12:28 π.μ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΦΛΩ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Το 2007 είχε συνταχθεί και είχε υποβληθεί μέσω της Ν.Α Φλώρινας και τελικά είχε εγκριθεί στο πρόγραμμα Interreg  Ελλάδας-ΠΓΔΜ, πρόταση  με τίτλο « Προστασία και Ανάδειξη Ορεινών Όγκων του Νομού Φλώρινας, μέσα από τα διασυνοριακά και ορειβατικά μονοπάτια» και συνολικό προϋπολογισμό 430.000.00 Ε ( 100% επιχορήγηση) που μεταξύ των άλλων προβλεπόταν η ανάδειξη και η αξιοποίηση των δυο διεθνών ορειβατικών μονοπατιών (Ε4 και Ε6), που διασχίζουν τους ορεινούς όγκους του Νομού.

Το πρόγραμμα Interreg Ελλάδας- ΠΓΔΜ βρισκόταν  το 2007 στη διαδικασία προετοιμασίας προκηρύξεων υποέργων και η ολοκλήρωση του προβλεπόταν στο τέλος του 2008. Εταιρεία όμως & Ν.Α.  στάθηκαν ανίκανες να το διαχειριστούν και το έργο τελικά απαντήθηκε με μηδενική απορρόφηση.
Το διατοπικό έργο για την Ανάδειξη και προβολή του Βίτσιου από το leader + απεντάχθηκε, όχι μόνο χάνοντας η εταιρεία λεφτά από το πρόγραμμα, άρα και ο Νομός αλλά και πληρώνοντας για καταλογισμό δαπανών, οι οποίες πληρώθηκαν.
 
Το τελευταίο διάσημα η ΑΝΦΛΩ, υλοποιούσε «πολιτιστικές εκδηλώσεις» της νομαρχίας και κρατούσε προμήθεια 20%. Από τον Τοπικό Πόρο έχουν εκταμιευθεί στην ΑΝΦΛΩ γύρω στα 850.000 ευρώ για προβολή του νομού, εκθέσεις κτλ. Πακτωλός κονδυλίων εισέρευσε στην ΑΝΦΛΩ για την σύνταξη δήθεν μελετών , οι οποίες όμως ή δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν ελλείψει των απαιτούμενων εγκρίσεων τους και απόλυτης παραβίασης των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης τους ή κι αν ολοκληρώθηκαν τελικά μπήκαν σε συρτάρια χωρίς ποτέ να παράγουν προκηρύξεις, κατασκευή έργων κι απορρόφηση κονδυλίων. Το επίπεδο δημοπράτησης και παρακολούθησης έργων της νομαρχίας,  η τότε  πολιτική ηγεσία, το έριξε βαριά  στο 45αρι για να μπορεί να το δίνει όπου θέλει.
ΠΗΓΗ εφημερίδα κρουά - κρουά "το κράξιμο, φύλλο 27 - Νοέμβριος 2010

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου