1:38 μ.μ.

ΨΗΦΙΣΕ ΜΕΡΤΖΟ!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Η εφημερίδα «Φωνή της Φλωρίνης», ιδιοκτησίας Βόσδου, κάνει εκδήλωση για τον επαρχιακό τύπο. Μήπως πρόκειται για προεκλογική εκδήλωση για τον Σ. Βόσδου, που θα είναι υποψήφιος  βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ;
Η εκδήλωση αποτελεί επίδειξη «δύναμης», «ισχύος» από τον Σ. Βόσδου. Θα μετάσχουν στελέχη της ΝΔ (Βούλτεψη και Πυργιώτη), δημοσιογράφοι (Βούλτεψη, Πυργιώτη, Σαββίδης), άνθρωποι εκτός της ΝΔ (Σαββίδης), για να υποδηλωθεί η διακομματική αποδοχή του Σ. Βόσδου, πανεπιστημιακοί (Βλασίδης) για να φανεί η αποδοχή του Σ. Βόσδου από τους «ειδικούς» ή «μορφωμένους»,  ασχολούμενοι με τα Βαλκάνια (Βλασίδης) για να υποδειχθεί ότι ο Βόσδου είναι αποδεκτός και σε κύκλους που ασχολούνται με τα Βαλκάνια (ποιοι άραγε να είναι αυτοί οι «κύκλοι»;;;;) και άνθρωποι που έχουν στενή σχέση με την Εκκλησία (Ρίζος).
Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν στον απλό ψηφοφόρο της Φλώρινας είναι το εξής: «Ο Σ. Βόσδου είναι ‘ισχυρός’, έχει την στήριξη του κόμματος της ΝΔ, δημοσιογράφων, άλλων κομμάτων,  πανεπιστημιακών κύκλων, κύκλων που ασχολούνται με τα Βαλκάνια (;;; !!!) και της Εκκλησίας. Ψηφοφόρε, όπως κάνεις πάντα έτσι και τώρα ψήφισε τον «ισχυρό». Μην πας κόντρα στον «ισχυρό», όλο και κάποιο ρουσφετάκι θα χρειαστείς.»
Η επιστήμη της ψυχολογίας και η τέχνη της προπαγάνδας αυτούς τους χειρισμούς τους ονομάζουν «δημιουργία και διαχείριση φόβου και προσδοκίας».
Κάνουν τώρα την εκδήλωση, πριν την ανακοίνωση των συνδυασμών, για να υπάρξουν λιγότερες τριβές και να «μαντρώσουν» όσο το δυνατόν περισσότερους νεοδημοκράτες. Θέλουν τους ενδιαφερομένους να είναι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ να παραστούν στην εκδήλωση, σαν «γλάστρες», «νεροκουβαλητές», «χανουμάκια» στο χαρέμι του Βόσδου.
Θα δούμε εάν ο Στάθης Κων/νίδης, ο σημερινός βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ, θα δεχθεί να είναι «χανουμάκι» του Βόσδου.
Θα δούμε το τι στάση θα κρατήσει το «ποντιακο-ντόπιο λόμπυ».
Επίσης, θα δούμε πόσοι ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι, θα πάνε στην εκδήλωση, θα δεχθούν να γίνουν «χανουμάκια» του Βόσδου, για να «τα έχουν καλά» με το «λόμπυ» του Μέρτζου.
Ο Σ. Βόσδου δεν μου φαίνεται ούτε να το σκέφτηκε αυτό το σχέδιο, ούτε να μπορούσε να το εφαρμόσει. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι π.χ. η Βούλτεψη θα ήθελε να ρίξει νερό στον μύλο κάποιου σαν τον Βόσδου. Εγώ πιστεύω ότι ο Μέρτζος είναι πίσω από την εκδήλωση.
Ποιος πληρώνει τα έξοδα; Δεν πιστεύω να τα πληρώνει η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας;

25 comments :

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα σχόλια σου Κρουά. Πράγματι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κόσμος, κυρίως οι ντόπιοι, φοβούνται και παίζουν με τον φόβο τους.

Ανώνυμος είπε...

Λες να θέλουν να τους κάνουν χανουμάκια του Βόσδου και του Μέρτζου; Λες; Λες κι' αυτοί να θελήσουν να γίνουν;

Ανώνυμος είπε...

Ντόρις εδώ το παρακάνεις, βλαχούλα μας.
Είμαι συμμαθητής και φίλος με το Σωτήρη και σου λέω ότι τον αδικείς κατάφωρα και σε πολλά.
Απορώ γιατί εκφράζεις τέτοια συναισθήματα σε ένα νέο άνθρωπο ,που δεν τον έχεις κάνει παρέα για να τον ξέρεις και από όσο ξέρω δεν σε ξέρει ούτε αυτός. Δύσκολα γίνεται πιστευτό ότι αιτία μπορεί να είναι ο Μέρτζος.Χαμήλωσε τους τόνους σου, κι έλα στην εκδήλωση.
Ελα, να μας φωτίσει το χαμόγελό σου...

Ανώνυμος είπε...

Μας βλέπουν σαν κάφρους, σαν πρωτόγονους ινδιάνους, που θα τους δώσουν ένα καθρεφτάκι σε αντάλλαγμα του νησιού του Μανχάτταν. Έτσι μας βλέπουν αυτοί. Έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε ανώνυμε 4:31 συμμαθητή του Σωτήρη. Αλήθεια, αν τον ήξερες από το σχολείο, γιατί δεν τον λες "Σώτο" και τον λες "Σωτήρη"; Όσοι τον ξέρουν από τότε τον φωνάζουν "Σώτο". Αφού τον ξέρεις τόσο καλά, γιατί δεν μας λες τον αντίλογο; Πες μας πόσο καιρό δούλεψε σαν μηχανικός ο Σώτος;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Ανώνυμε αναγνώστη 4.31 μμ. Λάθος κατάλαβες. Η αιτία που γράφω όσα γράφω δεν είναι ο Μέρτζος. Η αιτία είναι η ευνοιοκρατία. Και δεν είμαι "βλαχούλα" αλλά "βλαχοπούλα", από το Πισοδέρι και το Μοναστήρι. Και είμαι από πραγματικά αστική οικογένεια. Και στην οικογένειά μου δεν είχαμε ρουφιάνους και καταδότες. Ράσμπρα!

Ανώνυμος είπε...

4.31 καλοπροαίρετο βρίσκω το σχόλιό σου. Γιατί όμως επιμένεις να μη βλέπεις την αλήθεια; Πιστεύεις - αλήθεια πες μου- πως η κρουά επιτίθεται στον Σωτηράκη; Υποτιμάς τόσο τον Μέρτζο ή μήπως είσαι μονόφθαλμος;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η Κρουά έχει δίκιο. Με τέτοια τερτίπια κλέβουν την ψήφο του λαού. Αυτά γίνονται σήμερα! Σκεφτείτε τι γινόταν παλιότερα, όταν δεν υπήρχε η δυνατότητα του ξεμπροστιάσματος στο διαδίκτυο που υπάρχει σήμερα! Τι έχει τραβήξει ο κοσμάκης και κυρίως οι ντόπιοι ....!!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να δω τον Σταθίκα "χανουμάκι" του Βόσδου! Ο βλάχος να κάθεται με βλέμμα σοβαρό, σκληρό, γεμάτο περισυλλογή και ο πόντιος ντυμένος με φερτζέ να του χορεύει τον χορό της κοιλιάς!

Ο φίλος του Μέρτζου είπε...

Κρουά μόνον ένα άρρωστο μυαλό σαν το δικό σου θα σκεφτόταν τέτοια σενάρια. Μας έχεις τρελλάνει με τον Μέρτζο. Ο Μέρτζος έχει προσφέρει πολλά και στην Φλώρινα και στην Ελλάδα. Έχει αφιερώσει την ζωή του. Είναι ντροπή να μιλάς έτσι για έναν άνθρωπο που έχει το κύρος του Μέρτζου και που είναι αναγνωρισμένος σ' όλην την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ φίλε του Μέρτζου. Πρόκειται για έναν μεγάλο Φλωρινιώτη, που όμως η Φλώρινα δεν τιμάει. Γι' αυτό και ο Μέρτζος ποτέ δεν έρχεται στην Φλώρινα, στην πόλη. Να κάνει τι; Ν' ακούει γκρίνια από αγνώμονες;

Ανώνυμος είπε...

Ή βλάκες είστε εσείς οι δύο, ο φίλος του Μέρτζου και ο 8.55, ή τα έχετε αρπάξει. Ο Μέρτζος έχει κάνει πολύ κακό στην Φλώρινα. Καλό έχει κάνει μόνον στον εαυτό του και στους κολλητούς του. Ο Μέρτζος και οι δικοί του έχουν κάνει την Φλώρινα τσιφλίκι τους και τους Φλωρινιώτες τους αντιμετωπίζουν σαν κολλήγους.

Ο αστός της Φλώρινας είπε...

Δεν πάτε να λέτε ό,τι θέλετε. Εμείς θα σας γ@μ@με όπως πάντα κι' εσείς θα σκούζετε όπως πάντα, χωρίς να καταλαβαίνετε ότι αυτό μας "φτιάχνει" ακόμη περισσότερο. Κι' όσο περισσότερο μας "φτιάχνετε", τόσο περισσότερο θα σας γ@μ@με και εσείς τόσο περισσότερο θα σκούζετε. Αυτό κάναμε παλιά με τους παπούδες σας, αυτό κάναμε μετά με τους πατεράδες σας, αυτό κάνουμε σήμερα με εσάς, και αυτό θα κάνουμε αύριο με τα παιδιά σας και αυτό θα κάνουμε μεθαύριο με τα εγγόνια σας. Χωριάτες!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το γέλιο είναι να πάει στην εκδηλωση για να μάσει ψήφους κανένα χθεσινό τσιράκι και λαγός τους, που μπολονότι αυτοί ανέδειξαν για να ταπώσουν άλλους ,τώρα γυρίζει και τους φτύνει, μολονότι είναι ευεργετημένος. Η αηδία γύρω από την εξουσία. μπλιαχχχ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΙΞ!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Κρουά έχει δίκιο που συνδέεις την εκδήλωση με τον Μέρτζο. Ο Βλασίδης δεν είναι μέρος της συγγραφικής ομάδας του Μέρτζου, που έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο "η πύλη των Βαλκανίων" και έχει πληρωθεί 5.000 € (αν θυμάμαι καλά); Ας βγει ο Βλασίδης να μας ότι δεν είναι έτσι και θα ζητήσω συγγνώμη που δεν θυμάμαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11.01 κανείς δεν θα βγει να σχολιάσει και να διαψεύσει τίποτε. Δεν τους αφήνει ο Μέρτζος να γίνει διάλογος, διότι αν γίνει διάλογος, θα ακουστούν πολλά. Θα κάθονται εκεί να τους φτύνει η Κρουά και οι αναγνώστες της, θα μηχανεύονται και θα περιμένουν να περάσει η μπόρα.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες, μας τιμά το ότι βρίσκετε τόσο ενδιαφέρουσα και αυτήν και τις άλλες αναρτήσεις μας. Καταλαβαίνουμε την αγανάκτησή σας γι' αυτά που συμβαίνουν. Συμμεριζόμαστε ότι θυμός πολλών χρόνων βγαίνει από μέσα σας. Όμως, ΔΕΝ θα δημοσιεύσουμε τα πολλά σχόλια που μας έχετε στείλει και περιέχουν υβριστικές φράσεις. Επίσης, ΔΕΝ θα δημοσιεύσουμε τα σχόλιά σας που αναφέρουν γεγονότα χωρίς στοιχεία. Σας καλούμε να μας φέρετε τα στοιχεία που έχετε και εμείς θα ερευνήσουμε τα πάντα, και μόλις αποδειχθούν αυτά που λέτε εμείς και θα τα δημοσιεύσουμε και θα τα πάμε στον εισαγγελέα. Εσείς που θα μας δώστε την αρχή του νήματος, αν θέλετε να παρεμείνετε ανώνυμοι, θα παραμείνετε ανώνυμοι. Η Κρουά θα βγει μπροστά, και ας της κάνουν μηνύσεις και αγωγές. Αλλα, ό,τι γράψουμε από αυτά τα φοβερά και τρομερά που καταγγέλλετε πρέπει να βασίζεται σε στοιχεία. Αλλιώς θα μας βάλουν φυλακή. Η Κρουά κάνει έντιμο αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Το μονό σιγουρο είναι ότι όποιος ψηφιση ΝΔ η ΠΑΣΟΚ είναι η λαμογιο η βλακας…και από βλακες εδώ!!!

Πυγμαλίων είπε...

Φίλε ανώνυμε 8.14 δεν είναι τόσο θέμα βλακείας, όσο θέμα διαχείρισης "φόβου-προσδοκίας" μέσω προπαγάνδας. Αν μας θεωρήσει κανείς τους Φλωρινιώτες "βλάκες", δίνει δίκιο στους δήθεν "αστούς" της Φλώρινας. Δηλαδή σε αυτούς που κατάγονται από χωριά του Μοναστηρίου (άρα είναι "χωριάτες" όπως οι περισσότεροι από εμάς και όχι "αστοί"). Σε αυτούς που το 1912 ήλθαν από τα χωριά του Μοναστηρίου ως πρόσφυγες (άρα δεν είναι "καθαροί" ή "παλιοί" Φλωρινιώτες, όπως τους αρέσει να λένε). Σε αυτούς τους οποίους το Ελληνικό κράτος αναγόρευσε ως "προστάτες" της Ελληνικότητας του τόπου. Σε αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι δήθεν υπερέχουν φυλετικά, είναι πιο έξυπνοι, από τους άλλους άρα δικαιωματικά ελέγχουν την πλειοψηφία. Αυτοί εάν δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν την προνομιακή τους σχέση με το κράτος της Αθήνας, δεν θα είχαν τα προνόμιά τους, άρα δεν θα είχαν κανένα έρεισμα "να το παίζουν" εξυπνότεροι.

Ο Μπάμπης ο ΚΥΠατζής είπε...

Μόνον εγώ τους έχω π@δ@ξ@ι τους ντεμέκ "αστούς". Οι άλλοι ξέρετε μόνον να κλαίγεστε.

Ανώνυμος είπε...

Oι ντεμεκ αστοί της Φλώρινας, οι ορμώμενοι εκ Μοναστηρίου, ήταν τηριότπάμφτωχοι πρόσφυγες.Οι λεφτάδες του Μοναστηρίου και οι πραγματικοί αστοί του Μοναστηρίου ήρθαν στη Φλώρινα πριν το 1912 και ανέπτυξαν σημαντική εμπορική δραστηριότητα χωρίς κυβερνητικούς εναγκαλισμούς. Φαίνεται αυτί και από τα κτίρια που έχουν κάνει για προσωπική και επαγγελματική τους χρήση.Αυτοί ποτέ δεν είχαν εμπλοκές με κόμματα και πολιτικές.Ήταν από μόνοι τους κράτος, που λέει ο λόγος. Μετά προέκυψε η αυτοβαφτιζόμενη "αστική τάξη" από τα κομπλεξικά προσφυγάκια του Μοναστηρίου που τους χόρτασε ψωμί το κόμμα και τους έδωσε εξουσία, για να εξυπηρτετούν τις πολιτικές που ήθελαν.Μέχρι και σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, από ότι λένε οι παλιοί Φλωρινιώτες, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ζάφτωχοι,ζούσαν σε χαμηλά παλιά σπίτια, σε άθλιες συνθήκες. Μετά η ενασχόληση με κοινά, και με ότι άλλο λέγεται(που δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, βελτίωσε την οικονομική τους κατάσταση.Αστική τάξη δεν μπορούν να ονομαστούν σε καμία περίπτωση. Δεν ονομάζονται αστοί αυτοί που ευνοούνται από κόμματα, αλλιώς ονομάζονται.Οι αστοί είναι "παλιοί πλούσιοι" από την εργασία τους.Τώρα αν θέλουν οι συντοπίτες μας να τους ψηφίζουν,ας τους ψηφίσουν.Οι σκεπτόμενοι όμως σοβαρά έλληνες, θα έπρεπε να απαιτήσουν και τη μείωση των μισθών τους, αλλά και την απομάκρυνση όλων αυτών των συμβούλων και διαβούλων,αυτών που μετέχουν σε επιτροπές κτλ. Μόνον όταν θα πάψουν αυτοί να πληρώνωνται, τότε θα δούμε όλοι μας την παλυπόθητη αλλαγή. Αυτές οι θέσεις,όταν θα γίνουν άμισθες, τότε μόνο θα διακριθούν αυτοί που θέλουν να προσφέρουν πραγματικά και όχι να ζούνε εις βάρος μας!Και τότε θα δείτε κατά πόσο θα ασχοληθούν όλοι αυτοί με την πολιτική!Κανένας από δαύτους δεν θα το κάνει!Προς το παρόν, τα μεγάλα κόμματα τα οποία ψηφίζαμε, δημιούργησαν αυτή τη κατάσταση και καλλιέργησαν αυτή τη νοοτροπία..την νοοτροπία του αρπακτικού καιτου βολεψάκια.Και φυσικά, οι ανωτέρω, προσπαθούσαν να κάνουν τις διασυνδέσεις τους,συχνά να τις επικαλούνταν σαν ένδειξη δύναμης, και οι ψηφοφόροι τους τιμούσαν με την ψήφο τους, αφού πρώτα εξασφαλίζαν από αυτούς κάποιο ρουσφέτι ή κάποια συναλλαγή.Αυτό ήταν το κριτήριο της επιλογής των εκπροσώπων μας. Στο χέρι μας είναι να απαλλαγούμε από αυτές τις νοοτροπίες και ίσως να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα πιο δίκαιο και πιο σύγχρονο κράτος για τα παιδιά μας.Τα δύο μεγάλα κόμματα φταίνε για την καλλιέργια αυτής της νοοτροπίας, αυτά όχι μόνο εξέθρεψαν αυτούς τους πολιτικούς, αλλά και διέφθειραν τον λαό τάζοντάς τους εξυπηρετήσεις μέσω των επιλέκτων τους. Για τελευταία φορά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να πάνε να χαθούνε,να εξαφανιστούν από την Ελλάδα μαζί με όλους αυτούς που θέλουν να το παίξουν σωτήρες.
(Ο εργολάβος σε κατάθλιψη είναι δεξιός που πρώτη φορά δεν θα ψηφίσει ΝΔ και θα κάνει ότι μπορεί για να μη ψηφίσει κανένας!)

Ανώνυμος είπε...

Πόντιοι vs Βλάχων και αντίστροφα...Ξυπνήστε ντόπιοι!!!! Είδατε ποιοι κατέθεσαν αιτήσεις υποψηφίων βουλευτών στη ΝΔ? Πόντιοι, βλάχοι και αρβανίτες. Πλην ενός, του Κουλίδη!!! Όταν οι ντόπιοι αποτελούν τον 85% του πληθυσμού του νομού!!! Κατακαημένη Φλώρινα...

Ανώνυμος είπε...

Τελείωσαν τώρα οι ντόπιοι. Τώρα βγαίνουν οι βλάχοι για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες. Στη συνέχεια θα δούμε και τον πόντιο να νίπτει τα χείρας του για τα ανομήματά του. Έτσι μας παραμυθιάζουν για να πιστεύουν οι κοινωνικές ομάδες πως έχουν εκπροσώπηση και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να κάνουν τίποτα στην ουσία.

Δημοσίευση σχολίου