10:15 μ.μ.

ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ - ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Με τις ανάλογες διατάξεις, χωρίς να υπολογίζεται το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της. Ταυτόχρονα, προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας!!

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι σταματούν από σήμερα να δουλεύουν! Η αρχή γίνεται με 4.000 εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά παρέμεναν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ευνοϊκών ρυθμίσεων και ακολουθούν άλλοι 16.000 μόνιμοι υπάλληλοι που αποκτούν δικαίωμα πλήρους σύνταξης έως το τέλος του 2013. Οι εργαζόμενοι αυτοί υπάγονται στη λεγόμενη προ-συνταξιοδοτική εφεδρεία και θα αμείβονται με το 60% των αποδοχών τους μέχρι να βγουν στη σύνταξη. 


ΑΔΕΔΥ: Αποφράδα ημέρα
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει:

«Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους είναι η σημερινή, καθώς η μνημονιακή Συγκυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00 π.μ».

Το επόμενο κύμα εφεδρείας
Το επόμενο κύμα προ-συνταξιοδοτικής εφεδρείας, που αφορά περίπου 12.000 υπαλλήλους αορίστου χρόνου σε φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου 2012. Ωστόσο, εκκρεμεί και σε αυτή την περίπτωση η έκδοση διαπιστωτικών πράξεων.
πηγή eklogika

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου