ΓΕΝΙΚΌ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Νοσοκομείο "ταμπέλα " 

Oδεύει προ το τέλος η έρευνα της εφημερίδας μας, για τη Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας, η οποία δεν αποτελεί ανεξάρτητο κομμάτι του Γ.Ν.Φ. και ως εκ τούτου αντικατοπτρίζει σε γενικές γραμμές και τη λειτουργία του τοπικού μας Νοσοκομείου.

Αφορμή για να ασχοληθούμε με το θέμα, υπήρξε μία περίεργη ανώνυμη επιστολή, ενός ταχαμ –δήθεν νεφροπαθή όπως προκύπτει από την έρευνα,   που με τη πρώτη ανάγνωση στόχευε  στην υπονόμευση της προσωπικότητας και του επιστημονικού προφίλ της  νεφρολόγου κ. Ρένας Βασιλείου και εμμέσως στην αποδυνάμωση της νεφρολογικής κλινικής.

Η επιστολή, είναι ενδεικτική του νοσηρού κλίματος που επικρατεί στο Γ.Ν.Φ και το χειρότερο!!! Διαπιστώνομαι πως στη κοινωνία μας υπάρχουν πρόσωπα ή ομάδες -εγκληματικές φυσιογνωμίες θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κανείς-  που με το έτσι θέλω, δεν διστάζουν να σπιλώσουν υπολήψεις και να δημιουργήσουν αναστάτωση σε μία ευπαθή κοινωνική ομάδα, όπως είναι οι νεφροπαθείς.

Επικίνδυνοι και ηλίθιοι, κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, και πιστεύουν πως μ αυτόν τον τρόπο θα επιβάλλουν δικαιοσύνη. Τι μπορεί όμως να γνωρίζει από δικαιοσύνη, ένας ηλίθιος ή ένας εγκληματίας; Αυτό είναι ένα θέμα που δημιουργεί πλέον ανασφάλεια σε όλη τη κοινωνία και ας το αναλάβουν οι αρμόδιοι.  

Αυτοί οι μαφιόζοι λοιπόν, με τη λογική που τους διακρίνει αποφάσισαν να βάλουν τάξη στο Νοσοκομείο Φλώρινας και ειδικότερα στη Νεφρολογική Κλινική. Μετά λύπης μας , φαίνεται  πως το Νοσοκομείο Φλώρινας είναι εντελώς ανοχύρωτο, και μάλλον, ο καθένας προσπαθεί να επιβάλλει τα δικά του θέλω. Έτσι, αυθαίρετα και ανερυθρίαστα.

Απορούμε , τι κάνει η διοίκηση; 
Η κ. Βούλα Κετσετζή, διοικήτρια του Γ.Ν.Φ. , δεν έχει πάρει τίποτα χαμπάρι;                                       Περιμένει από την ΕΔΕ που κάνει ο κ. Κοσκωσάς για την ανώνυμη επιστολή να της επιβεβαιώσει ή να τις διαψεύσει τα όσα γράφονται για τη Νεφρολογική Κλινική;                   
Γιατί η διοίκηση του Γ.Ν.Φ. δεν βγήκε από τη πρώτη στιγμή να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τον ανώνυμο;                                                                                                                   
Με το να κρατάει αποστάσεις η διοίκηση, δίνει την εντύπωση πως μάλλον επιθυμητή ήταν η αναστάτωση στη νεφρολογική κλινική, και αυτή η υπόνοια δημιουργεί και άλλα ερωτηματικά.

Μήπως θα έπρεπε να εξαναγκαστεί η νεφρολόγος κ. Ρένα Βασιλείου να φύγει, για να φύγουν και αρκετοί αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς σε γειτονικές μονάδες αιμοκάθαρσης;

Η κ. Κετσετζή από τη μία, δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα με τη κ. Βασιλείου και από την άλλη, κάθε μέρα δείχνει ένα τρομερό ενδιαφέρον για το τι ώρα τελείωσαν τη βάρδιά τους οι νοσηλεύτριες της νεφρολογικής, προς ένδειξη συμπαράστασης στα ωράριά τους. Δεν της έχουν πει οι νοσηλεύτριες της νεφρολογικής, πως σύσσωμες δηλώνουν πως δεν θέλουν να συνεργαστούν με τη κ. Βασιλείου; Δεν άκουσε ή έκανε πως δεν άκουσε η κ. Κετσετζή;

Η κ. Κετσετζή παίζει τον παπά ή είναι διοικήτρια; Ας επιλέξει και ας αξιολογηθεί ως διοικήτρια εκ των υστέρων. 
Μήπως ο κ. Κουρουμπλής θα μπορούσε να εισηγηθεί και νέα τροπολογία στη βουλή, και να αξιολογούνται οι διοικητές σύμφωνα με το έργο που προσφέρουν; Και αν δεν έχουν προσφέρει έργο , τότε να υποχρεούνται να επιστρεψουν αναδρομικά τους μισθούς που έχουν λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας τους. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του νοσοκομείου, η διοικήτρια, δηλαδή η κ. Βούλα Κετσετζή, έχει την απόλυτη εξουσία. 
Κάτω από αυτή είναι ο δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιος Κοττακίδης, που έχει και την ευθύνη λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής με δ/ντή τον κ. Δουίτση, όπου ανήκει η Νεφρολογική Κλινική.                                                                               
Αυτοί οι δύο τι κάνουνε και τι κάνανε; Τόσο καιρό δεν είχε πέσει τίποτα στην αντίληψή τους και ξαφνικά ένας ανώνυμος τους ταρακούνησε; Αν βέβαια τους ταρακούνησε. Γιατί και αυτοί δεν είπαν κουβέντα; Είτε διαψεύδοντας , είτε επιβεβαιώνοντας τον ανώνυμο.

Πως επέτρεψαν, η δΙοικήτρια, ο κ. Κοτακκίδης και ο κ. Δουίτσης στη κ. Ρένα Βασιλείου να κουράρει 45 ασθενείς;  Δεν έχουν κάνει ένα πλάνο λειτουργίας, δεν υπάρχει ένα πλαφόν ασθενών,  ή τα πράγματα λειτουργούν με τη λογική όσα έρθουν και όσα πάνε;

Από τη στιγμή που ίδιοι δεν βγαίνουν να μας πούνε αν οι 45 ασθενείς στην αιμοκάθαρση είναι πολλοί ή λίγοι, επιτρέπεται οι νοσηλεύτριες να έχουν άποψη για το να θα πρέπει να υπάρχει 5η βάρδια ή όχι;

Η κ. Τόιτου από ποιόν ελέγχεται για την επιλεκτική μεταχείριση των νοσηλευτριών; Μόνο από τον Θεό;

Επειδή τυγχάνει όλοι οι παραπάνω να είναι Φλωρινιώτες ή να έχουν γίνει Φλωρινιώτες, όπως ο κ. Κοττακίδης, προκειμένου να μην δημιουργήσουν κοινωνικές αντιπάθειες με πρωτοβουλίες και τομές όπως τους επιβάλλει ο τίτλος τους και τα καθήκοντά τους, μήπως τελικά βολεύτηκαν με την ανώνυμη επιστολή και τήρησαν σιωπήν  ιχθύος, ώστε να φορτωθεί όλα τα βάρη η κ. Βασιλείου που δεν είναι και από τη Φλώρινα,  για να «ξεφορτωθεί» - ας μου επιτραπεί η έκφραση – η νεφρολογική μερικούς αιμοκαθαρόμενους, και ούτε γάτα , ούτε ζημιά;

  Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βασίλειος Αντωνιάδης, ο οποίος τυγχάνει και Πρόεδρος των ΑΜΕΑ Φλώρινας, τι ρόλο παίζει; Είδαμε στη σελίδα των ΑΜΕΑ στο face book,της οποίας διαχειριστής είναι ο κ. Αντωνιάδης , 4 φορές αναρτημένη την ανώνυμη επιστολή. Ο κ. Αντωνιάδης που είναι Πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Φλώρινας επιβεβαιώνει τον ανώνυμο,  ή δεν ξέρει τι του γίνεται; Διαφορετικά γιατί δεν διέψευσε και με εμμονή έκανε απανωτές αναρτήσεις;. Τα μέλη του Δ.Σ. των ΑΜΕΑ Φλώρινας τι άποψη έχουν;


 Εν ολίγοις, άκρη δεν βρίσκει κανείς. Στο νοσοκομείο Φλώρινας, υπάρχουν ταμπέλες λειτουργίας, αλλά η λειτουργία δεν είναι σαφής. Αυτό βέβαια θα το πληρώσει η ίδια η τοπική κοινωνία, όταν το Νοσοκομείο θα γίνει Κέντρο Υγείας και τότε δεν θα φταίει καμία κυβέρνηση και καμία Κοζάνη που μας τα παίρνει όλα. 

Ντόρη Κουτουράτσα 

Η συνέχεια στο επόμενο 
Αγαπητοί αναγνώστες, στο επόμενο δημοσίευμα θα σας ενημερώσουμε για τις επαφές της εφημερίδας μας στην 3η ΥΠΕ και στο ιδιαίτερο γραφείο του Υπουργού, και για τη πορεία της νεφρολογικής, όπως προκύπτει από την έρευνα. Σας ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά για τη συμμετοχή και τη συνεργασία σας.  

14 comments :

Ανώνυμος είπε...

Πω πω πω ...
Ντροπής πράματα...
Παραιτήσεις ΤΩΡΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα γίνει κέντρο υγείας το νοσοκομείο- που θα γίνει - μετά λύπης μου, να δω τις νοσοκόμες που θα τρεχουν στο Μποδοσάκειο. Εκεί δεν έχει Τόιτου.

Ανώνυμος είπε...

Τότε θα παρακαλάνε να συνεργαστούν με την κακιά μάγισσα Βασιλείου.Και μαγικά θα έχουν συνέλθει από την "εξουθένωση' που τους σπρώχνει η Τόιτου.Και τότε θα ανοίξουνε για τα καλά τα στόματα και θα πούνε αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

O ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΌΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καϋμένε ανώνυμε 12.11 ποιός έχασε παιδεία για να την βρούνε οι συνδικαλιστές;Οι αφεντάδες τους οι πολιτικοί να ναι καλά και να τρώνε ψωμάκι από αυτούς και δε βαριέσαι για τους ασθενείς και τους υγιείς;

Ανώνυμος είπε...

25 Ιουνίου 2015 - 11:57 μ.μ. Ακούω ότι έρχονται παραιτήσεις. Με τα καμώματα της διοίκησης, ο ένας παθολόγος ετοιμάζεται για ηρωϊκή έξοδο. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, ε?

Ανώνυμος είπε...

Αυτά συμβαίνουν.Σε μονάδα κοντινή στη Φλώρινα Μποδοσάκειο μεριά δεν έφυγε μόνιμος γιατρός και μάλιστα παραιτήθηκε από το ΕΣΥ ;Δεν ανέβηκε νοσηλευτής στο γραφείο του Διευθυντή γιατρού της μονάδας με σκοπό να τον δείρει και απειλώντας τον με ένα σωρό βρισιές;Άλλα όπου θέλουν τα μεγαλώνουν κι όπου θέλουν τα κρύβουν.Άμα είσαι στέλεχος του ΤΣΥΡΙΖΑ...

Ανώνυμος είπε...

Έξοδο θα κάνει πρώτα η Διοίκηση και καθόλου ηρωική μάλιστα.Όσο για τον μικρό παθολόγο καλά θα κάνει να φύγει.Τι να κάνει εδώ;

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρός που έφυγε από το Μποδοσάκειο γιατί έφυγε από την Πτολεμαΐδα;Ποιός τον ανάγκασε να φύγει;
Άφησε οικογένεια πίσω...
Τόσο πολύ ήθελε να φύγει...
Τόσο χάλια η ατμόσφαιρα εκεί...
Κι ο νοσηλευτής;Έξαλος να απειλεί να δείρει το Διευθυντή της μονάδας αιμοκάθαρσης...
Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΕΣΥ ΣΑΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ.ΟΠΟΙΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ!
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ.
ΤΑ Κ@Λ@ΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΝΦ.ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ.VENCEREMOS.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


Η κ.Τόιτου αν επιθυμεί να γνωρίζει τα σχόλια που αφορούν στο πρόσωπό της, ας επικοινωνήσει μαζί μας να της τα δώσουμε. Εμείς δεν θα τα δημοσιεύσουμε για ευνοήτους λόγους .

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


Τα σχόλια για τη κ. Τόιτου δεν τα δημοσιεύουμε για να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Η κ. Τόιτου ως άνθρωπος της εκκλησίας που θέλει να βελτιώνει τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους ανθρώπους, μπορεί να τα βρεί χρήσιμα.

Ανώνυμος είπε...

Θεοί και δαίμονες στο νοσοκομείο Φλώρινας. Για να μη γίνει καμία παρεξήγηση, οι Θεοί δεν κάνουν μεγάλους σταυρούς και οι δαίμονες κάνουν μετάνοιες και φιλούν χέρια και ποδιές! Ο νοών νοείτω..

Δημοσίευση σχολίου