1:29 μ.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΜΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ !!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Λάβαμε από φίλο κρουά - κρουά, το παρακάτω μήνυμα για απάτη επιτήδειων  από το διαδίκτυο, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, εμφανιζόμενοι πως προέρχονται από τοΥΠΟΥΡΓΕΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.                                                                                                                           Επικοινωνήσαμε προ ολίγου με το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα με το γραφείο του κ. Κούκη, απ όπου μας διαβεβαίωσαν πως τέτοια φόρμα δεν έχει αποσταλλεί ουδέποτε από το Υπουργείο Οικονομικών σε φορολογούμενους. Σας εφιστούμε τη προσοχή, για να μην πέσετε θύματα επιτηδείων. Ευχαριστούμε τον φίλο κρουά - κρουά από την Κοζάνη, και το γραφείο του κ. Κούκη για την άμεση ανταπόκριση.

Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου
Ειδικά όσοι κάνετε δήλωση ηλεκτρονική, ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου (το οποίο είναι το παλιό λογότυπο όπως μας είπαν από το Υπουργείο), το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας  απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές. Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.
 Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.

Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα (δείτε  φωτο), ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, σκεφθείτε:

 Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.

Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.

 Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/ πολιτική απορρήτου) που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε

Διαβάστε περισσότερα: http://kataggeilte.blogspot.com/2011/01/blog-post_5006.html#ixzz1XvAMkAAt


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου