3:34 μ.μ.

H Γκαμπριέλα "βολεύτηκε" και ο Μπουτάρης θυμώνει...

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |







Εύλογα ερωτήματα γεννούν για τη διοίκηση Μπουτάρη δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αλλά και επίσημη ανάρτηση στη «Διαύγεια» για απευθείας ανάθεση έργου, στο πλαίσιο της «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», που αποπνέει «άρωμα» νεποτισμού, καθώς σχετίζεται με το στενό περιβάλλον του δημάρχου. Μια ανάθεση τυπικά νόμιμη αλλά ηθικά επιλήψιμη, που επιπλέον απαξιώνει υπηρεσίες του δήμου, καθώς τις θεωρεί ανεπαρκείς για τη διεκπεραίωση της παραπάνω διοργάνωσης.

Πρόκειται για το νέο βόλεμα της συντρόφου του Γιάννη Μπουτάρη, κ. Γκαμπριέλα Σάινερ.   Η κ. Σάινερ, από τον Ιούνιο του 2013 δηλώνει Συντονιστής του Γραφείου Δημάρχων του Ελληνογερμανικού Δικτύου, το οποίο στεγάζεται στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπό τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για δουλειά του Μπουτάρη, ο οποίος αφού έκανε τις επαφές με τον Φούχτελ, φρόντισε να τοποθετήσει στο γραφείο την σύντροφό του, ως συντονιστής της ελληνογερμανικής συνέλευσης.
Tο ελληνογερμανικό γραφείο δημάρχων έχει έδρα στην Κυδωνιών, από όπου ο Γιάννης Μπουτάρης που έκανε αγώνα να διώξει το ΣΑΕ. Έφυγαν οι Έλληνες ομογενείς, ήλθαν οι Γερμανοί... (Αλήθεια για αυτό υπάρχει έγκριση Δημοτικού Συμβουλίου;)

Στις 29 Μαΐου 2013, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο υφυπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ για τις σχέσεις με την Ελλάδα Χανς Γιόακιμ Φουχτελ εγκαινίασαν το γραφείο δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.  Όπως δηλώνεται στα επίσημα έγγραφα, ο κ.Μπουτάρης είναι ο επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από την ελληνική πλευρά.

Από τα έγγραφα της ελληνογερμανικής συνέλευσης προκύπτει, ότι από την έναρξη λειτουργίας του γραφείου ως υπεύθυνη για τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη έχει επιλεγεί- άγνωστο με ποιες διαδικασίες- η κυρία Gabriela Scheiner, η κατά δήλωση του κ.Μπουτάρη, σύντροφός του. Το καθεστώς λειτουργίας του γραφείου, οι άνθρωποι που απασχολούνται, το εργασιακό τους καθεστώς και η χρηματοδότηση του, δεν έχουν διευκρινιστεί ποτέ, ενώ η ύπαρξή του δεν είναι καν καταχωρημένη στα αρχεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από την έγγραφη απάντηση των υπηρεσιών του δήμου», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια τονίζεται πως έχουν βρεθεί να δουλεύουν δύο άτομα στο εν λόγω γραφείο ανασφάλιστα, αν και οι ίδιοι δηλώνουν πως είναι εθελοντές, σύμφωνα με επιστολή του κ. Χρήστου Μάτη.  
 
Παράλληλα η Γκαμπριέλα Σάινερ δουλεύει για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, η οποία κατά σύμπτωση στεγάζεται εκεί που στεγάζεται και το γραφείο δημάρχων.
 
Επίσης βρίσκεται  να συμμετέχει στην αμαρτωλή Womex, η οποία χρηματοδοτήθηκε με 235.000€ από το Δήμο Θεσσαλονίκης (όμως ερευνάται το θέμα από την αρμόδια υπηρεσία  του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου το παρέπεμψε η αποκεντρωμένη διοίκηση).
 
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Χρήστος Μάτης επανέφερε το θέμα και προκάλεσε την οργή του κ. Μπουτάρη,
"Οι υπαινιγμοί για το ρόλο της Γκαμπριέλα Σάινερ φτάνουν. Είναι υπάλληλος της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Αφιλοκερδώς συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, εξυπηρετεί τη γραμματειακή υποστήριξη" τόνισε ο κ. Μπουτάρης και απευθυνόμενος προς το κ. Μάτη πρόσθεσε: "Είναι καταξιωμένη πολύ πιο πολύ από  εσάς".

Ο κ. Μπουτάρης προειδοποίησε ότι "έχει και άλλους τρόπους να απαντήσει" και πρόσθεσε: "Το ειρωνικό σας χαμόγελο να το βάλετε εκεί που ξέρετε. Η κακοήθειά σας είναι απερίγραπτη".
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από όλους να μην ξανασχοληθούν με τη σύντροφο του, ωστόσο, τη στιγμή εκείνη τον διέκοψε μια πολίτης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, λέγοντάς του: "Μας έχετε πρήξει με τη σύντροφό σας. Κάθε εβδομάδα γι΄ αυτό μιλάτε".  "Ντροπή σας" απάντησαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικούς συμβουλίου, με τον κ. Μπουτάρη να ζητάει την αποβολή του πολίτη από την αίθουσα, καθώς, όπως είπε, τον προσέβαλε.
Καλές οι μαγκιές κ. Μπουτάρη, αλλά με μαγκιές και υπεκφυγές δουλειά δεν γίνεται. Και μάλιστα προεκλογικά.
 
Πηγές taxalia, voria.gr  

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι δήμαρχοι μοιάζουνε μεταξύ τους ή οι ερωτευμένοι;

Ανώνυμος είπε...

Τi θες να πείς τί θες να πείς;
Προσφέρουσιν τιναν γκοφρέτταν;

Ανώνυμος είπε...

Κορόϊδα Έλληνες ψηφοφόροι !!!!!! Ένας Μπουτάρης με πλάτες έναν Μέρτζο σας κάνουν ό,τι θέλουν και με τα δικά σας λεφτά. Μπουτάρης και Μέρτζος είναι μία "παρέα".

Ανώνυμος είπε...

Γκαμπριέλα Σάϊνερ: Η Ζέτα του Μπουτάρη ......................

Δημοσίευση σχολίου