1:57 μ.μ.

ΟΙ ΚΟΥΡΕΛΟΥΔΕΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



EKΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2012
Ο εκλογικός αγώνας που γίνεται εν’ όψει των βουλευτικών εκλογών της 6-5-2012 είναι ο πιο «άψυχος» που έχουμε βιώσει τουλάχιστον από την εποχή της μεταπολίτευσης.
Περάσαμε από την εποχή της «Αλλαγής», της «Απαλλαγής», της «ισχυρής Ελλάδας», της «επανίδρυσης του κράτους», του «λεφτά υπάρχουν» στο μίζερο σήμερα. Τι μας λένε, ποια είναι ουσία των συνθημάτων τους; «Θα προσπαθήσουμε να  μην πεινάσετε».
Κάποτε ο Ανδρέας και ο Άκης προεκλογικά του όλο χόρευαν ζεϊμπέκικα. Σήμερα, ο Ανδρέας είναι στο χώμα, η Μιμή έχει φάει φτύσιμο από το ΠΑΣΟΚ, το τζάκι των Παπανδρέου τα έκανε μπάχαλο. Ο Άκης είναι στην φυλακή οικογενειακώς.
Οι άλλοι της ΝΔ ήταν πολύ καθώς πρέπει για να χορεύουν ζεϊμπέκικα. Αυτούς τους χόρευε στο ταψί το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενο την χαζομάρα τους.
Η ΝΔ έχει γίνει κάτι σαν «Πολιτική Άνοιξη» ανάμεικτη με Αβραμόπουλο (έχω ξεχάσει πως το ονόμαζε το κόμμα του) και λίγο φιλελευθερισμό Μητσοτακικού τύπου. Αχταρμάς δηλαδή. Σαν μια κουρελού φτιαγμένη από κουρέλια της παλιάς ΝΔ. Βεβαίως, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ΝΔ ποτέ δεν είχε σαφή ιδεολογία. Πάντοτε ιδεολογικά εκινείτο κάπου μεταξύ αντικομμουνισμού, προσωπολατρείας του Κων/νου Καραμανλή και διαφόρων,  συχνά συγκρουόμενων μεταξύ τους, ειδών φιλελευθερισμού. Ο κάθε ένας είχε και την δική του ιδεολογία, το δικό του μπαϊράκι, το δικό του τζάκι. Οι  βαρώνοι της ΝΔ ποτέ δεν κατάλαβαν ότι στην πραγματικότητα αυτό που θεωρούσαν ως ιδεολογία τους ήταν ένας αχταρμάς.
Οι βαρώνοι του ΠΑΣΟΚ, εκτός του Ανδρέα, στην αρχή πίστευαν στον σοσιαλισμό, μετά κατάλαβαν και αποδέχθηκαν ότι αυτό που πρέσβευαν ήταν ένα ψέμα. Ο Ανδρέας μάλλον το ήξερε από την αρχή. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει κι’ αυτό σαν την σημερινή ΝΔ. Είναι κι’ αυτό αχταρμάς. Σαν μια κουρελού φτιαγμένη από κουρέλια της παλιάς ΝΔ. Το παλιό ΠΑΣΟΚ του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» πέθανε πολύ πριν τον Ανδρέα.
Και πάνω απ’ όλα είχαμε και τις κλεψιές.
Ο λαός είναι «ξεζουμισμένος», «πατημένος». Αισθάνεται προδομένος. Το όνειρο της γκλαμουριάς τελείωσε. Η εποχή που ο κάθε ένας, ακολουθώντας το παράδειγμα των «μεγάλων» μπορούσε να πουλάει «αέρα» και «μούρη», πέρασε. Αυτοί που δεν έπεσαν στην παγίδα της γκλαμουριάς, του «αέρα» και της «μούρης» αισθάνονται διπλά οργισμένοι. Δεν εκπλήσσει ότι ο λαός να είναι «άψυχος».
Δεν θα έπρεπε να είναι «άψυχος» όμως. Θα έπρεπε να είχε ζωντάνια και να μάχεται στο πλευρό των μη κλεφτών κατά των κλεφτών. Θα έπρεπε να φωνάζει «κάτω οι ψεύτες» και «κάτω οι κλέφτες». Δεν το κάνει όμως! Λίγοι είναι αυτοί που φωνάζουν. Οι περισσότεροι «κρατάν χαμηλά την μπάλα». Γιατί άραγε; Τους γίνεται πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ; Δεν έχουν υποφέρει αρκετά για να ξεσηκωθούν; Ή απλώς ο ραγιαδισμός έχει ριζώσει βαθύτερα στην ψυχή τους;
Το τραγικό θα είναι εάν ο λαός θα ξαναψηφίσει τα δύο μεγάλα κόμματα, τα κυρίως εκτροφεία τρωκτικών και ανικάνων. Εάν δεν διαλυθούν τα δύο μεγάλα κόμματα και δεν εξαφανιστούν οι βαρώνοι τους, το αποτέλεσμα των εκλογών θα συνιστά ήττα για τον λαό και την Ελλάδα.
Δεν είναι .όμως μόνον ο λαός που δείχνει «άψυχος». Οι υποψήφιοι είναι ακόμη περισσότερο άψυχοι. Σε άλλες εποχές ο κάθε υποψήφιος είχε κάτι να πει. Οι περισσότεροι στην καλύτερη περίπτωση αναμασούσαν τα επιχειρήματα της ηγεσίας του κόμματός τους. Αλλά, κάτι έλεγαν που αρκετούς ψηφοφόρους τους άγγιζε. Σήμερα δεν λένε τίποτε. Δίνουν την εντύπωση ότι δεν πιστεύουν αυτά που λένε, ότι τα λένε διότι κάτι πρέπει να πουν και δεν ξέρουν τι ακριβώς να πουν.
Οι υποψήφιοι έχουν τόσο πολιτικό σφρίγος μέσα τους, όσο ερωτισμό έχουν τα σημερινά μοντέλα, τα οποία με βλέμμα  ζόμπι και με το βήμα της χήνας παρουσιάζουν ρούχα, που έχει σχεδιάσει ένας ομοφυλόφιλος, για να κάνει την γυναίκα ελκυστική στα μάτια του αρσενικού. Πόσο ελκυστική να μπορεί να δει μια γυναίκα ένας ομοφυλόφιλος; Πώς να ξέρει ο ομοφυλόφιλος τι θέλει από την γυναίκα ένας αρσενικός; Πόσο να «σε ταξιδέψει» το βλέμμα ενός ζόμπι; Πόσο να σε ξεσηκώσει ερωτικά το βήμα της χήνας που παραπέμπει σε μιλιταρισμό; Πόσο να σε πείσει ένας υποψήφιος, που δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει ν’ ακολουθήσουμε αυτήν την οικονομική πολιτική και όχι την άλλη; Πόσο να σε ξεσηκώσει συναισθηματικά ένας κλέφτης; Πόσο να σε εμπνεύσει ιδεολογικά ένας ψεύτης; Πόσο να σε ζεστάνει ένα ψυχρόαιμο λαμόγιο;
Και πέρα από αυτά έχεις, από την μια, το βλέμμα του αρπακτικού με το οποίο σε κοιτάζει ο ένας και από την άλλη, το αγελαδίσιο βλέμμα με το οποίο σε κοιτάζει ο άλλος.
Αναδημοσίευση εφημερίδα κρουά - κρουά το κράξιμο, φύλλο 41, Απρίλιος 2012, σελ, 3








3 comments :

Ανώνυμος είπε...

Βάζουμε πολιτικά ομοφυλόφυλους να σχεδιάζουν ένα αμφίφυλο μέλλον μας.
Σύστημα-τραβεστί δεν θα φτιάξουν;

Ανώνυμος είπε...

Πλαστικά ανορεκτικά πολιτικά μοντέλα με βλέμμα ζόμπι και βάδισμα χήνας, αντί ανάλαφρα δροσερά κι ανοιξιάτικα φωτεινά χαμόγελα και βάδισμα λυγερής κι επιβλητικής λάγνας θεάς της μυθολογίας μας...
Που είναι ωρέ παλιο..στάρες η λαϊκή μας μούσα;

Ανώνυμος είπε...

MAYRO KAI KAMMENO STHN KALPH

Δημοσίευση σχολίου