5:26 μ.μ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Ο Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Το 1985 ο Λουκά Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας  της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι το 2010.
Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.
Αντίστοιχα σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή του καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
Μόλις σήμερα, Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, ανακοινώθηκε η ανάληψη καθηκόντων, ως εντολοδόχος Πρωθυπουργός για τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης.



5 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ο Λουκάς Παπαδήμος διετέλεσε επίσης στο παρελθόν μέλoς της Federal Reserve Bank of Boston.

Δε πρέπει να αναμένεται ότι ο κύριος αυτός θα … ”χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να οφελήσει τον ελληνικό λαό”. Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία το Μεταξά τη δεκαετία του ’30 και ίσως και με την θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.

Ανώνυμος είπε...

Βασική αποστολή του είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει της εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο ”Ήλιος”με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Ήδη στο παρασκήνιο κάποιοι αρχίζουν να ανησυχούν μήπως ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο “θεσμικός” πολιορκητής του δικομματισμού και στο τέλος της θητείας του διεκδικήσει την επάνοδο του στα πολιτικά πράγματα ηγούμενος ενός νέου σχηματισμού με τη στήριξη του “εσκυγχρονιστικού” μπλοκ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΠΑΔΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΣΟΜΠΑΝΟ!!

Δημοσίευση σχολίου