Τι γίνεται με τα προνοιακά επιδόματα στη Φλώρινα;

Κάθε δύο μήνες, το Υπουργείο Εσωτερικών, δίνει εντολή από το λογαριασμό του που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών» να μεταφερθεί ένα ποσό προς όλους τους Δήμους της χώρας για την καταβολή και μόνο προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους του εκάστοτε Δήμου

Η εντολή από το Υπουργείο συνήθως δίνεται τέλη ή αρχές του επόμενου μήνα και οι Δήμοι αρχίζουν και πληρώνουν τους δικαιούχους τους, περίπου  7-10 μέρες το αργότερο.

Εδώ στην πόλη μας συνηθίζεται το εξής «έθιμο». Προφανώς είναι κάτι για το οποίο ο Δήμος Φλώρινας δεν θέλει να περηφανεύεται, αλλά που δυστυχώς αποτελεί πάγια τακτική του: Αποδίδει τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους του πάντα τελευταίος.

Ενώ όπως είπαμε, η συνήθης διάρκεια αποπληρωμής είναι 7-10 μέρες, εδώ στην Φλώρινα, η αποπληρωμή κυμαίνεται συνήθως από 3 έως 4 εβδομάδες.

Γιατί άραγε αυτή η πρωτοτυπία; Αν ρωτήσετε την Οικονομική Υπηρεσία Δήμου, θα σας απαντήσουν ότι η καθυστέρηση οφείλετε στο ότι δεν υπάρχει στην Φλώρινα επίτροπος για να υπογράψει για το έμβασμα και καθυστερούν περιμένοντας τον κάθε φορά. Αν όμως ξέρουν γι αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν λαμβάνουν έγκαιρα μέτρα, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και να μη μένει χωρίς χρήματα; Η μήπως είναι ακόμα μια δικαιολογία;

Φαίνεται λοιπόν, ότι είναι πάγια τακτική του Δήμου Φλώρινας και του κ. Βοσκόπουλου, όπως και του κ. Μπαρδάκα που είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, να αδιαφορεί γενικώς για τους συμπολίτες του και ειδικώς για αυτούς που βασίζονται σε αυτά τα λεφτά κάθε δίμηνο, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Είναι συνάνθρωποι μας που ως μοναδικό πόρο επιβίωσης έχουν αυτά τα λεφτά και τους στερούν το δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς.

Γιατί λοιπόν αυτή η καθυστέρηση κάθε μα κάθε δίμηνο; Αν πάρουμε το καλύτερο σενάριο, ο Δήμος Φλώρινας αδιαφορεί για αυτούς τους συνανθρώπους μας και δεν ασχολείται παρά την τελευταία στιγμή με αυτούς. Ενώ βάση στοιχειώδους ανθρωπιάς και ηθικής θα έπρεπε να ασχολείται πρώτα με αυτούς.

Αν πάλι πάρουμε το χειρότερο σενάριο, τότε ο Δήμος Φλώρινας χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα που έχει διαθέσιμα μόνο για πληρωμή προνοιακών επιδομάτων, και για άλλες πληρωμές του Δήμου. Είναι γνωστό ότι πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα έχουν ελλειμματικά ταμεία, αλλά το να χρησιμοποιείς προνοιακά επιδόματα για να καλύψεις τη δική σου οικονομική ανικανότητα είναι ανήθικο και ποταπό.

Κάποτε πρέπει να μιλάμε και για συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δύναμη ή το κουράγιο να μιλάνε μόνοι τους.

Κάποτε πρέπει να μας ενδιαφέρει όχι μόνο η καρέκλα, το αξίωμα, οι αυλοκόλακες, οι ημέτεροι και οι «οικονομικές διευκολύνσεις» αλλά και ο μέσος πολίτης, ο συνάνθρωπος, ο μέσος Φλωρινιώτης.

Ενδεικτικά, αυτό το μήνα ο Υπουργός υπέγραψε τη διαταγή πληρωμής στις 5/1 και ενώ οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας έχουν τιμήσει την υποχρέωση τους, ο Δήμος Φλώρινας ακόμα δεν έχει πληρώσει τους δικαιούχους του.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

3 comments :

Ανώνυμος είπε...

ο Εισαγγελεας τι κανει..???

Ανώνυμος είπε...

To idio sumbainei me oles this plnromes opos sxolikes katharistries troxonomous k.t.l........alithia o eisageleas pou Sinai?

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ.
ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ..............

Δημοσίευση σχολίου