9:36 π.μ.

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ": ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 
Vinozito” λένε ότι σημαίνει στα Ελληνικά «Ουράνιο Τόξο». Δεν γνωρίζουμε από ίδια πείρα εάν είναι έτσι. Αν κάνουμε λάθος, ας μας το πουν και θα επανορθώσουμε.
 Ρώτησα «ντόπιους» που μιλάνε καλά τα «ντόπια», και μου είπαν ότι δεν ξέρουν πως λέγεται στα «ντόπια» το «ουράνιο τόξο» (δηλαδή το καιρικό φαινόμενο). Τους ρώτησα τότε τι σημαίνει «vinozito». Και μου είπαν: «vino» στα «ντόπια» σημαίνει «κρασί», δηλαδή «οίνος» και «zito» στα «ντόπια» σημαίνει «σιτάρι», δηλαδή «σίτος». Μπορεί κανείς να μας διαφωτίσει πως το «οίνος-σίτος» μπορεί να έγινε «ουράνιο τόξο»; Το ερώτημα απευθύνεται προς όλους όσους ξέρουν ή νομίζουν ότι ξέρουν και επιθυμούμε να γίνει ένας διάλογος και πάνω σ’ αυτό το θέμα.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟ ΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ; TI ΛΕΕΙ Ο κ. ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ  "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ";

3 comments :

Ανώνυμος είπε...

Τα "Μακεδονικά" είναι Ελληνικά. Τα "ντόπια" είναι Ελληνικά, έχουν ομηρική ρίζα. Η επίσημη γλώσσα των Σκοπίων είναι δημιούργημα του Κροάτη (;;;;) Τίτο, ο οποίος προσπάθησε να "εμπλουτίσει" την παραδοσιακή γλώσσα των κατοίκων του σημερινού κράτους των Σκοπίων με στοιχεία από την σερβική, βουλγαρική, ρωσική κλπ γλώσσες, ώστε να εξαφανιστούν οι Ελληνικές ρίζες της.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα λένε οι φασίστες. Παντού βλέπουν "ελληνικές ρίζες". Απάντησε όμως ο Λιθοξόου .... και κανείς δεν τόλμησε να πεί κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4.03 να προσθέσω ότι η Ελληνική γλώσσα έχει σκοπιανό-"μακεδονικές" ρίζες; Σε ικανοποιεί αυτό; Είναι αρκετά "προοδευτικό"; Είναι δυνατόν να είστε τόσο πορωμένοι; Είναι δυνατόν να πιστεύετε το οποιονδήποτε που εμφανίζεται ως "μακεδονο-προστάτης"; Δεν έχετε καταλάβει ότι όλοι αυτοί παίζουν παιγνίδια στην πλάτη σας και πλάτη μας; Αρκετά δεν υπέφερε ο τόπος μας στην πρόσφατη ιστορία του από "προστάτες" δήθεν μειονοτήτων; Δεν βλέπετε πόσοι έχουν πλουτίσει πουλώντας "προστασία" και κάνοντας προπαγάνδα;

Δημοσίευση σχολίου