10:29 π.μ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |






Για να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα τι ακριβώς την ενόχλησε, ποιο ήταν το δίκαιο και ποιο ήταν το άδικο..                                                                        
Η ώρα που δέχθηκα το τηλεφώνημα ήταν 3.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 6-8-2014 και η φωνή στη γραμμή ακούγονταν σαν..ραπτομηχανή!

Μας κατηγόρησε για κατευθυνόμενη δημοσιογραφία με αφορμή το δημοσίευμα για τις προσλήψεις στο δήμο Φλώρινας, κολλητών και συναγωνιστών στον προεκλογικό αγώνα του Γιάννη Βοσκόπουλου, συμπεριλαμβανομένης και της ιδίας στη λίστα του Βοσκόπουλου!. Δικαιολόγησε τα της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας για την παράλειψη δημοσίευσης  - πάντα κατά την άποψή της -  της πρόσληψης στον δήμο Φλώρινας,  της κόρης του κ. Δήμου Χαρίτου,  υπαλλήλου του δήμου Φλώρινας και δ/ ντού σε κάποιο τμήμα του δήμου , που μου διαφεύγει.

Προσπάθησα στην αρχή - όσο πιό ευγενικά μπορούσα επειδή ήταν εξαιρετικά προκλητική- να της δώσω να καταλάβει πως η εφημερίδα μας είναι μία εφημερίδα κοινωνικού διαλόγου και πως της δίνουμε τη δυνατότητα - όπως και σε όλους- για έναν διάλογο μέσω της εφημερίδας με στοιχεία και αποδείξεις. Η ειρωνεία περίσσευε από μέρους της και συνέχισε να λέει, να λέει, να λέει...                Και να ξαναλέει τι αξιόλογο βιογραφικό έχει. Αλλά από τα τόσα λέγε- λέγε δεν συγκράτησα πόσα πτυχία ή τη επαγγελματική εμπειρία έχει!

Κάποια στιγμή της είπα πως χάνει το δίκιο της με τον τρόπο της, αλλά μάλλον δεν την ενδιέφερε. Το χειρότερο βέβαια ήταν πως η κυρία αυτή με το αξιόλογο βιογραφικό και τα πολλά ενδεχομένως πτυχία,  αποπειράθηκε να διεστραβλώσει και αυτά που της έλεγα σχετικά με τον ανώνυμο αναγνώστη που υπογράφει το δημοσίευμα! Και εκεί, επέλεξα να διακόψω τη συνομιλία, αφού με είχε βγάλει από τα όριά μου!

Δεν ξέρω τι καταλάβατε εσείς! Αυτό που κατάλαβα, είναι πως η εν λόγω κυρία, δεν χρειάζονταν να μπει στον κόπο της φλυαρίας! Μπορούσε  να μας πει αυτή την ωραία ιστορία με "τη κατσίκα του γείτονα" για να κατανοήσουμε καλύτερα!                                                                                         Αφού αισθάνθηκε πως το δημοσίευμά μας την "εκθέτει" δημόσια για τη πρόσληψή της , σκέφτηκε να" εκθέσει" και αυτή με τη σειρά της την θυγατέρα Χαρίτου ή τον κ. Χαρίτο για ευνοική μεταχείριση και την εφημερίδα μας για κατευθυνόμενη δημοσιογραφία!

Είμαι βεβαία πως οι αναγνώστες της εφημερίδας μας, ειδικότερα  οι μη κατέχοντες πλούσια βιογραφικά και πτυχία, θα καταλάβουν που στοχεύει το δημοσίευμά μας. Για τους άλλους, θα φροντίσουμε προσεχώς με ένα δημοσίευμα περί κοινωνικής συμπεριφοράς και κοινωνικής παρακμής, να τους βοηθήσουμε στη καλύτερη κατανόηση και της εφημερίδας μας και των άρθρων που δημοσιεύουμε!

Ντόρη Κουτουράτσα
8-8-2014 

8 comments :

Ανώνυμος είπε...

Απο πότε χρειάζονται πτυχία για να προσληφθείς εποχιακός στα δίμηνα ως Εργάτης; Αφού η δουλειά που έχεις να κάνεις είναι κλάδεμα, ξεχορτάριασμα κλπ. Ας έχει στο νου της η κυρία και οι υπόλοιποι κολλητοί ότι οι θέσεις που τους προσέλαβαν για να εργάζονται δεν είναι μέσα στο Δημαρχείο αλλά στην ύπαιθρο με αλυσοπρίονα και τσάπες!
Όσο για την Δέσποινα Χαρίτου, ως σπουδάστρια ΤΕΙ, κάνει στον Δήμο πρακτική άσκηση με μηνιαία αποζημίωση περίπου 180 ευρώ. Τι σχέση έχει η Δέσποινα με αυτούς που τους πήρανε για εργάτες και το παίζουν διευθυντές;

Ανώνυμος είπε...

O τρόπος "εξυπηρέτησης της ανάγκης" των πολιτών από μέρους Βοσκόπουλου, θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα. Η αντίδραση της κοπέλας που περιγράφετε είναι ενδεικτική. Ένας άνθρωπος, μία γυναίκα έχει πέσει και αυτή στην ανάγκη του Βοσκόπουλου. Θυσίασε και τα πτυχία της για μιά θεσούλα , έστω δίμηνη. Άλλοι μπορεί να έχουν θυσιάσει και την αξιοπρέπειά τους προκειμένου ο ελεήμων Ιωάννης να τους αποκαταστήσει. Αυτός ο εξευτελισμός γεννάει αισθήματα μειονεκτικότητας στον άνθρωπο με αποτέλεσμα να διαφοροποιείται και η συμπεριφορά του και να ξεφεύγει από το μέτρο. Θα δούμε και πολλές άλλες "φλασιές " στο μέλλον Δυστυχώς η κακή πολιτική γεννάει μεγάλα κοινωνικά προβλήματα

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Eπιβεβαιωμένη πληροφορία . Η κ. Δέσποινα Χαρίτου - κόρη του κ. Δήμου Χαρίτου, δ/ντή των διοικητηικών υπηρεσιών του δήμου Φλώρινας , κάνει απλά τη πρακτική της στο δήμο Φλώρινας . .

Ανώνυμος είπε...

Η καταγγέλλουσα πτυχιούχος, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται τη επιλεκτική πρόσληψή της, αφού καταγγέλλει τη Δέσποινα Χαρίτου ατυχώς μεν αλλά τη καταγγέλλει για επιλεκτική πρόσληψη! Στην ουσία καταγγέλλει και τον ίδιο το Βοσκόπουλο για επιλεκτικές προσλήψεις! Βοσκόπουλε έχεις φάει μεγάλο καζίκι! έτσι είναι Γιαννάκη, από τους δικούς σου ανθρώπους θα τη βρείς! Ούτε αυτοί δεν σε εκτιμάνε! Τι θα κάνεις τώρα; Θα τους τιμωρήσεις; Που είναι το ΄έλεος σου Βοσκέ;

Ανώνυμος είπε...

BOΣΚΟΠΟΥΛΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΙΠΑΜΕ . ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ .ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΚΑΠΩΣ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΧΡΙΣΜΑ; ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ. ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ,ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΑΖΕΨΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΗΛΙΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η θρασύτατη πτυχιούχος που προσλήφθηκε ή για την πυρασφάλεια ή για την καθαριότητα ας μας πει σε ποιον από τους δύο τομείς εργάζεται. Ή μήπως τη βολέψανε σε κανένα γραφειάκι δηλαδή σε άλλη θέση από αυτην για την οποία προσλήφθηκε;
Το ίδιο ισχύει για όλους τους κολλητούς και βέβαια για τον μεγαλοδημοσιογράφο Ηλιάδη.
Επί της ουσίας το μοναδικό προσόν επιλογής στα δίμηνα είναι το κολλητιλίκι. Οι εκλεκτοί μέσα και άλλοι όλοι από έξω.

Ανώνυμος είπε...

να ανοιξει τα πεζοδρομια για τα τσουλακια κ τους κλεφτες μπαμπαδες τους που τον ψυφιζαν να τα βαλει εκει κ η καθεμια να εχει το ποστο της κ αε σιχτιρ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρετε φίλοι μου τι εστί αυτ'ή η περιβόητη πτυχιούχος την οποία γνωρίζω.
Δεν γνώριζα όμως ότι είναι κάτοχος πτυχίου πυρασφάλειας και δημοτικής καθαριότητας.
Συγχαρητήρια και εια ανώτερα!

Δημοσίευση σχολίου