Ο Σάββας Σαπαλίδης ξεκίνησε ως αγωνιστής της καθημερινότητας. Ένας άνθρωπος απλός και αυθεντικός, που κατάφερε στη πορεία,  να  μοιραστεί με τη κοινωνία της Φλώρινας  τις αγωνίες  για τα προβλήματα του τόπου, και σήμερα να τα προωθεί και να αναζητά λύσεις σε κεντρικό επίπεδο. Μέσα από μία πηγαία διάθεση για κοινωνική προσφορά, συνδικαλιζόμενος ,υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του επαγγελματικού του χώρου με επιτυχία και ως μέλος και Πρόεδρος του ΕΒΕ τη τελευταία 4 ετία, διαχειρίζεται με επιτυχία την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του Ν. Φλώρινας. Απολαμβάνει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του κόσμου  για την ευθύτητα  και την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει. «Χωρίς πλάτες», αναγνωρίστηκε η αξία του και εκτός Φλώρινας , σε αναβαθμισμένους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς χώρους.                                                         Η επιλογή του ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον συνδυασμό του Ν. Μουμουλίδη ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ  ΕΠΟΧΗ, επιβεβαιώνει τη δυναμική της προσωπικότητας του Σάββα Σαπαλίδη και την αναγνώριση των αγώνων του για τον τόπο και για τη κοινωνία.
 
 
Αποτελούμε  το πιο επαρκές μετερίζι  για να αλλάξει ο τόπος, για να αλλάξουν νοοτροπίες αλλάζοντας  και παγιωμένες συμπεριφορές δεκαετιών.
 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Όλοι μιλάνε για ανεξάρτητες εκλογές. Στη περίπτωση του συνδυασμού σας ΑλλάΖουμε εποχή, και του αντίπαλου συνδυασμού ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ερίζετε για το ποιος θα ενδυθεί τον κομματικό μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί;
 Εμείς στον συνδυασμό μας ΑλλαΖουμε Εποχή είμασταν ξεκάθαροι από την αρχή. Η στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προυπόθεση. Και την είχαμε. Η έλευση του Αλέξη Τσίπρα στη Κοζάνη το επιβεβαίωσε. Προυπόθεση ήταν επίσης και η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου με υποψηφίους από τη κοινωνία και όχι αποκλειστικά από τις κομματικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το καταφέραμε και αυτό. Ο συνδυασμός μας έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Αποτελεί ένα αρραγές μέτωπο για να διεκδικήσουμε με ασφάλεια για τη κοινωνία με τη κοινωνία. Αυτό εκτιμάται καθημερινά ολοένα από τη κοινωνία και ενδεχομένως να αποτελούμε ένα αξιοζήλευτο σχήμα που πολλοί θα θέλανε να μας μοιάσουν.
Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την επαφή σας με το εκλογικό σώμα;                                                                                                                                                                   Η κοινωνία έχει αρχίζει να ωριμάζει και είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.  Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι σήμερα παρατηρώ πως το ρεύμα στήριξης  προς τον συνδυασμό μας και τη παράταξη που μας στηρίζει γίνετε ολοένα και πιο δυνατό.
Τι σας διαφοροποιεί από τους άλλους συνδυασμούς για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας;                                                                                                                                                           Δεν έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς με κανέναν, δεν έχουμε «βαρίδια» στον συνδυασμό μας. Συνομιλούμε με τη κοινωνία και δεν μας ενδιαφέρουν οι πελατειακές σχέσεις. Έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν είναι απλά βιώσιμο αλλά δημιουργεί νέες προοπτικές στη Δυτ. Μακεδονία. Κινούμεθα στη κυριολεξία σε μία άλλη εποχή για να ζήσει ο κόσμος της Δυτ. Μακεδονίας.
Ποια είναι τα δυνατά σημεία του προγράμματός σας;                                                                    Υπερασπιζόμαστε τον αδύνατο πολίτη και το δικαίωμά του στην υγεία και στην εργασία. Δημιουργούμε δυνατότητες απασχόλησης με την ανάπτυξη του πρωτογενή και του δευτερογενή τομέα. Πιστεύουμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Στηρίζουμε τις προτάσεις των νέων και διαμορφώνουμε προτάσεις με τη συμμετοχή της κοινωνίας. Προωθούμε τον πολιτισμό της περιοχής προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης.
Ποιες είναι οι θέσεις σας για τη ΔΕΗ;                                                                                                                Η μόνη παράταξη που εγγυάται τη μη πώληση της ΔΕΗ είναι Ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και τη πλήρη αποκατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος. Η νέα εποχή την οποία διεκδικούμε, θα είναι και νέα εποχή για τη ΔΕΗ και τη συνύπαρξη με τη κοινωνία της Δυτ. Μακεδονίας.
Πείτε μας δυό λόγια για τη Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.                                                                   Ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και δημιουργία υγιών μονάδων για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας. Στηρίζουμε τους   αγρότες και κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας,  που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων. Όπλο της πολιτικής μας είναι ο πολιτισμός και η τουριστική ανάπτυξη.
Ποιο είναι ο μήνυμά σας γι αυτές τις εκλογές;                                                                                    

Αποτελούμε  το πιο επαρκές μετερίζι  για να αλλάξει ο τόπος, για να αλλάξουν νοοτροπίες αλλάζοντας  και παγιωμένες συμπεριφορές δεκαετιών. ΑλλάΖουμε εποχή, πάει τελείωσε. Οι υποψήφιοί μας για τη ΠΕ Φλώρινας, είναι όλοι τους αγωνιστές της καθημερινότητας. Είναι ένα ανάχωμα για τη προστασία των αδυνάμων τάξεων της τοπικής μας κοινωνίας και αξίζουν τη στήριξή μας.
Ντόρη Κουτουράτσα


 Υ.Γ. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μόνο με την άδεια του υποψηφίου και της εκδότριας Ντόρης Κουτουράτσα.
Η εφημερίδα μας δεν δέχεται σχόλια στις συνεντεύξεις των υποψηφίων για να μάθετε να ακούτε και να διαβάζετε.

1 comments :

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για συνέντευξη στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, μπορούν να επικοινωνούν με τη κ. Ντόρη Κουτουράτσα στο τηλ 6932 870 562. Η ενημέρωση γίνεται, επειδή εσείς μας το ζητήσατε .

Δημοσίευση σχολίου