8:12 μ.μ.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΒΑΝΟ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



Λάβαμε το παρακάτω άρθρο από αναγνώστη μας. Θα χαρούμε να δημοσιεύσουμε και τον αντίλογο.
Πάγια τακτική μας είναι να δημοσιεύουμε κείμενα που μας έχουν σταλεί επώνυμα, ακόμη και όταν δεν δημοσιεύουμε το όνομα αυτού που μας το έστειλε.
Κρουά-Κρουά


ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΒΑΝΟ


Μια φορά κι’ έναν καιρό, ήταν μια χώρα όπου ο λαός της ζούσε ευτυχισμένα. Απολάμβανε ειρήνη, ευνομία και ευημερία. Η χώρα αυτή ευημερούσε τόσο πολύ που την πρωτεύουσά της την παρομοίαζαν με το Παρίσι. Αυτή η χώρα ήταν ο Λίβανος.


ο Λίβανος πριν τη καταστροφή 
Ο Λίβανος περί τα μέσα της δεκαετίας του 1970 καταστράφηκε. Άρχισε ο εμφύλιος, οι σκοτωμοί, τα βασανιστήρια, οι καταστροφές, η δυστυχία, η φτώχεια.
ο Λίβανος μετά  τη καταστροφή 
Πριν αρχίσει ο εμφύλιος στον Λίβανο, είχαν εισρεύσει στην χώρα (στον Λίβανο) μιλούνια πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες αυτοί ήταν καϋμένα ανθρωπάκια που έφυγαν από τον πόλεμο και την δυστυχία και πήγαν στον Λίβανο για να γλυτώσουν τις οικογένειές τους, τα καϋμένα, τα αθώα τα παιδάκια τους, τα οποία θα υπέφεραν και θα πέθαιναν αν δεν έβρισκαν καταφύγιο στον Λίβανο.
Ανάμεσα στους καϋμένους, τους δυστυχισμένους τους πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στον Λίβανο, βρέθηκαν και πολλά καθάρματα (φονιάδες, εγκληματίες, φανατικοί, ρουφιάνοι, χαφιέδες). Τα καθάρματα ήταν λίγα σε σχέση με τους καϋμένους τους πρόσφυγες.
Όμως, αν και τα καθάρματα ήταν λίγα σε σχέση με τους πρόσφυγες, αλλά και με τους Λιβανέζους, κατάφεραν να κυριαρχήσουν. Άρχισαν να σκοτώνουν και να εκμεταλλεύονται, και τους πρόσφυγες και τους Λιβανέζους, και να καταστρέφουν τον Λίβανο.
Και ενώ τα λίγα καθάρματα σκότωναν και εκμεταλλεύονταν τους πολλούς, και πρόσφυγες και Λιβανέζους, οι μεγάλες δυνάμεις, και οι τοπικές δυνάμεις της περιοχής (δηλαδή οι σύμμαχοί των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή), αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί (όπως ο ΟΗΕ) έκαναν διαβουλεύσεις. Μαζευόντουσαν, κουβέντιαζαν, διαπραγματευόταν….., έλεγαν …, έλεγαν…., έλεγαν….., αλλά δεν έκαναν τίποτε. Και έτσι καταστράφηκε ο Λίβανος, φέρνοντας δυστυχία και στους πρόσφυγες και στους Λιβανέζους. Χάθηκαν τόσοι πολλοί αθώοι, πρόσφυγες και Λιβανέζοι…………
Ποιοι ήταν αυτοί έλεγαν πολλά και δεν έκαναν τίποτε; Πρωτ’ απ’ όλους οι γνωστοί πολιτισμένοι δημοκράτες ….! Οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία. Άφηναν, ή μάλλον έβαζαν, τα καθάρματα να σκοτώνουν πρόσφυγες και Λιβανέζους….. Οι γνωστοί πολιτισμένοι δημοκράτες έλεγχαν τα καθάρματα μέσω των τοπικών συμμάχων των, δηλαδή των τοπικών δυνάμεων. Οι τοπικές δυνάμεις στήριζαν τα καθάρματα και στηριζόντουσαν από τους γνωστούς πολιτισμένους δημοκράτες. Οι τοπικές αυτές δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα εάν οι γνωστοί πολιτισμένοι δημοκράτες δεν τους το επέτρεπαν! Με άλλα λόγια: τα καθάρματα έκαναν ό,τι έκαναν, επειδή οι τοπικές δυνάμεις τους στήριζαν, και οι τοπικές δυνάμεις έκαναν ό,τι έκαναν επειδή τις στήριζαν οι γνωστοί πολιτισμένοι δημοκράτες!
Αυτά έγιναν στον Λίβανο……
Οι νεώτεροι στην ηλικία δεν τα ξέρουν αυτά. Είναι κακό ότι δεν τα ξέρουν, είναι χειρότερο όμως ότι δεν ενδιαφέρονται να τα μάθουν. Όμως….., θέλουν-δεν-θέλουν θα μάθουν! Το ότι θα μάθουν είναι δεδομένο! Το μόνο άγνωστο είναι το κόστος που θα χρειαστεί να πληρώσουν για να μάθουν! Όσο πιο αργά ξυπνήσουν τόσο υψηλότερο θα είναι το κόστος.
Όσοι νεώτεροι βρουν χρόνο, και δεν έχουν να κάνουν κάτι το πολύ σημαντικό και επείγον (π.χ. να στέλνουν SMS από το κινητό τους ή να «ποστάρουν» τραγουδάκια στο διαδίκτυο) ας σκεφτούν.
Όσοι παλαιότεροι δεν έχουν βαρεθεί να περιμένουν από το κόμμα-πατερούλη να τους λύσει τα προβλήματα, ας θυμηθούν.
Όλοι μαζί ας ανοίξουμε τα μάτια μας.
Σήμερα έχουμε μια χώρα, την Ελλάδα, που κάποτε ευημερούσε, έχει τεράστιους ενεργειακούς πόρους (άρα μπορεί να ευημερήσει και στο μέλλον), στην οποία χώρα άρχισε ένας οικονομικός πόλεμος, και επιπλέον άρχισαν να φτάνουν μιλούνια πρόσφυγες και μετανάστες. Και ενώ αυτή η χώρα δέχεται οικονομικό πόλεμο, επιπλέον πνίγεται από πρόσφυγες και μετανάστες. Την πολεμάνε οικονομικά οι γνωστοί πολιτισμένοι δημοκράτες. Οι ίδιοι γνωστοί πολιτισμένοι δημοκράτες που δημιούργησαν τα μιλούνια!!! Και οι ίδιοι γνωστοί πολιτισμένοι δημοκράτες αντί να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, λένε…., λένε…., λένε…., και δεν κάνουν τίποτε.
Υπάρχει βέβαια μια διαφορά μεταξύ του τι έγινε τότε στον Λίβανο και του τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Σήμερα, τα καθάρματα που είναι κρυμμένα ανάμεσα στους καϋμένους, βρίσκονται ήδη στις χώρες των γνωστών πολιτισμένων δημοκρατών! Και όχι μόνον βρίσκονται εκεί, αλλά και κάνουν δηλώσεις ότι είναι εκεί ως κατακτητές. Και οι γνωστοί πολιτισμένοι δημοκράτες λένε…., λένε…., λένε…., και δεν κάνουν τίποτα. Και πιστεύουν ότι καίγοντας την Ελλάδα, θα γλυτώσουν οι ίδιοι την πυρκαγιά. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι για μία ακόμη φορά το δημιούργημά τους, δηλαδή ΚΑΙ αυτά τα συγκεκριμένα καθάρματα που κρύβονται ανάμεσα στους καϋμένους, έχουν ξεσηκωθεί κατά των δημιουργών τους….!!!

Έχει και συνέχεια....

4 comments :

κ12 είπε...

Πετυχημένος ο παραλληλισμός με κάποιες μικρές προσθήκες που δεν είναι απαραίτητες . Το κακό είναι ότι τα Μεγάλα Καθάρματα της Ευρώπης αργά ή γρήγορα ( στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ελαφρώς το ένιωσαν) έχουν την ψευδαίσθηση ασφαλείας ότι αναθέτοντας στην Ελλάδα τον ρόλο της "θεραπενίδος συσσωρευτικής αποθήκης " θα γλιτώσουν και θα συνεχίζουν να ζούν ( για κεντροβορειοευρωπαίους ακόμη και για τους ιθαγενείς των σκοπίων μιλάμε) όπως ζούσαν στην χλίδα στον πλούτο και στην ασφάλεια που είχαν . Η "ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΙΓΡΗΣ" ( το λέω κάπως "ευγενικά") εκτιμώ ότι ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και Τότε θα αρχίζει ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ. Μέχρι τότε ΧΏΡΕς όπως Γερμανία Αυστρία Ελβετία Ουγγαρία Βέλγιο Ολλανδία Γαλλία Αγγλία Ιταλία μέχρι και ...Σκόπια άς ζούνε στο ευρωπαικό τους παραμύθι αλλα και οι εδώ εγχώριοι ανθρωπιστές που όταν τα χάσουν όλα θα γίνουν μικροί μεγάλοι και μεσαίοι απανθρωπιστές σαν τα ελάχιστα που λές εγκληματικά στοιχεία που ήρθαν χύμα και ανάκατα με τα μιλιούνια και τις πλαστικές βάρκες που τους έστειλαν με συγκεκριμένο δρομολόγιο ( προς Γερμανία) τα ενωμένα πετρελαϊκά αμιράτα.....Το έπιασες ;;;΄

Ανώνυμος είπε...

Και πίσω από τα ενωμένα πετρελαϊκά εμιράτα ποιος κρύβεται;

Ανώνυμος είπε...

Σαν κρυπτο-χρυσαυγίτικα μου ακούγονται όλα αυτά. Δηλαδή μόνον ο Πούτιν είναι καλός και όλοι οι άλλοι κακοί;

κ12 είπε...

Kρατήστε την ημερομηνία 22 3 2016 Την κρατήσατε ; Δυστυχώς σε κωφάλαλους να τα έγραφα θα με ακούγανε.

Δημοσίευση σχολίου