Και χωρίς τσίπουρα, μεθυσμένα λόγια σκέφτομαι, καθώς διαβάζω το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
«Στοπ» στη «Γιορτή Τσίπουρου» βάζει, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί .
Πολλά μπλά, μπλά παρακάτω, «στόχος της Περιφέρειας είναι να συνεχίσει αυτή την διοργάνωση, όπως και κάθε άλλη που προβάλλει την περιοχή μας με πολλαπλά οφέλη».. οι προτεραιότητες μας είναι άλλες και θεωρούμε πως μια τέτοια εκδήλωση θα αποτελούσε πολυτέλεια. Και καταλήγει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, να στηρίξει τους φτωχούς ! 

Αναρωτιέμαι: Άλλαξε ο ρόλος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με αυτόν της Ι. Μητρόπολης, και τόριξε σε φιλανθρωπίες; Και πόσα χρήματα θα δοθούν στους «πτωχούς» και με ποια κριτήρια; Φιλανθρωπίας, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης ή κάτι άλλο; 

Πληθαίνουν «οι ελεήμονες» αιρετοί. Μέχρι τώρα είχαμε τους Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων ο 1ος και το δίδυμό του τον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα τον 2ο , - με τις τότε ελεημοσύνες στους εμπειροτέχνες του νομού- τώρα μας προέκυψε και ο Άγιος Δημήτριος ο 1ος! Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι λοιπόν πως ίσως;;; οι αιρετοί μας έχουν χάσει τον ρόλο τους, αν δεν τον έχουν αλλάξει!

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης – υπεύθυνος Προγραμματισμού Ανάπτυξης- κ. Γιάννης Αντωνιάδης, μπορεί να μας πει πόσο κοστίζουν τα τσίπουρα με πραγματικές τιμές; Μήπως ο κ. Ηλιάδης, θα έπρεπε να δει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, με κόστος και οφέλη, και μετά να επέλεγε να συνδράμει τους «πτωχούς»; 

Η φτώχια αγαπητοί μου είναι μέσα μας δυστυχώς. Γι αυτό δεν θα δούμε ποτέ ανάπτυξη στον τόπο μας. Η προβολή του τόπου μας, την τετραετία 2007-2010 μας κόστισε εκατομμύρια ευρώ! Το γραφείο τουριστικής προβολής στη Θεσσαλονίκη έγινε οικογενειακή υπόθεση του τ.νομάρχη Γιάννη Βοσκόπουλου και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας που το παρέλαβε, αντί να το εξυγιάνει και να το συνεχίσει , το έκλεισε και αυτό!

Τώρα είχαν σειρά «τα τσίπουρα», σαν συνέχεια της ίδιας λογικής. Σχεδιάστηκαν αλλιώς και σε συνδυασμό με το συνέδριο εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Συνέχισαν σαν ένα πολυδάπανο τοπικό πανηγυράκι , που άγγιξαν το 2010 τα 150.000 ευρώ και αυτά από τον τοπικό πόρο και εν μέρει απετέλεσαν και αυτά οικογενειακή υπόθεση των Αφών Αριστείδου! Σήμερα, από εργαλείο τουριστικής προβολής και ανάδειξης τοπικών προιόντων και δραστηριοτήτων, κατέληξαν ως "έργο φιλανθρωπίας".

Η κρίση μας βολεύει τελικά για να καλύπτουμε τις αδυναμίες μας. Και ο λαικισμός δεν είναι παρά μόνον τα διλλήματα που μας βάζουν, για να την «βγάζουν καθαρή». Αν μένει σε εμάς να επιλέξουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και μέσα από τον τουρισμό ή την φιλανθρωπία, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στο θέμα της ανάπτυξης και της προβολής του τόπου μας!


23 comments :

Βουνίσιος Ακτιβιστής είπε...

ΜΗΠΩΣ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης – υπεύθυνος Προγραμματισμού Ανάπτυξης- κ. Γιάννης Αντωνιάδης, για να μας πει πόσο κοστίσαν τα τσίπουρα με πραγματικές τιμές ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΤΟΥ- ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ..ΦΟΡΑ ;

Ανώνυμος είπε...

To άρθρο άψογο αλλά ποιος το καταλαβαίνει, σε μια έρημο λαϊκισμού η κατάργηση της γιορτής δημιουργεί εντυπώσεις, η δε φιλανθρωπία δημιουργεί αισθήματα συμπάθειας
Να σταματήσουμε όλες τις εκδηλώσεις και να μοιράζουμε μακαρόνια και λάδι. Να καταργήσουμε και τις φωτιές γιατί κοστίζουν αρκετά και οι καιροί δύσκολοι.

Επίσης μια πολύ καλή πρόταση θα ήταν να μαζευτούν όλοι οι υπάλληλοι της περιφέρειας σε δύο ορόφους και να γίνει οικονομία στο πετρέλαιο. Υπάρχει αρκετή άπλα στα γραφεία των υπαλλήλων και των διοικούντων.
Τα δε λεφτά που θα εξοικονομήσουμε από το πετρέλαιο να τα δώσουμε στους έχοντες οικονομικά προβλήματα.

Υπάρχουν λύσεις οικονομικές για τις γιορτές τσίπουρου χωρίς διάθεση σπατάλης. Οι γιορτές τσίπουρου πρέπει να γίνουν θεσμός και να συνδεθούν με τον τουρισμό της περιοχής όπως είχαν αρχικά σχεδιαστεί. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου ο θεσμός θα ζωντανέψει.

Εύκολη η κατάργηση δύσκολη η διατήρηση.
Εμ εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα,

Ανώνυμος είπε...

προλάβετε, μη τυχόν μπεί στη λίστα..

Ανώνυμος είπε...

το email δεξιά είναι: doriskoy ;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Το email δεξιά είναι: doriskou@otenet.gr oxi doriskoy

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπε ο κ. Ηλιάδης, βάσει ποίου προυπολογισμού απέρριψε το κόστος για τα φετινά τσίπουρα ακόμα και για το γραφείο τουριστικής προβολής στη Θεσσαλονίκης, το οποίο θίγεται παραπάνω. Διότι εάν κινήθηκε με τα δεδομένα των προηγουμένων ετών, έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς του!

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε περίπτωση κρουα, γόνιμος ο διάλογος.
Το κάθε κόστος σεβαστό, σε σχέση με την ωφέλεια.
Αρα το κόστος μπορεί να μειωθεί κι ένας θεσμός που προβάλλει να αναμορφωθεί ή χρονικα να μετατεθεί.
Το καλύτερο από όλα είναι να συμπτήξουμε σε μια εβδομάδα όλες τις εκδηλώσεις. Και γιορτή τσίπουρου και φωτιές σε όλο το Νομό.
Το πρόβλημα για όλα είναι ότι πλέον στερεύει η κρατική χρηματοδότηση.
Οπως χαρακτηριστικά είπε ο φίλος παραπάνω, εδώ σε θέλω κάβουρα και μάλιστα με φιόγκο.
Το κακό είναι ότι και κάβουρες δεν έχουμε χωρίς κρατικά φράγκα, κι ο φιόγκος τους ακόμα συντήρηση θέλει...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιον έπρεπε να βάλει τότε ο Παπαθανασίου για Δήμαρχο Κλεινών,εδώ διατητής, εκεί διατητής, έβαλε το Μίμη.Κι ο Μίμης έγινε Αντιπερ/χης, με το σκεπτικό του Στάθη, ως πλέον ακίνδυνος.
Αυτό δημιούργησε δεδομένα: αρα, γιατί όχι και Μπάμπης; Κι ως Μπάμπης(ΌΛΕ) κόψε από τώρα...
Από την άλλη, είχαμε τους Διόσκουρους, πώς λετε ότι(σε συνεννόηση)μας πήρανε χαμπάρι: ρωτήσαν έναν χωρικό,πως πάει κανείς στους ..Διόσκουρους;
σκέφτηκε, σκέφτηκε...τους πήγε στους Σιαμκουραίους. Κοιτάχθηκαν μεταξύ τους, κι άφησαν κι αυτοί τον..Ηλιάδη...

Ανώνυμος είπε...

Για δέστε και αυτό απο το kozan.gr.


Το kozan.gr αποκαλύπτει σήμερα τα ποσά που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις για το διάστημα από τις 26/01/2011 ως και 19/10/2011. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας:


Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης 61.660 ευρώ
Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς 12.100 ευρώ
Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας 51.800 ευρώ
Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών 43.300 ευρώ

Σύνολο 168. 860 ευρώ

Ανώνυμος είπε...

μπορεί κάποιος να μας πει πόσο κοστίζουν αυτά τα τσίπουρα με πραγματικές τιμές;
Βλέπω πως αυτή τη περίοδο παντού κάνουν αυτές τις γιορτές. Οι άλλες περιοχές δεν έχουν κρίση ή μήπως βρίσκουν τρόπο να καταπολεμήσουν τη κρίση;

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει 51.800 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν είναι λεφτά. Ο Βοσκόπουλος ξόδευε εκαττομύρια ευρώ.6.000.000 ευρώ για εκδηλώσεις και ταβέρνες έχει ξοδέψει στη τετραετία του. Χώρια εκδόσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και σούπα μούπες.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ 2011.
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 10 ΧΙΛ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ.
ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.
ΑΡΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΗΠΙΑΝ ΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, να τα ανάψει κεριά τα χρήματα από τα τσίπουρα και από ότι άλλο κόψει από αναπτυξιακές δραστηρίότητες. Έτσι για να τους φυλάει ο Θεός γιατί δεν τους βλέπω καλά..Μυρίστηκαν εκλογές τα γαλάζια κοκόρια και το έριξαν στο καλόπιασμα με τις αγαθοεργίες.Επί τη ευκαιρία είμαι και εγώ φτωχός.Θα με συνδράμουν; Ανάλογα με τα πόσα τσίπουρα θά έπινα θα μου τα δώσουν σε ευρώ; Για να ξέρουμε

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να μαθαίναμε που δόθηκαν τα παραπάνω 51.800 ευρώ.
Σε ποιές εκδηλώσεις δόθηκαν
και με ποιά κριτήρια.

Ανώνυμος είπε...

Και του Μίμη του τα χώνουν και κανείς δεν του χαρίζεται, γιατί άλλωστε και να του χαριστεί;
Εχει όμως την ελάχιστη ευχέρεια, για μια φορά να πεί: σε ένα θέμα έκανα, βρε αδερφέ, κι ένα λάθος.Να κεράσει κι ένα τσίπουρο ιδιωτικά.
Αν έκανε μήνυση όμως σε κάποιον ,κακό έστω, κατακριτή του, θα είχε αυτή την ευχέρεια;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι λες 9.47. Δεν κάνει μήνυση ο Μίμης για να πίνει τσίπουρα με ευχέρεια, επειδή είναι καλός και αγαθός ή επειδή ξέρει τι εστί μήνυση;

Ανώνυμος είπε...

σε κάθε περίπτωση πρέπει ανοιχτά και με οικονομικά δεδομένα να πεί ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Τα περί ΣΥΓΚΕΚΡΙΝΕΝΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ των τσίπουρων, έτσι όπως σέρνονται, δεν πείθουν..

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγες μέρες ξεκινάει το «Χωριό του Αι Βασίλη» στην Καστοριά

.
Στις 15 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά τη λειτουργία του το "Χωριό του Αι Βασίλη".

Οι εργασίες κατασκευής προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Όσοι περνάτε από το πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (στο χώρο απέναντι από τα ΚΑΠΗ), θα έχετε δει τα συνεργεία να στήνουν το καρουζέλ, το τραμπολίνο, το τρενάκι, τη φουσκωτή πισίνα με τις τρελόμπαλες κ. ά. Στην ολοκληρωμένη μορφή του με όλα τα σπιτάκια και φυσικά με τον Αι Βασίλη, προβλέπεται ότι θα είναι έτοιμο στις 20 Νοεμβρίου.

Από ότι μαθαίνουμε ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολλά σχολεία της Καστοριάς, άλλα και άλλων νομών, να το επισκεφτούν. Η επίσημη έναρξη θα είναι αντάξια του εορταστικού χαρακτήρα του... Χωριού. Ενώ οι τιμές, λόγω της κρίσης, θα είναι χαμηλές, για να μπορέσουμε όλοι να νοιώσουμε τη χαρά των γιορτών, με τις πάμπολλες δραστηριότητες του 'Χωριό του Αι Βασίλη", που για πρώτη φορά θα γνωρίσουμε στην Καστοριά. Αυτά τα Χριστούγεννα στην Καστοριά θα είναι μαγεία.

http://kozani.tv/index.php/yootheme/7107--l-r

Ανώνυμος είπε...

΄τελικα στην φλώρινα είμαστε όλοι πολίτες και εκλεγμενοι για τα "τσίπουρα των πολιτικάντηδων τζιτζιφιόγκοων με τις πολύχρωμες σάν το ουράνιο τόξο κορδέλες με τρέλες και πολλά μπάζα για γαρνιτούρα .

Πεταμενα λεφτα για γιορτές τσίπ ουρων και μεθύστακες .Και στην Ρώμη άρτον και θεάματα πουλούσαν οι καισαρες το τραβάει και στην φλώρινα η ίδια κοροιδία.....πεταμένα λεφτα για τσίπουρα που σε τελική ανάλυση παράγει όλη η ελλάδα και ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΣΗ να κλείσει ξενοδοχείο για τσίπουρα ή κεμπαμπια Σάν πολύ τρέλα κυκλοφοράει και πολύ φοβάμαι μην την κολλήσω ...αποτέλεσμα κάποιοι μεγαλοσχημοι αιρετοί χωνουν σκόπιμα χρήμα στους καζανάδες τσιπουράδες για να ψηφίζουν ολίγον τι μεθυσμένα οι μεθύστακες θαμώνες τους που δέν είναι λίγοι στην φλώρινα... στην καστοριά ας είναι καλά ο πετσά... ε καί? εμείς έχουμε το μεγύτερο χωριό του άι δημάρχου με τσίπ ούρα και με παχυντικές φασολάδες ...52000 ευρώ για φιέστες ? ..εύχομαι κάποτε όχι πολύ αργά κάποιοι να λογοδοτήσουν ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ που σπαταλούσαν και σπαταλούν χρήμα για τσίπουρα μη σεβόμενοι την ιερότητα του δημοσίου χρήματος ...κύριε Δημήτρη η αντιγραφή ιδεών που έλεγε κάποτε ένα "ανώρημο παιδί" στον Γεωργούλα,πρίν τις περσινές εκλογές είναι κακή μέθοδος στην πολιτική....έστω κι έτσι πολύ φοβούμαι μήν περάσουμε στο άλλο άκρο ...είμαστε των άκρων στην φλωρινα βλέπεις λίγο μας φυραίνουν τα σύνορα και η απομόνωση απο το κέντρο...φοβάμαι μήν γίνουν απο εορτές τσίπουρου σε προεκλογικά ¨εορταστικα φιλανθρωπικά"συσσίτια υμετέρων φτωχών ή ¨φτωχών¨υποψήφιων ψηφοφορων σας ,σε ουζερί, σε εστιατόρια, κοσμικά κέντρα ή γραφικές εξοχικές ταβερνίτσες με το αντίτιμο στην κάπλη εκ μέρους των Το έχω τσεκάρει σε πολλούς αιρετους που δέν έχουν ουτε όσιο ούτε ιερό ψαρεύοντας σε φτωχές λαικές συνοικίες ή στα χωριά μας απο λογής λογής μαυρογιαλούρους βαψομάλληδες ...τουτο είναι πολύ χειρότερο , μια μεγάλή απατεωνια να κοροιδευει καποιος φωτχους συναθρώπους του για να κρατηθεί σάν καισαρας στον θρόνο με τσίπουρα φιέστες κι άλλες παρδαλές πολιτιστικές πυγολαμπίδες...Προς θεού δέν απευθύνομαι προσωπικα αλλα στο σύνολο των απατεώνων πολιτικάντηδων ή παρελκόμενων λαμογιών και στην Φλώρινα .....αρκετά σας κουρασα και σας ευχαριστώ για την υπομονή σας...

Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε ο παραπάνω΄΄ενήλικος΄΄ κύριος 2:34 πμ δεν είναι τόσο ΄΄ανώρημος΄΄, όση είναι η ορθογραφία του.
α)ας μας πει ποιόν πολιτικό ψήφισε ή ψηφίζει.
β) ας κάνει ΕΣΤΩ ΜΙΑ πρόταση να κρίνουμε την ΄΄ωρημότητά΄΄ της.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ,ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΟΛΟΙ.
ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΟΥΣ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ...
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΟΦΙΜΙΑ (ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΗΡΑΣΜΕΝΟΙ) ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

To μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτικών είναι οι πέριξ κόρακες-κόλακες, βασιλικότεροι βασιλέων. Αν βρεθεί ένας φίλος του βασιλιά και προσέξει ότι τον έχουν γυμνό, θα χυμήξουν πάνω του.
Κι ενώ είναι γυμνός ο βασιλιάς τους, βρίζουν τους ξένους βασιλιάδες που βάφουν μαλλιά και
έχουν, ναι, και γεμάτες τσέπες...

Ανώνυμος είπε...

9:54 μ.μ.

A) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ Ή ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΟΣΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Β) ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΒΑΨΟΜΑΛΛΗΔΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥ ...ΔΑΣΚΑΛΕ

Γ) ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΠΡΩΗΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΝΕΝΟς ΝΟΜΑΡΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΠΕΡΙΔΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΑΙΚΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΜΕΝΟΝ ....ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΗ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥ ΓΛΥΦΤΗ ΣΕ ΕΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

Δ) ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ? ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΗΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΌ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ .

Δ)

Δημοσίευση σχολίου