7:02 μ.μ.

ΝΕΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΤΡΕΝΟ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Ένα χρόνο μετά τη διακοπή λειτουργίας της γραμμής Φλώρινα - Θεσσαλονίκη, με αφορμή  τις δηλώσεις  του βουλευτή  κ. Σπύρου Βούγια, όλα δείχνουν πως για μία ακόμα φορά απαξιώνεται η γραμμή Φλώρινα - Θεσσαλονίκη. Η γραμμή όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει κομμάτι του προαστιακού της Θεσσαλονίκης και δεν θα καταφέρει τελικά η Φλώρινα να αποκτήσει μία αυτόνομη γραμμή, ώστε να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση αλλά και την υποδομή που έχουμε χρυσοπληρώσει.
Η λογική της σύνδεσης με FYROM και ΑΛΒΑΝΙΑ, σε σχέση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δεν φαίνεται να υπάρχει στα σημερινά σχέδια.  Η  Φλώρινα αδικείται για μία ακόμα φορά, ενώ  θα μπορούσε να γίνει κόμβος με έξοδο προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη και να εξασφαλίσει έτσι προοπτική ανάπτυξης
Τα σενάρια με τα θεματικά τρενάκια και τον συνδυασμό τρένου και λεωφορείου για εκδρομές σχολείων και ΚΑΠΗ στη Φλώρινα, δείχνουν πως:
ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ! 
Και αυτά - τα τρενάκια- μπορεί και για λίγο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης.
Και για όλα αυτά, δυστυχώς φροντίσαμε όλοι μας!



2 comments :

Ανώνυμος είπε...

Eπιτέλους, αποφάσισες να πεις και κάτι. Αυτά όμως καλή μου κρουά, είναι σχέδια με όραμα και με αγάπη για τον τόπο μας. Ποιός να τα σκεφτεί; Αυτοί όλοι εδώ σκέφτονται 10 άνθρωποι με ένα μυαλό και αποφασίζει πάντα ένας άλλος ή καλύτερα ένα κόμμα για όλους και για τη Φλώρινα. Τώρα φάνηκε το παιχνιδάκι. Να τα λες όμως, για να μας ανοίγεις τα μάτια.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο τραίνο ρε κατακακόμοιροι;
Το αφήνουν τα διάφορα συμφέροντα;

Δημοσίευση σχολίου