10:17 μ.μ.

MHNYMA ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

MHNYMA ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εμείς κάναμε τα δικά μας σχόλια. Περιμένουμε και τα δικά σας!!
Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, συμβολίζει τις κατακτήσεις για όλες τις γυναίκες του κόσμου, αλλά και τις προσπάθειες για ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών, για αλλαγή σε στάσεις ζωής και νοοτροπίας, σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. (Δηλαδή, όπως π.χ., μία που «κατέκτησε» έναν αρσενικό και μέσω αυτού αναρριχήθηκε, χωρίς να την ενδιαφέρει το τι λέει ο κόσμος;)
 Η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, έχει να κάνει με το πόσο ενεργό ρόλο έχει σε αυτήν η γυναίκα. (Και με το πόσους μεγάλους μισθούς παίρνει;)
 Αμφισβητώντας με επιμονή τα ασφυκτικά όρια της παραδοσιακής της θέσης, κατάφερε να αποτελεί  κεντρικό πρόσωπο στο νέο κοινωνικό μοντέλο. (Αυτό σίγουρα!!!)
 Με δυναμισμό και αίσθημα αυτοπεποίθησης, αναπτύσσει την προσωπικότητά της αυτόνομα και αναλαμβάνει πολλαπλούς και σύνθετους κοινωνικούς ρόλους. (Ρόλους που συνοδεύονται από μεγάλους μισθούς, και όχι μόνον, και με τόση αυτοπεποίθηση που βλέπει του άλλους σαν σκουλήκια;)
Συμμετέχει ενεργά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. (Και αυτό σίγουρα, χάρη στον «κατακτημένο» και στην ψήφο μας.)
 Διαχειρίζεται με επάρκεια δημόσια αξιώματα. (Αυτό θα μας το πουν οι εισαγγελείς και τα δικαστήρια.)
 Συνδιαμορφώνει μια νέα προοδευτική αντίληψη για μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων. («Προοδευτικό» = «αυτό που με συμφέρει».)
 Αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. (Και αυτό σίγουρα!!!! Και απολύτως αξιοκρατικά!!!)
 Κινείται με επιχειρηματική δεινότητα στις αγορές του κόσμου. (Πολλά ταξίδια με έξοδα του φορολογούμενου!)
 Διακρίνεται στο χώρο της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης. (Έχει και διδακτορικό;)
 Αγωνίζεται και διεκδικεί για μια καλύτερη κοινωνία. (Ξεκινώντας από την βελτίωση της δικής της οικονομικής κατάστασης.)
 Παράλληλα, πιστεύει σε αξίες και ιδανικά, διατηρεί τις λεπτές κοινωνικές ισορροπίες και παραμένει ισχυρό θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. (Κυρίως αυτό!!!! Άλλωστε το πιστεύει και η μαμά της!)
 Η σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα είναι σήμερα μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη αλλά και δημόσιο πρόσωπο. Ένα κοινωνικό πρότυπο με ανεκτίμητη προσφορά. (Βεβαίως!!! Άλλωστε το πιστεύει και η μαμά της!)
 Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο με τη γνώση, τη διαίσθηση, την ψυχή, την ευαισθησία και τη δύναμη που επιβάλλει το όραμα μιας πιο δίκαιης κοινωνίας. (Σωστά!!!! Άλλωστε το πιστεύει και η μαμά της!)
 Γι’ αυτό η μέρα αυτή στη χώρα μας, είναι μέρα περίσκεψης και καθημερινού αγώνα από όλους μας, για παραπέρα δεσμεύσεις ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, της ενδοοικογενειακής βίας, για μείωση της γυναικείας ανεργίας, για ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων.  (Άντε ντέ, πες το και μας έσκασες! ΣΕΞ!!! Εδώ είναι το ζουμί! Έτσι λύθηκε και το πρόβλημα της ανεργίας και της ισόρροπη συμμετοχής κλπ!!!)
 Γιάννης Βοσκόπουλος
 Δήμαρχος Φλώρινας
 Φλώρινα, 07-03-2012
 Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας





4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Eπιτέλους ρε Ντόρις...
Εφτασαν στο σημείο να ειρωνεύονται όλους στις συνεντεύξεις.
Θα είναι θεία δίκη η ειρωνία να γίνει δημόσιο ρεζιλίκι, στην ώρα που πρέπει

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αγαπηέ 11.29 Τα δελτία τύπου και οι συνεντεύξεις εκφράζουν αυτούς που τα λένε και που τα γράφουν. Αν αυτά που γράφονται προκαλούν σχόλια, ειρωνίες κτλ που είναι το πρόβλημα; Το δημόσιο ρεζιλίκι των δημοσίων προσώπων έχει σχέση με τα έργα και τις πράξεις.Όταν δε αποδεικνύονται αξιόποινες πράξεις, το ρεζιλίκι είναι αυτονόητο. Και χωρίς σχόλια, επειδή μιλούν οι πράξεις.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου άρεσε το σχόλιό σου κρουά. Τολμηρό, και πιπεράτο . Το πιό σημαντικό; Όσοι το διάβασαν - διότι οι περισσότεροι διαβάζουμε μόνο το τίτλο του κάθε Δ.Τ.- από μέσα τους κάναμε τα ίδια σχόλια. Η διαφορά μας είναι πως εσύ σκέφτεσαι φωναχτά.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω η Ζέτα και ο ζέτος!

Δημοσίευση σχολίου