα της ενέργειας και της ΔΕΗ στη περιοχή μας και να καταλήγουν στο ότι δεν κατάφεραν τίποτα;                                                    Δεν έχουν επίγνωση του λόγου τους; Είναι τόσο ανεύθυνοι; Είναι τόσο θρασείς;

Κουβέντα βέβαια για τη ταμπακιέρα. Δε λέει κανείς ευθέως, ποιός φταίει, γιατί φταίει  και τι θα κάνουν για να αποδώσουν ευθύνες και να βρουν ριζοσπαστικές λύσεις στο θέμα της ΔΕΗ.
 
Η εξαίρεση στον κανόνα ήταν η τοποθέτηση του κ. Αλτίνη,  ο οποίος ετόλμησε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και θα το δούμε αναλυτικά σε επόμενο δημοσίευμα.                                        Οι αλήθειες όμως του κ. Αλτίνη είναι για τους τολμηρούς και δεν ευδοκιμούν στη στείρα γή της πολιτικής του τόπου μας.

Ο κ. Δακής, εκφράστηκε μέσα από την αδυναμία του να είναι σαφής. Πλατίασε όπως το συνηθίζει και μας εξέπληξε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Θέλει και το κάνει ή εκτός της αδυναμίας να εκφραστεί έχει και αδυναμία αντίληψης;  
                                                
 Ξεκίνησε με το ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ.                                                                                                Τελικά κ. Δακή, ποιος πουλάει τον εθνικό πλούτο και τη ΔΕΗ; Εμείς, εσείς ως Περιφερειάρχης ή η κυβέρνηση;
Το βάρος για όλα το έριξε στη ΔΕΗ ΑΕ, και μάλιστα τη σχέση της ΔΕΗ με τη περιοχή μας, τη χαρακτήρισε ως εχθρική ενέργεια. Μας έμπλεξε και μπλέχτηκε σε ιστορίες  με δικαστήρια κατά της ΔΕΗ για να δικαιολογήσει το ενδιαφέρον και το έργο της θητείας του, αλλά προτάσεις δεν ακούσαμε. Παρά μόνο΄, "θέλουμε δημόσια ΔΕΗ, θα αγωνιστούμε"  και τίποτα άλλο!

Ο κ. Ηλιάδης, Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, αφού εξάντλησε το 1/3 του χρόνου του - μίλησε μόλις 1' και 30''- σε φιλοφρονήσεις και καλωσορίσματα, έκλεισε με τον δεν  θα ξονοτοπετηθώ - λες και τοποθετήθηκε ποτέ - και έκλεισε με το μεγαλειώδες μήνυμα!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ!! Είναι αυτό που λένε, μάνι - μάνι και παστρικά.

Ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης, άρχισε με κινήσεις εντυπωσιασμού. Όπως είμαστε τώρα, όλοι μαζί, είπε,  να πάμε στον ΑΗΣ Μελίτης, να μας δούνε και τα κανάλια που παίζουν το ΟΧΙ του Κωνσταντινίδη!! "Χάιδεψε" τους συνδικαλιστές, έκανε τη παρατήρησή του για την άδεια αίθουσα από τη τοπική κοινωνία, αλλά το  ξεπέρασε γρήγορα. Έκανε κι αυτό ένα φλας - μπακ  σε αυτά που ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ και φυσικά δεν παρέλειψε να ευλογήσει τα γένια του! "Ήμουν ο πρώτος που μίλησε για δωρεάν ρεύμα στη Φλώρινα", και με κοροϊδεύατε, είπε! Αν ήσουν μάγκας Γιαννάκη μου, να απαιτούσες από τη κυβέρνησή να σου το έκανε! Πώς ξέρεις για άλλα και για άλλα να απαιτείς; Τέλος, έθιξε το θέμα για 1800 δίμηνα απασχόλησης ! Όχι που θα το ξεχνούσε! Ξέρει ο Γιάννης Αντωνιάδης τι εστί δίμηνο απασχόλησης και τι ελπίδα γεννάει στους ανέργους! Μήπως κάνω λάθος Γιάννη μου;

Μάκης Ιωσηφίδης! Όταν τον ακούω και όταν τον βλέπω, σκέπτομαι πως η ενασχόλησή του με τη πολιτική, του έχει καλύψει πολλά υπαρξιακά κενά! Πως τα ρίχνει Θεέ μου όταν μιλάει για τη συνάντηση με τον Αλμούνια! Και Πρόεδρος ο Μάκης μας, των Ενεργειακών Δήμων! Και πρωτοστάτης σε αγώνες ο Μάκης και κόβει και φλέβες ο Μάκης άμα λάχει, αλλά αποτέλεσμα μηδέν . Το παραδέχεται και ο ίδιος! Μα ποιος είναι τέλος πάντων! Τέλος πάντων ο μέγας Μάκης, που τα ξέρει όλα, προτείνει κινητοποιήσεις με τους συνδικαλιστές μπροστά,  και το λαό μπροστά! Κατάλαβε μάλλον,  πως δεν πιάνουν οι λιποθυμίες.

Η κ. Ουζουνίδου, μάλλον ήταν κουρασμένη. Μετά βίας έλεγε,  ότι έλεγε. Διάγνωση στη διάγνωση. Μήπως είναι γιατρός; Και στο τέλος μας πάσαρε την αλάνθαστη συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ! περί δημόσιων ορυχείων και δημόσιας ΔΕΗ!

Ο Γιάννης Βοσκόπουλος με ανησυχεί. Ξεψυχισμένα μας τα είπε. Kατέθεσε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας,  τόνισε πως είναι και ο ίδιος υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Ζωήρεψε όταν στράφηκε  κατά των ιδιωτών - ξέρουμε εμείς από ιδιώτες, απολύσεις, αδυναμία πληρωμής εργαζομένων κλπ . Μάλλον κάποιον θυμήθηκε και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Παρώθησε τους συνδικαλιστές να βγουν μπροστά αναγνωρίζοντας τη δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος και συναινεί με τη συστράτευση. Παρατήρησε πως  η αίθουσα ήταν άδεια από πολίτες και αποδέχθηκε την απαξίωση των πολιτικών. Μαθαίνεις Γιάννη μου, μαθαίνεις.

Αυτό ήταν ένα δείγμα. Οι άνθρωποι προσεγγίζουν το θέμα εξ απαλών ονύχων. Ρίχνουν τις ευθύνες γενικά και αόριστα και ευθύνες δεν ζητούν από τη κυβέρνηση. Οι λόγοι προφανείς.                         Ποιος από αυτούς  θα έρθει σε απ ευθείας σύγκρουση με τη κυβέρνηση; Αφού όλοι τους είναι εντολοδόχοι της κυβέρνησης!

Οι κινητοποιήσεις που προτείνουν είναι στάχτη στα μάτια μας. Βγείτε εσείς μπροστά μας λένε, και μετά ελάτε να κλάψουμε παρέα. Το άλλοθι στην δική τους ανυπαρξία και στη δική τους αδυναμία, θέλουν να είμαστε εμείς. Εμείς που ποτέ δεν μας έλαβαν υπ όψη τους πρώτοι αυτοί, που θεωρούνται οι εκπρόσωπόί μας. Γιατί να μας λάβει υπ όψη το Αθηναικό κράτος;

Mε το μοντέλο κινητοποιήσεων που μας  προτείνουν ,  ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΕΜΕΙΣ, νομίζω πως έχουν στόχο τη δική μας εκτόνωση, για να μας φορτώσουν στη συνέχεια ένα βαρύτερο φορτίο. Τουλάχιστον θα έχουμε εκτονωθεί και με νέες δυνάμεις θα αντέξουμε τα χειρότερα. Η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που προτείνουν, να βγούμε εμείς μπροστά, εμμέσως δικαιώνει όλους αυτούς  τους ανίκανους αιρετούς που παραδέχονται πως δεν έκαναν τίποτα.  Ζητάνε  λοιπόν από εμάς  να δώσουμε λύση και άφεση αμαρτιών στις δικές τους παραλείψεις και να τις αγνοήσουμε.  

Έχουμε όμως αυτούς που μας αξίζουν. Γι αυτό, άντε βγείτε αύριο με τις ντουντούκες.               Φωνάξτε για ότι σας πουν να φωνάξετε. Κι ας είναι αργά.

Η δική μου πρόταση ως πολίτης, είναι όλοι οι αιρετοί, μηδενός εξαιρουμένου, να βγουν ΜΟΝΟΙ τους μπροστά,  και ΜΟΝΟΙ τους  να διεκδικήσουν για εμάς. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τα κάνανε, ΜΟΝΟΙ τους να τα φάνε!

Ντόρη Κουτουράτσα  

11 comments :

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ρε Ντόρη! Αυτοί όλοι είναι breakfast για σένα!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω, να δώσουν λεφτά από τους τοπικούς πόρους, όπως δίνουν στην εκκλησία για να χτιζει μοναστηρια μεγαρα και να αγορασουν Περιφερεια και Δήμοι της Δ. Μακεδονιας το 30% αντί να το αγοράσουν αλλοι..ν' ανηκει σε μας η Μικρή ΔΕΗ..και να αποφασίζουμε εμεις..

Ανώνυμος είπε...

Έχεις ιδέα πόσα θέλει για να την αγοράσεις ή μιλάς στον αέρα; Μάλλον το 2ο.. άσε που, απ' την στιγμή που έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο έχουν υπογραφεί και τα συμβόλαια.. Να παραίτηθούν όλοι! Καλά τα είπε ο Αλτίνης!!

Ανώνυμος είπε...

O Αλτίνης φίλε έχει @@@ και δεν έχει και κανέναν ανάγκη. Έτσι ήταν πάντα και γι αυτό δεν τον ήθελε το σύστημα των βολεμένων. Είναι ο μόνος καθαρός. Αυτές οι κότες που μπορούν να κάνουν αυτά που λεει ο Αλτίνης; Άσε που δε ξέρουν και τι τους γίνεται. Πάρε παράδειγμα από αυτά που λένε, Καλά να πάθουμε και θα παθαίνουμε. Ανθρωπάκια που έγιναν εξουσία και τώρα θέλουν εμείς να βγούμε μπροστά. Αμ δε...Αυτοί πρέπει να πιεστούν για να πιεστεί η κυβέρνηση, Γιατί δεν μας ξεσήκωναν όταν έπρεπε. Αλλά τότε τους βόλευε. Είχαν θητεία να υπηρετήσουν και ότι άλλο σημαίνει αυτό γι αυτους.

Ανώνυμος είπε...

Ο επενδυτής μήπως έχει τόσα; Με λογιστικό χρήμα θα αγοράσει. Έ ας χρεωθούμε και λίγο παραπάνω. Τι θα πάθουμε; Χρεωμένοι ως τον λαιμό είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Άντε και την αγορασαμε.. θα τη διαχειριστουμε όλοι προς όφελος όλων ή δεν θα ξερουμε τι μας γινεται παλι? Εκτός από μερικά λαμόγια.. Αυτό όλοι οι Δυτικομακεδόνες πρεπει να το ζητησουν και να αποφασιζουν για τη σωστή διαχειριση και να υπαρχει διαφανεια σε όλες τις κινησεις. Καλή σαν ιδεα, δε λέω, αλλά..πρέπει να είναι σωστά ατόμα στις σωστές θέσεις και ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΙΑ! ΦΤΑΝΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ κόψουν οι 300 κλέφτες της βουλής .Το βόλεμα και το κλέψιμο και θα εχει για όλα και όλους ,δεν θα χρειστεί να πουλήσουν τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΓΕΜΙΣΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

10.07, αυτή είναι η άποψή σου για το όλο θέμα; Σ ευχαριστούμε για την επίσκεψή σου, αλλά δεν θα πάρουμε. Δεκτές οι κριτικές όσων έχουν άποψη και την εκφράζουν.

Ανώνυμος είπε...

10:55 - Κ εγώ έχω @@@@@ αν και γυναίκα, αλλά θέλει πολλούς και πολλές με @@@ για να ξαποστείλουμε τους ηλίθιους..

CARLO M. CIPOLLA: ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ -Το καταστρεπτικό δυναμικό του ηλίθιου ατόμου ... Όπως όλα τα ανθρώπινα όντα, έτσι και οι ηλίθιοι άνθρωποι παρουσιάζουν τεράστιες διακυμάνσεις αναφορικά με τη δυνατότητα τους να επηρεάζουν τους συνανθρώπους τους. Ορισμένοι ηλίθιοι άνθρωποι υπό φυσιολογικές συνθήκες προκαλούν μόνο περιορισμένες ζημίες, ενώ άλλοι καταφανώς επιτυγχάνουν να προκαλούν ανείπωτες και εκτεταμένες καταστροφές όχι απλά σε ένα ή δυο άτομα αλλά σε ολόκληρες κοινότητες ή κοινωνίες. Το καταστρεπτικό δυναμικό του ηλίθιου ατόμου συναρτάται από δυο κυρίους παράγοντες. Πρώτα από όλα, εξαρτάται από το γενετικό παράγοντα. Μερικά άτομα κληρονομούν εξαιρετικές δόσεις του γονιδίου της ηλιθιότητας και ελέω κληρονομικότητας ανήκουν εκ γενετής στην αριστοκρατία της ομάδας τους. Ο δεύτερος παράγοντας που καθορίζει το δυναμικό ενός ηλίθιου ατόμου σχετίζεται με την ισχύ και τις ευθύνες της θέσης που καταλαμβάνει στην κοινωνία. Μεταξύ των γραφειοκρατών, των στρατηγών, των πολιτικών και των αρχηγών κρατών είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστούν εξαιρετικά παραδείγματα, ουσιαστικά, ηλίθιων ανθρώπων, των οποίων η καταστροφική δυνατότητα είχε (ή έχει) αυξηθεί τρομακτικά λόγω της θέσης εξουσίας που κατείχαν (ή κατέχουν). Δε θα πρέπει εδώ να παραβλέψουμε και τους θρησκευτικούς αξιωματούχους. Το ερώτημα, που συχνά εγείρουν οι λογικοί άνθρωποι, είναι πώς και γιατί τα ηλίθια άτομα καταφέρνουν να καταλάβουν υπεύθυνες θέσεις εξουσίας. Η τάξη και οι κάστες ήταν οι κοινωνικές ρυθμίσεις που σταθερά ευνοούσαν την προώθηση ηλίθιων ατόμων σε θέσεις εξουσίας, στις περισσότερες κοινωνίες πριν από τη βιομηχανική επανάσταση. Η θρησκεία ήταν ένας ακόμη παράγοντας που συνέτεινε στην επιδείνωση του φαινομένου. Στο σύγχρονο εκβιομηχανισμένο κόσμο, οι τάξεις και οι κάστες έχουν ξορκιστεί τόσο ως λέξεις αλλά και ως έννοιες, και η θρησκεία φθίνει. Αλλά αντί για τάξεις και κάστες έχουμε πολιτικά κόμματα και γραφειοκρατία, και αντί για θρησκεία έχουμε τη δημοκρατία. Σε ένα δημοκρατικό σύστημα, οι βουλευτικές εκλογές είναι ένα αποτελεσματικότατο εργαλείο για να διασφαλιστεί σταθερό το ποσοστό μεταξύ των ισχυρών. Πρέπει να μην ξεχνάμε πως ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος είναι ηλίθιοι άνθρωποι και οι εκλογές παρέχουν σε όλους τους μία θαυμάσια ευκαιρία για να βλάψουν όλους τους υπόλοιπους χωρίς να κερδίσουν το παραμικρό από τις ενέργειες τους. - CARLO M. CIPOLLA: ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

ΠρομΥθεύς Αδέσμευτος είπε...

Σωστά όλα αυτά Ανώνυμη 16-3-14 -2.06 μμ. Διάβασε και Λεμπέση "Η τεράστια σημασία των βλακών εν των συγχρόνω βίω" αλλά και Καστοριάδη " Η άνοδος της ασημαντότητας". Κατά τα άλλα ...... τους ηλιθίους/ασήμαντους (δηλ. τους βλάκες, τους ευάλωτους και τους ανήθικους) τους θέλει η εκάστοτε άρχουσα τάξη, διότι είναι ελεγχόμενοι και ακίνδυνοι. Ένας μη-ηλίθιος, είναι πάντα επικίνδυνος, διότι μπορεί να εκθρονίσει κάποιο μέλος της άρχουσας τάξης από την θέση εξουσίας του. Επίσης, δεν είναι εύκολα χειραγωγήσιμος, αντιδρά στο να κάνει βρώμικες δουλειές και μάλιστα άλλων. Γι' αυτό το σύστημα προωθεί ηλιθίους (κατά Λεμπέση) και ασήματους (κατά Καστοριάδη), διό.τι αυτοί βολεύουν

Δημοσίευση σχολίου