1:11 π.μ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |









                     "Εύχομαι να αναστηθεί η Φλώρινα από την αγάπη των νέων παιδιών της" 
                                                                                                 Ηλίας Ευαγγέλου


O Ηλίας Ευαγγέλου είναι ένας νέος της Φλώρινας.                                                                                 Παρά το νεαρό της ηλικίας του – είναι 31 ετών- έχει ωριμάσει νωρίς.                                               Παιδί της υπαίθρου, κατάγεται, ζει και δραστηριοποιείται στη Μελίτη.  Παιδί πολύτεκνης και αγροτικής οικογένειας, γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει αγώνας για την επιβίωση και στη πόλη και στο χωριό.                                                                                                                                                   Από το 2007, έστησε τη δική του δουλειά, την εταιρία  ENTRUST SECURITY και κατάφερε να προσφέρει υπηρεσίες και εκτός Φλώρινας.

Ο Ηλίας Ευαγγέλου, είναι ένας ακόμα νέος που αισθάνεται να του κλέβουν το μέλλον, βλέπει τον τόπο του να φτωχαίνει καθημερινά, αλλά δεν θέλει να τον εγκαταλείψει.                             Αποφασίζει λοιπόν να δώσει έναν ακόμα «αγώνα  ζωής» και για τον εαυτό του και για τον τόπο του. Επιλέγει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για  να καταγγείλει  τη παθογένεια του συστήματος, τα ελλείμματα της κοινωνικής πρόνοιας, την ανεργία,  τα εγκλήματα σε βάρος της κοινωνίας και την αγάπη του για την πατρίδα και τον τόπο του.

Ζητάει τη στήριξη των συμπατριωτών του για να αναλάβει ρόλο διεκδίκησης και δημιουργίας.

Οι αυτοδημιούργητοι συμπολίτες μας όπως ο Ηλίας Ευαγγέλου, αποτελούν εγγύηση πως όπως τα καταφέρνουν καλά για τον εαυτό τους, είναι σε θέση να τα   καταφέρουν και για το κοινωνικό σύνολο.  
Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα, μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στη Ντόρη Κουτουράτσα.                     

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ    
Δουλειά έχεις και δουλειά βρίσκεις αν θέλεις και εκτός Φλώρινας. Τι τη θέλεις τη πολιτική;

Για τους νέους της γενιάς μου, η πολιτική δεν είναι βόλεμα. Οι περισσότεροι από εμάς, και ειδικά  όσοι μεγαλώσαμε και μάλιστα δύσκολα, καταφέραμε και ένα χαρτί να πάρουμε – όπως λένε- και κάτι να κάνουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Τη ζωή με δυο λόγια, τη πήραμε στα χέρια μας.                                 
Αυτό που καταφέραμε να κατακτήσουμε  ως ένα σημείο,   έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, χρειάζεται να το ξαναρχίσουμε από την αρχή και να δώσουμε και αγώνες  γι αυτό.                                 Δυστυχώς οι κακές πολιτικές και οι βολεμένοι δημιούργησαν τα σημερινά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.                                                                                                                                            

Ο αγώνας μου δεν είναι προσωπικός. Είναι αγώνας κοινός.                                                                     Εγώ απλά κάνω ένα βήμα παραπάνω, δεν θέλω να γκρινιάζω από τον καναπέ και παίρνω τα πράγματα στα χέρια μου, για τον εαυτό μου και για τον τόπο μου.

Πως παίρνεις  τα πράγματα στα χέρια σου; 

Με αντίδραση, δράση  και δημιουργία.                                                                                                  Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά ,στην ουσία είναι  δράση μέσα από αντίδραση στη κατεστημένη πολιτική που διέλυσε τη χώρα και άφησε τον τόπο μου να μαραζώσει.                             Η δράση βέβαια ορίζεται και μέσα από τη διεκδίκηση ρόλου για να υπάρξει δημιουργία. 

Τι σε έχει ενοχλήσει πιο πολύ, από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών;

Ο δικομματισμός είναι η αρχή του κακού.  Και για τη πολιτική και για τους ψηφοφόρους.                   Το κράτος έγινε δύο  κόμματα και οι πολίτες έγιναν πελάτες των δύο κομμάτων.                                   Η πολιτική,  κατάντησε   δικαίωμα κάποιων  και μάλιστα κληρονομικό, για να λυμαίνονται τη χώρα και στη συνέχεια να τη διαλύσουν και να τη χαρίσουν.                                                                         Ο τόπος μας διχάστηκε σε μπλε και πράσινους πολίτες, και οι πολιτικοί άρχοντες έγιναν ισόβιοι.         Και το θέμα δεν είναι ότι ήταν ισόβιοι, αλλά ότι δεν έκαναν και τίποτα για να υπάρξει πρόοδος. Έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να έχουν ευχαριστημένη  κομματική τους  πελατεία.

Άλλοι 42 συνυποψήφιοι και 15 υποψήφιοι συνδυασμοί κομμάτων,  δεν είναι μεγάλος ανταγωνισμός  για σένα και για το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Η πολυφωνία στη βουλή είναι απαραίτητη. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουν οι πολιτικοί να συνεργάζονται για το καλό του τόπου  από όποιους χώρους κι αν προέρχονται.                                   Και για τη κοινωνία είναι καλό να υπάρχουν πολλές κομματικές επιλογές.                                     Έτσι θα αποκτήσουν τα κόμματα ιδεολογία, οι πολίτες θα εκφράζονται μέσα από κόμματα που έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο, θα αισθάνονται ανεξάρτητοι και θα γίνουν ενεργοί πολίτες.  

Ειδικά για τη Φλώρινα, πιστεύω πως αυτές οι πολλές επιλογές που δίνονται στους Φλωρινιώτες, είναι και ένα είδος απελευθέρωσης από τον ζυγό της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που είχαμε μέχρι προχθές. Εύχομαι να μην υπάρξει και μεθαύριο το ίδιο με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.                                                 Εύχομαι, πάνω απ όλα να υπάρχει συνεργασία μεταξύ βουλευτών και φορέων, αυτό που δεν είδαμε ποτέ τόσα χρόνια στη Φλώρινα.

Γιατί είσαι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Τους διάλεξες ή σε διάλεξαν;

 Οι ανεξάρτητοι άνθρωποι επιλέγουν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  επιλέγονται από ανεξάρτητους  Έλληνες, επειδή είναι το  κόμμα που μιλάει για Ελλάδα, για πατρίδα και στηρίζεται από πατριώτες.

 Η υποψηφιότητά σου και μόνο σε καθιστά πολιτικό πρόσωπο. Πως αισθάνεσαι γι αυτό;   
Παραμένω ο Ηλίας για τον εαυτό μου, για τους φίλους μου, για τους συμπατριώτες μου.                 Είμαι ένας άνθρωπος που εργάζεται σκληρά όπως όλοι μας και ονειρεύεται ένα μέλλον και μία πατρίδα να υπάρχει και να ευημερεί.  Ένας άνθρωπος και ένας φίλος που μοιράζεται αγωνίες και προβλήματα, ένας Φλωρινιώτης που θέλει να ζήσει  στη Φλώρινα όπως όλοι οι Φλωρινιώτες.         Με την υποψηφιότητά μου, εκφράζω το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου, τη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα που έχω να αναλάβω ευθύνες και να είμαι αποτελεσματικός.

Γιατί να σε ψηφίσουν;
Για πέσει η Φλώρινα σε χέρια νέων ανθρώπων. Η γενιά μου είναι το μέλλον του τόπου.

Κάνε μια ευχή για τη Φλώρινα.
Να αναστηθεί η Φλώρινα από την αγάπη των νέων παιδιών της.

 



1 comments :

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Τα σχόλιά σας δεν είναι δεκτά, για να μάθετε να ακούτε. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μόνο ερωτήσεις στους υποψηφίους και να έχετε έναν πολιτισμένο διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου