9:10 μ.μ.

ΜΗΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΗΓΕΤΗΣ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με προδιαγεγραμμένη μοίρα. Δεν πιστεύω ότι η “τύχη” ή κάποια θεότητα διανέμει επιλεκτικά ταλέντα και ικανότητες πριν καν γεννηθούμε. Από την άλλη όμως δεν πιστεύω ούτε ότι το ταλέντο είναι μία ελέυθερη επιλογή και ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει ελεύθερα τα ταλέντα που θέλει να αναπτύξει.
Καταλήγω λοιπόν σε έναν συνδυασμό των παραπάνω. Χρειάζεται μία προδιάθεση για να γίνει κάποιος ηγέτης. Μία υποκειμενική προδιάθεση, που σφυρηλατήθηκε στα παιδικά και εφηβικά χρόνια. Όταν αυτή η προδιάθεση ενισχυθεί από την ορθολογική επιλογή του να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, τότε αυτομάτως γίνεται ηγέτης.
Η δουλειά ενός ηγέτη είναι να εμπνέει και να ενώνει τον κόσμο. Να βάζει τους άλλους πάνω από τον ίδιο. Ο πραγματικός ηγέτης είναι υπηρέτης του κόσμου. Κάνει ότι κάνει για αυτούς και πασχίζει συνεχώς να γίνει καλύτερος ώστε να μπορείς να προσφέρει περισσότερα μέσα από το έργο του. Ο ηγέτης πρέπει να είναι πρακτικός και ρεαλιστής, πρέπει όμως να μιλάει σαν οραματιστής και ιδεολόγος.
Το δύσκολο για τον ηγέτη είναι να είναι δυνατός, αλλά όχι αυταρχικός. Να είναι ευγενικός, αλλά όχι αδύναμος. Να είναι τολμηρός, αλλά όχι παλικαράς. Να είναι προσεκτικός, αλλά όχι αδρανής. Να είναι μετριόφρων, αλλά όχι ντροπαλός. Να είναι περήφανος, αλλά όχι αλαζονικός. Να έχει χιούμορ, χωρίς να είναι σαχλός.
Ηγέτης είναι αυτός που οδηγεί τους ανθρώπους εκεί που θέλουν να πάνε. Μεγάλος ηγέτης είναι αυτός που τους οδηγεί εκεί που δεν είχαν ποτέ φανταστεί ότι θα ήθελαν να πάνε. Ικανός αρχηγός είναι αυτός που μπορεί να αγγίζει τις καρδιές των άλλων. Ηγετική ικανότητα σημαίνει να οδηγείς τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που δεν θέλουν να κάνουν και να τους αρέσει. (Jim Rohn)

Και το αγαπημένο μου ρητό περί ηγεσίας από τον Λαο Τσε: Πρέπει να κυβερνάς μια χώρα όπως τηγανίζεις ένα μικρό ψάρι. Με ελάχιστες παρεμβάσεις και χωρίς να το παρακάνεις.

Εν δυνάμη ηγέτης είναι ο καθένας από εμάς. Με τις καθημερινές μας πράξεις επιλέγουμε αν θα ηγηθούμε ή θα ακολουθήσουμε. Αν ακολουθείς ένα πλήθος, δεν πρόκειται να σ’ ακολουθήσει κανένα πλήθος. Κάνε αυτό που θεωρείς πάντα σωστό. Γίνε ηγέτης του εαυτού σου και αυτό και μόνο θα εμπνεύσει και άλλους να κάνουν το ίδιο.
αναδημοσίευση ΑΦΥΠΝΙΣΗ

11 comments :

Ανώνυμος είπε...

Αριστο κείμενο,εις λάκκους λεόντων όμως είναι εύλογον να εισέλθουν τυχόν Δανιήλ, αυτοβούλως;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Ο τυχόν Δανιήλ, για να εισέλθει αυτοβούλως εις λάκκους λεόντων, δεν δύναται να είναι τυχαίος.

Ανώνυμος είπε...

Έχω κι εγώ ένα φίλο Δανιήλ αλλά φοβάται τις γάτες.

Ανώνυμος είπε...

H σύνεση ενέχει ανδρεία. Η έριδα μόνο κακία.
Μήνις δε, η ευαυτού μεγίστη αδικία.
Βασικές αρχές του παγκρατίου αθλήματος.
Πραότης, μεγαλοθυμία,εκράτεια, αγαθοσύνη κλπ
Πανάρχαιες προορφικές αρχές.., που ζουν σήμερα στα βουνά των κινέζων ακτιβιστών.
Ο μοναχός σαο λιν δεν θυμώνει, απλά αποθηκεύει την ανθρώπινη οργή και το αίσθημα της αδικίας και εκπαιδεύεται να τα διοχετεύσει στο μέσο και στο σημείο πρόσκρουσης, που αυτός επιλέγει.
Κάθε φορά που το επιθυμεί.., αν χρειαστεί...
Αυτό γίνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου!!!
Πριν και μετά ακολουθείχαμόγελο και υπόκλιση...
Οχι, δεν έχουν τύχη ούτε γάτες, ούτε λέοντες, ούτε και..βούβαλοι, αν επιβάλλεται..
Εχουν όμως κι ένα άλλο χαρακτηριστικό οι σαο λιν: περιμένουν την καταιγίδα της φύσης και βοηθούν και τον εχθρό τους μέσα σε αυτήν..
Δέρνουν πνευματικά πρώτα και στο πολύ πολύ τέλος και ενσώματα. Και πάντα με πρόθεση διδαχής, ποτέ για εκδίκηση..
Πως λέμε, άμα φας ξύλο από παπά θα βαράει κι ο θεός με το χέρι του...η δεξιά του Κυρίου..

Ανώνυμος είπε...

Για τους λάκους με τους λέοντες, ποιός είναι ο καταλληλότερος; Ο - οι Δανιήλ ή οι σαο λιν;

Ανώνυμος είπε...

Οχι...o πολέμαρχος του Θεού, που λέει κι ο βιβλιοπώλης Λιακόπουλος, παλιοδεξιοί φασίστες, που μαζευτήκατε σε αυτό τον τόπο και δεν μπορούμε να ησυχάσουμε από εσάς.
Αλλάξτε κουβέντα και θέμα,επιτέλους.
Εχει τόσα ενδιαφέροντα θέματα για τον τόπο μας.
Ο κόσμος πηγαίνει μπροστά, φτάνει πια σας έχουμε στο κεφάλι μας κρυφο-χουντοβασιλικοί και χρυσαυγίτες και όλο το κακό συναπάντημα...
Ολοι σας ψάχνετε το Βασιλιά σας ή το Γερμανό σας, γιαυτό έφτασε να μας κάνει παρατηρήσεις κι η Μέρκελ...Μας ψώνισε, τι ψιλοχουντάκια έχουμε στον κόρφο μας!!

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι μεγάλοι ηγέτες από δύσκολα περιβάλλοντα ξεκίνησαν, κι από λάκκους ,όχι λεόντων αλλά και φιδιών μαζί , και τα κατάφεραν.Και δεξιοί και αριστεροί και φασίστες (μίγμα των 2)
Θέλει πίστη και αγώνα, σε κάθε περίπτωση.
Τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κατακτιώνται...
εχετε την εντύπωση ότι με το κύμα ίσο πάει η Ντόρις, στην μούρλα που την έχει πιάσει;
Οχι, κόντρα στο κατεστημένο πάει.
Της κούνησε το δάχτυλο, της τράβηξε και μια συνετιστική δίκη...
Κι αυτή εκεί, το χαβά της..
Ετσι είναι, αν έτσι νομίζει και στο τέλος να δείτε που θα το νομίσουν όλοι...

Ανώνυμος είπε...

Ξαναδιαβάζω το κείμενο. Διάολε, έχει επίπεδο, έχει κλάση.Κυρίως έχει συναισθηματική νοημοσύνη, έχει επικοινωνία, έχει ένστικτο.
Εχει γνώση και αίσθηση του χωροχρόνου.
Αισθάνεται την διαφορετική παρουσία του ευαγγελισμού.Χωρίς να έχει τα τυπικά πτυχία.
Οντως ,αυτή η γυναίκα έχει ξεχωριστά χαρίσματα.
Οχι γιατί έκανε κάποια αναδημοσίευση, ίσως και ανασκευή(αν και δείχνει πλήρη εξοικίωση με το περιεχόμενο) όσο για το timing της κοινωνικής ανάγκης που το έκανε, όσο και για τον τόπο της λειψανδρίας, της λεξιπενίας και της ψυχοπενίας.
Και της μιζεροραγιαδίστικης νοοτροπίας.
Υπάρχει απάντηση στην φωνή βοώντος, εν τη ερήμω; Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι..

Ανώνυμος είπε...

Η έννοια του ηγέτη στο σύγχρονο ΜΑΝΑGEMENT δεν ταυτίζεται με 1 φεουδάρχη ή ηγεμόνα αλλά με πολλούς κόουτς ή και πρωτοπόρους στον τομέα τους.Σαφώς και στην επιχείρησή τους.
Υπάρχει ηγήτωρ γνώμης στα ΜΜΕ,για παράδειγμα.
Ηγέτης είναι αυτός που βγαίνει μπροστά χρονικά (ή και γεωστρατηγικά) πρώτος και ανοίγει δρόμους, δείχνει οδούς και κατευθύνει σύνολα ακριβώς την ώρα που τίποτε δεν το δείχνει.
Ισχύουν κατά τα άλλα τα παραπάνω του κειμένου,κυρίως τα περί έμπνευσης, καθώς και δια ιδίου παραδείγματος.
Μπορεί ένας τόπος να διοικείται τυπικά από ηγεμόνες εξουσιαστές ,πλην άλλοι να εμπνέουν και να καθοδηγούν,είτε δια ιδίου παραδείγματος είτε δια της εμπιστοσύνης που εμπνέουν στην υπηρεσία των κοινών αρχών και αξιών αυτού του συνόλου. Τότε ο χρόνος των ηγεμόνων είναι προβλέψιμος.
Παράδειγμα ο επαναστάτης Γουίλιαμ Γουάλας στη Σκωτία. Πόσοι θυμούνται τον τότε δοσίλογο και προσκυνημένο βασιλιά της Σκωτίας;
Ενώ τον Γουίλιαμ Γουάλας τον έχουν εθνικό τους σύμβολο, οι κοντοφούστανοι αυτοί Κέλτες...
Οι σύγχονοι Μακιαβέληδες δεν έχουν μέλλον..

Ανώνυμος είπε...

Για τους λάκκους με τους λέοντες καταλληλότεροι είναι όσοι τους δημιούργησαν, το συμπερασματικό επιστέγασμα..

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είναι γεγονός!!! Η κρουά έχει αναγνώστες με επίπεδο!!!! Μπράβο και στην κρουά και στους αναγνώστες της!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου