1:27 μ.μ.

ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Ποιος φταίει; Να φταίει άραγε το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης; Μπα.  
Nα φταίει άραγε η λογιστική λογική που μιλάει με νούμερα; Μπα.
Να φταίει άραγε η πολιτική των μεταρρυθμίσεων που προσπαθεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο; Ισως.

Υπάρχει άλλη χώρα σαν τη δικιά μας; Τόσο διαλυμένη,τόσο θυματοποιημένη, τόσο πολιτικά αναφάλβητη;

Όλη η κοινωνία  εθελοτυφλεί. Κλείνει τα μάτια και γυρίζει τη πλάτη στη πραγματικότητα. Ονειρεύεται ακόμα το παρελθόν για να μην προσπαθήσει. Καλύτερα πελάτες παρά πολίτες. Είναι πιο εύκολο για εμάς. Δεν σκεφτόμαστε δεν προβληματιζόμαστε.

Καλύτερα πολιτικό πελατειακό δίκτυο, παρά μηχανισμός που παράγει πολιτική. Είναι πιο βολικό για εμάς, για να κάνουμε ότι θέλουμε και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, λένε τα κόμματα.
  
Οδηγούμεθα στη χρεωκοπία και στην εθνική ήττα, αλλά κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Και αν βγούμε από την ευρωζώνη τι έγινε; Υπάρχει και η δραχμή! Τόσο απλά είναι τα πράγματα. 

Η ελληνική κοινωνία, δεν αντιλαμβάνεται ή ίσως δεν μπορεί να αντιληφθεί τα διλλήματα που βάζει η ίδια στον εαυτό της, καθ υπόδειξη βέβαια των ειδικών. Ο δικομματισμός αντικαταστάθηκε με άλλες πολύ βολικές λύσεις, προκειμένου να μην προβληματιστεί.
Η ελληνική κοινωνία, δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι εξοντώνεται. Ανυποψίαστη κρέμεται από τα χείλη των ανεπάγγελτων πολιτικών, των αυτοδίδακτων οικονομολόγων που κατέληξαν από πολιτικοί σε απλούς σχολιαστές επειδή δεν θέλουν και δεν μπορούν να κυβερνήσουν.
Η ελληνική κοινωνία, μάλλον είναι αποφασισμένη να αυτοκτονήσει. Θέλει να ζει στο περιθώριο και με δανεικά αντί να προσπαθήσει να οργανωθεί.

 Ντόρη Κουτουράτσα 18-5-2012 

7 comments :

Ανώνυμος είπε...

Έχουν δίκαιο να σε λένε "ενοχλητική". Καλά είμασταν, ειδικά εδώ στη Φλώρινα. Οι μισοί βολεμένοι και οι άλλοι μισοί βολικοί που περιμένουνε τη βόλεψή τους.

Ανώνυμος είπε...

όταν θα πίνεις στην Φλώρινα το ελληνικό καφέ σου με 3.000 δρχ τότε να σε δώ τι πολιτικοικονομικές αναλύσεις θα κάνεις όχι τώρα με καβάντζα στο λογαριασμό σε ευρώ.Εκτός κι εάν κάποιοι η κάποιες εδώ στην Φλώρινα και στην Ελλάδα ζούν εικονικά στο Μπέρμιχαμ στην Τσέλσι ή στα αριστοκρατικά προάστια του Λονδίνο και πληρ'ώνουν τον καφέ σε χρυσές ελισεβετιανές λύρες! μην το πάρουν προσωπικά...

Ανώνυμος είπε...

εσύ κοίτα τον εαυτό σου. Οι άλλες οι ή άλλοι το πολύ - πολύ να μεταναστεύσουν και να σε δω τότε τι θα κάνεις εσύ χωρίς πολιτικοοικονομικές αναλύσεις και με τον καφέ 3000 δρχ στον πεζόδρομο!

Ανώνυμος είπε...

αυτοι ειναι που θελουν εξοδο απο το ευρω για να πάτε όλοι μεταναστες στην ελβετια σάν όλα τα λαμόγια.αποκαλυπτεστε τι σχεδιαζετε πισω απο τις πλατες μας λαμόγια

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ πρώην 9.39 και νυν 8.31; Κάνε μία προσπάθεια να ξεφύγεις από το δίλλημα ευρώ ή δραχμή μήπως και ξεθολώσεις, και έλα, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

9.39 και 8.55 προφανώς είσαι το ίδιο άτομο και θέλεις κουβέντα.Δέν θα συνεχίσω ..Δυστυχώς απ τα λεγόμενα σου του στύλ "τι πίνεις και δέν μας δίνεις" φανερώνεις την ποιότητα του χαρακτήρα σου υποβιβάζεις την νοημοσύνη μας και αναδύεις ένα γεροντοκατινίστικο υπεροπτικό υφάκι που ψαρεύει σε θολά νερά. Παραδέχομαι ότι μας ¨"νίκησες" στα επιχειρήματα όλους με το τι ....πίνουμε και τί δίνουμε.επίπεδο καφενεδέστικης θολούρας.

Ανώνυμος είπε...

9.16 μη θυμώνεις. Βλάπτει τον άνδρα ο θυμός. Άλλωστε οι εκλογές δε θέλουνε θυμό..κι εσύ δε διάβασες το δημοσίευμα ή μήπως το διάβασες;

Δημοσίευση σχολίου